Вести:

понедељак, 20. мај 2019.

Велике лажи Марка Ђурића и режима из Београда

понедељак, 20. мај 2019. | КМ новине 0

Режим у Београду се ослања на лаж у својој политици према Косову и Метохији јер то што чине и није политика већ - издаја. А о томе се не сме говорити отворено иначе би дошло до масовног отпора што би спречило њихову намеру.

#MArko #Djurić #Direktor #Kancelarija #Kosovo #Metohija #Srbija #Izdaja
Марко Ђурић

Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију Марко Ђурић изјавио је да су га наводно "привремене институције у Приштини спречиле да посети Лешак, где је Србима требало да уручи помоћ".

Само је ова реченица довољна да се разобличи неистина Марка Ђурића. Наиме, да је брига за српски народ искрена и у мери у којој нам то предочавају режимски медији цитирајући представнике власти, да су улагања истинска и праведна - никаква помоћ Србима у Лешку не би била потребна јер се та општина ослања на Рашку и Срби су у њој најбезбеднији. То значи да могу да послују без икаквих проблема ида живе од свог рада. Али, видимо да није тако и да не постоје Срби на Косову и Метохији који нису угрожени од ове власти.


Следећа реченица је уједно и следећа лаж:


"Ђурић је на конференцији за новинаре рекао да је та посета била најављена у складу са споразумом о посетама званичника, који су уговориле неке раније владе, те оценио да та забрана није случајност, већ да је резултат нервозе привремених институција у Приштини..."

Наводни споразум "о посетама званичника" је једна од највећих лажи овог режима. Наиме, споразум је склопила ни једна друга већ прва Влада Александра Вучића! Наиме, Прва влада Александра Вучића формирана је 27. априла 2014. године
⇗. Чинили су је представници Српске напредне странке, Социјалистичке партије Србије, Социјалдемократске партије Србије, Покрета социјалиста, Нове Србије као и нестраначке личности. Постојала је до избора нове владе 11. августа 2016. године! У току те године, у оквиру процеса спровођења антиуставног Бриселског дијалога, склопљен је и споразум о званичним посетама а који је ступио на снагу од 1. децембра 2014. године! Дакле, споразум је склопила прва влада Александра Вучића а не неке претходне! Погубност тог споразума јесте и у томе што он може да се "процењује  и по потреби ревидира након три месеца на захтев једне или обе стране"! Дакле, шиптарски сепаратисти тај споразум могу да укину или измене како год је њима воља!


Овај споразум налази се на званичном сајту Владе Републике Србијеу склопу објављених докумената о "Преговарачком процесу са Приштином" (а не шиптарским сепаратистима како треба да стоји) и могуће је погледати га КЛИКОМ НА ОВУ ВЕЗУ

Дакле, шиптарски сепаратисти из Приштине немају разлога да буду нервозни јер имају сву контролу над тим делом споразума, а и над остатком договора које не спроводе јер се Влада Србије обавезала на то да они могу самостално да их ревидирају и мењају.

Оно што се десило са Марком Ђурићем јесте резултат Бриселског споразума који поништава и гази Устав Србије, укида српске институције на КиМ и помаже стварање и јачање шиптарских квази-институција које тако постају све мање "привремене". Дакле, још једном, ово није резултат нервозе сепаратиста већ резултата политике како прве Владе Александра Вучића, тако и последње која на свом путу снажења и осамостаљивања шиптарске државе на Ким, не бира средства, начин, нити броји жртве како би помогла стварање Велике Албаније на костима и крви српских страдалника. Ни једна њихова лаж не може да сакрије ову бруталну, немилосрдну и реалну издају Косова и Метохије од стране актуелног режима у Београду.

Иначе, како је у Лешку изгледало пред сепаратистичке квази-изборе и каквом терору су били изложени Срби од стране челника "Српске листе" које Ђурић и Влада Србије подржавају, можете прочитати овде:

Незабележено у историји - (садашњи) будући ''градоначелник'' Српске листе уцењује запослене - КМ Новине

Незабележено у историји - (садашњи) будући ''градоначелник'' Српске листе уцењује запослене




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
 Извор: КМ новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине