Вести:

петак, 24. мај 2019.

Одговор на таксе Приштине ''снажне, врло оштре мере, ограниченог карактера'' - лаж за домаћу јавност

петак, 24. мај 2019. | КМ новине 0

Безочна обмана срске јавности у политици Владе Србије према Косову и Метохији, наставља се непромењеном динамиком.

#Kosovo #Metohija #Vučić #Izdaja #SrpskaLista



















Пише: Иван Максимовић



Готово свака реч која од званичника доспе у медије, и преко њих до јавности, а односи се на догађаје на КиМ, представља лаж! Тако је председник Србије Александар Вучић разговарао "са политичким представницима Срба са Kосова и представницима најзначајнијих институција Србије на Kосову" управо сазнајемо из београдских редакција задужених за ширење владине пропаганде.

Овде је готово свака реч - неистина. Вучић не разговара ни са једним подређеним са КиМ, Вучић издаје директиве шта мора да се одради. Такође, управо је Вучић, уз помоћ својих најближих сарадника, Александра Вулина на терену и уз оружану и физичку помоћ Жандармерије, неутралисао све политичке представнике Срба са Косова и Метохије и њихову моћ да се одбране. Служећи се искључиво незаконитим методама, на место српских представника доведени су послушници чији је рад уоквирен у форму странке која учествује у стварању шиптарске државе на КиМ под називом "Српска листа". Уједно, она представља једину странку у историји политике да је од стране сопствене Владе подржана да се региструје и учествује у раду једино у оквиру система такозване "републике Косово", то јест, сепаратистичке фракције која је бруталним злочинима и терористичким методама над њиховим народом покушала да оствари своје циљеве.

Такође, на Косову и Метохији не постоји више ни једна значајна институција Републике Србије јер су, у складу са антиуставним Бриселским споразумом, све погашене од стране Александра Вучића уз већ ранију припрему Ивице Дачића, већ су опстале искључиво оне чији рад може да послужи као параван за издају кроз "интеграцију" коју врше запослени у њима. Значајних, осим Универзитета у Приштини, измештеног у Косовску Митровицу, не постоји ни једна друга. Оно што су некада биле Општине, сада су "привремени органи" основани и који опстају мимо сваког закона и регулатива чиме се омогућава снажење сепаратистичке администрације на локалу.

Такву политичку беспризорност, нехуманост према сопственим жртвама, народу и држави, као и велеиздају која траје већ пуних шест година активно и званично, историја човечанства не памти.

Медији су даље известили да је "након тог састанка Вучић поручио да је Србија припремила снажне, врло оштре мере на таксе Приштине".

Подсећања ради, мере које су шиптарски сепаратисти увели на српске производе, омогућила је Влада Александра Вучића уз чију је кооперацију, крајем 2012. године, прво инсталирано неколико "интегрисаних прелаза" на којима су одмах почеле да раде сепаратисичке службе а онда крајем 2014. године и званично - царина Косова, под управом шиптарских сепаратиста. То је омогућило контролу производа који стижу из централне Србије на КиМ и њихову блокаду или, као у овом случају, екстремно повећање такси чиме се њихов доток и практично онемогућава.

Протест Срба са КиМ против изградње прелаза на Јарињу, децембар 2012.


Сећамо се, "Српска листа" је крајем прошле године натерала на хиљаде Србе да готово свакодневно излазе на протесте и кукају пред камерама како су погођени "хуманитарном кризом" тражећи да "свет отвори очи" док их они истовремено затварају и остају у коалицији са сепаратистичким вођством које је те таксе и увело.

Ипак, Вучић је данас истакао "гледаћемо да те мере не погоде Србе са Kосова, зато су ограниченог карактера, али припремили смо снажне, врло оштре мере, и нећемо са њима ићи до састанка у Паризу".

На који начин те мере, односно било каква реакција Владе у Београду, која би се држала закона и на њему инсистирала, може да нашкоди Србима и да им нанесе штету? Колико мудрости треба да би се схватио одговор на то? Овим се власт, коју води Александар Вучић, посредно и јавно одриче сопственог суверенитета.

"Мој задатак је да у Паризу упознам представнике Европе о одговору Србије после девет месеци антицивилизацијских и противправних такси, “резолуција о геноциду”, формирања војски и свих могућих акција против српског народа", навео је Вучић а преносе режимски медији.

Само овом изјавом Вучић је показао; или сву незаинтересованост за проблеме Срба на Косову и Метохији, или потпуно пасиван однос због тога што ће неко други већ "бринути" о Србима, односно да је све део једне шире игре или немогућност да размишља рационално услед неког обољења, о чему већ постоји широко прихваћени став у српској јавности а о чему већ неко време пише Милован Бркић уредник јединог слободног листа у Србији "Магазина Таблоид". Због чега све то? Најпре, ако се изјаве о проблемима на КиМ каналишу тако да сепаратистичке таксе имају апсолутни приоритет, ако се говори о томе да оне изазивају хуманитарну катастрофу а држава наводно "брине о свом народу на Косову" онда би Председник Србије морао да зна да су таксе уведене 21. новембра прошле године а да до данас то траје тачно шест месеци и три дана, а не девет месеци како он каже. Друго, зашто је било потребно шест месеци да се повуче било какав потез на тако драстичне и антидржавне мере које, наводно, толико штете наносе и самој држави?

Међутим, Вучић у свом, сада већ прозирном, маниру наставља да се јуначи попут зеца који вуку одговара тек пошто се вратио кући и овај га не чује, па наводно "наглашава да неће бити никаквих разговора о решењу и статусу Kосова док Приштина не укине таксе. То ћу поручити немачкој канцеларки Ангели Меркел и француском председнику (Емануелу Макрону) – да о дијалогу нема разговора док Приштина не почне да поштује норме међународног права", рекао је - кажу београдски медији.

Наравно да ће бити, ако то кажу други. Јер Вучић има само један став, да буде послушан. Због тога не зна колико је времена прошло од увођења такси на српске производе, нити је раније реаговао на њих јер - то није његов посао. Да то не буде тек пука оцена, подсетићемо да се Вучић састао са Тачијем и Харадинајем у Берлину крајем априла, пре мање од месец дана. Иначе, Самит у Берлину или у страним медијима Берлински процес, на коме су се и састали управо под кишобраном Меркелове и Макрона, као превасходни циљ има остварење планова Аустроугарске империје с почетка Првог светског рата од којих је најважнији био стварање Велике Албаније у чији састав улази Ксово и Метохија.

Како се до сада показало да се више може веровати изјавама шиптарских представника него Вучићу, подсећамо да је управо Харадинај и рекао да су у Берлину Вучић и Тачи делили територију!

Колико је потребно унизити се као људско биће и прихватити било какав сусрет са сепаратистима који су чинили тако мрске и бруталне злочине над твојим народом, а при том су чак и од званичног Берлина означени као вође кланова организованог криминала, убице, шверцери и дилери наркотика на Косову и Метохији, нека свако одговори себи.

На пример, шпански премијер, Маријано Рахој, дао је свој и одговор државе коју представља, када је одбио да оде у Софију на самит Европска унија - Западни Балкан јер није желео не да се сретне већ чак ни да се нађе на истој фотографији заједно са Хашимом Тачијем! За разлику од њега кога брине сепаратизам и у сопственој држави, Вучић је "доследан" па то никада није, нити би урадио. Ма колико била висока цена за то, ионако ће је платити народ.

“Изражавамо бојазан и забринутост због припрема акција ФИТА и РОСУ-а, ми знамо да су у приправности и да је припремљено хапшење више десетина припадника српске националности на северу Kосова и Метохије”, додао је Вучић говорећи о темама на састанку са представницима Срба.


Лево од Вучића представници Републике Србије, десно представници такозване "републике Косово". Спаја их једино Вучић.

Вучић још једном вређа интелигенцију народа чију је власт узурпирао а државу претворио у приватну прћију јер нико при здравој памети није ни очекивао да ће осуђени криминалац, попут Хашима Тачија, или неосуђени јер су сви сведоци против њега ефективно ликвидирани током самог процеса, попут Рамуша Харадинаја, икада желети да се држе реда и закона. Свој имиџ они су управо и створили налазећи се увек на супротној страни од њега. Вучић свакако није глуп да то мисли већ се његова мудрост, по свему судећи, огледа у старој изреци "кога не можеш да победиш, придружи му се".

Једино што Вучића мучи јесте чињеница да народ који представља не жели да се придружи зликовцима за које зна да може да их победи. Уосталом, то је већ и доказао. Но, наводна бојазан, као и раније поменута могућност да евентуалне одлуке нанесу штету Србима на КиМ, нису ништа друго до припреме јавности да разуме што те "снажне одлуке ограниченог карактера", ето, "нису могле да буду спроведене" како би се избегла ова или она опасност.

Вучић баш то потврђује када каже:

"Молимо представнике Kвинте и међународну заједницу да покушају да спрече нове провокације Албанаца, навео је Вучић, оценивши да те акције имају циљ за циљ у крајњој инстанци и исељавање Срба".

Све што је Вучић учинио по питању Косова и Метохије било је у интересу шиптарских сепаратиста и, једним минорним делом, за своје људе који његову политику спроводе а махом представљају криминални миље или интелектуални полусвет. Данашњи перформанс Александра Вучића нема никакву другу улогу осим да оправда учешће његових послушника из "Срске листе" за доследно и неупитно учешће у сепаратистичким квази-институцијама што одржавају кроз учешће на сепаратистичким изборима. Колико ће његов одговор бити оштар и снажан говори чињеница да ће спровођење зависити од добре воље Меркелове и Макрона. Видели смо и знамо шта Берлин мисли, шта зна и како се понаша према представницима косовских сецесиониста и сепаратиста а како према држави Србији и њеним интересима. Исто тако смо видели и како се Макрон опходи према Хашиму Тачију пред целим светом, а како према Вучићу. Када се све то узме у обзир и сабере, унапред се зна да ће карактер Вучићевог одговора на таксе сепаратиста бити ограничен, веома ограничен и то вероватно само на изјаве у медијима намењеним пасивизирању српског народа у односу на велеиздајничку политику коју Александар Вучић води према Косову и Метохији.

Зар за све то није довољан доказ што је пред свим медијима најављен, организован и одржан сусрет Председника Србије са члановима странке која не постоји као политички субјект у оквиру парламентарног живота државе Србије већ искључиво у оквиру такозване "републике Косово"? Тако је још једном, на највишем државничком нивоу, у Београду промовисана структура која представља активног савезника власти у систему косовских сепаратиста.

Шта може више од тога да нанесе штету Србима који живе у покрајини коју је издао Александар Вучић?

Када би глас представника Срба могао да се чује у медијима на српском, он би тражио само једно - хитан повратак поретку како га предвиђа Устав Србије! Превише тога се догодило у претходних неколико година чиме су Устав и Кривични закон погажени, прекршени, понижени, обезвређени... Надлежне институције морају хитно да реагују како би спречиле даље разарање државе и одрицање власти од суверенитета на КиМ. На терену се то одразило најпогубније, угашене су најаважније српске институције а народ се тихо осипа и исељава нарочито од потписивања антиуставног Бриселског споразума. Опстанак Срба и државе Србије на Косову и Метохији може да обезбеди и осигура искључиво повратак Уставу Републике Србије и потпуна доследност у његовом поштовању!


https://www.gmail.com/imaksmax@gmail.comauthor-picАутор: Иван Максимовић   l     Контакт


Одмах по завшретку студија почиње да ради као новинар, што постаје његово основно занимање, па тако његове фотографије и текстови бивају објављивани у свим водећим српским медијима.

По нападу Шиптара на север КиМ и подизању барикада, поново се самостално активира покривајући оне теме које су медији представљали лажно или их скривали. Постаје једини новинар на Косову и Метохији који отворено критикује државну власт и њену велеиздају почињену Бриселским споразумом.


Рођен је и живи на Косову и Метохији.

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::  Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине