Вести:

четвртак, 16. мај 2019.

Албански џихадиста са КИМ убијен у сукобу са сиријском војском

четвртак, 16. мај 2019. | КМ новине 0

Регуларне снаге Сирије убиле су шиптарског џихадисту са Косова и Метохије, Рон Еминија, током ватреног сукоба с терористима бившег Јабхат ал-Нусре.

#Džihad #Teroristi #Kosovo #Metohija #Srbija #Sirija
Рон Емини














 
Албански џихадиста са Косова и Метохије, Рон Емини (23), пореклом је из Приштине а међу терористима познат као Мухамед ал-Албани, убијен је у Сирији.

Реч је о лицу које је било део бившег Јабхата ал-Нусре, касније спојеног у Хаиат Тахрир Ал-Схам а убијен у ватреном сукобу са сиријском редовном војском.

Колико је познато, Емини је раније био дио ИСИС-а, барем од 2016. године и тек би се касније спојио у Ал Каедистички покрет, а његов развој на милитантном путу још увек се разјашњава, пише италијански "Ил Ђорнале" (Il Giornale⇗).

У септембру 2016. године, Емини је напустио Косово и Метохију заједно са још четворицом идентификованих џихадиста Амир Вуники, Егзон Исени и Ирфан Хакиф, други брат Ридвана Хакифија "Абу Мукатил", један од лидера албанских  терориста ИСИС-а који је убијен у Сирији у фебруару 2017.

Неколико постова у спомен на Еминија појавило се на Фејсбуку, укључујући и једну објаву у ноћи између уторка и среде на страници "Газета Интермедиа" која га хвали: "Наш брат Рон Емини, из Приштине, познат у земљи Шам као Мухамад Албани, има имао је част постати мученик (шахид) у овом светом мјесецу рамазану, у обрани муслимана. Немојте мислити да су они који су убијени на путу Алаха мртви Не, они су живи са својим Господом Имран: 169) Молимо Алаха да га прихвати међу мученицима.




Више од 300 Албанаца са Косова и Метохије придружило се џихадистима у Сирији и Ираку. До данас је ово поднебље у Европи обезбедило највећи број страних бораца по глави становника. Најмање 70 џихадиста је убијено, док се прошлог месеца на КиМ вратило 110 Шиптара из Сирије; група се састојала од 32 жене, 74 деце и малолетника и 4 активна борца (потоњи је затим ухапшен од стране такозване "косовске полиције").




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
 Извор: КМ новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине