Вести:

субота, 13. април 2019.

Италијански високи официр М. Ч. eксклузивно открива: Плашили смо се да српска војска не уђе у Албанију и сјури нас све на море

субота, 13. април 2019. | КМ новине 0

"Плашили смо се да српска војска не уђе у Албанију и сјури нас све на море" - каже италијански официр М.Ч.

#Kosovo #Metohija #Srbija #KFOR #Okupacija #Šiptari #NATO #Zločini
Италијанска база “Uniti Per La Pace” код Пећи


  • УЧК никад нису били борци већ терористи који су убијали из заседа па бежали.
  • Тачи. Харадинај, Весељи, Лимај, Љуштаку.... су недељу дана пре народа побегли у Албанију а пет дана после уласка КФОР-а ушли на Косово и Метохију, па то довољно говори какви су они борци.
  • Силу су испољавали према немоћнима, цивилима, деци женама и старима

Пише: Зоран Влашковић- ''Када смо чули тенковску паљбу на Кошарама 12. маја 1999. године, на више од 1200 метара надморске висине и тако жестоку паљбу помислили смо да српска војска улази и напада албанску војску, терористе са Косова али стацониране НАТО снаге у Албанији.
Бивши Ит. официр М.Ч.
Већ је било панике код нас и да ћемо врло брзо бити сатерани на обале мора Јадрана. Тачно је да смо помагали албанске терористе са Косова који су били на граници у Албанији са Косовом, тог лета 1999. године на целој дужини границе између тадашње Србије и Албаније'', - каже високи италијански официр М. Ч. који је за време НАТО бомбардовања Југославије 1999. године са НАТО снагама био стациониран крај Тропоје у Албанији.

Он је четири године после 2002. године био стациониран у италијанској бази “Uniti Per La Pace” крај Пећи са леве стране идући према Проклетијама.


Овај разговор је уприличен са италијанским официром недавно у Високим Дечанима, након што је М. Ч. постао ''Пријатељ Дечана'', формиране италијанске организације у Риму за помоћ и пружање помоћи овом значајном српском мамастиру.

Италијански војници код Дечана

- ''Мој предпостављени комадант и главни комадант Кфора на Косову, генерал Фабио Мини у књизи после одласка са Косова “Рат после рата“ пише : „Независност одговара онима који командују: самом Тачију који води послове с нафтом, Беџету Пецолију коме је потребна рупа у коју ће да склања свој новац, Рамушу Харадинају и Агиму Чекуу. А њих за независност није брига“, довољно говори о албанској власти у Приштини која је иста 20 година'', - каже М. Ч.

Ген. Фабио Мини
- ''Мини је упозорио и књизи", каже официр М. Ч. да "на Косову још делују злочинци, наводећи особу коју није желео да именује, а која је наручилац најмање 28 убистава страначких сарадника бишег лидера Ибрахима Ругове''.

„То је особа, која као и многи други лидери такозване "Ослободилачке војске Косова", није никада објаснила шта се десило с хиљадама Рома, Срба и Албанаца оптужених за сарадњу с непријатељем, у годинама после рата“, - каже М. Ч.

Иначе, генерал Фабио Мини, командант НАТО снага на Косову 2002. и 2003. године, сматра да је циљ изградње споменика ветеранима терористичке ОВК да се замагли њихова кривична одговорност и у рату и у миру.


Генерал Мини сматра да улога породица и преживелих, који одају почаст својим мртвима, представља смишљен сценарио који, према његовим речима, треба да скрене пажњу јавности са терористичких и криминалних активности бивших лажних бораца за слободу.

''Он је рекао оно што многи страни војници и бирократе који живе на Косову мисле, али нису могле јавно да кажу'', - каже италијански официр у пензији М.Ч.

''Ја само могу да кажем да су припадници УЧК били терористи који су убијали из заседе и бежали онда. То су кукавице које су се иживљавали на немоћнима, деци, женама и старима. Према њима су чинили зверства само да се чује и види како би осталима улили страх у костима. А о њиховој храбрости и јунаштву је довољно рећи да су ти терористи Тачи, Харадинај, Весељи, Лимај, Љуштаку, Чеку.... чак недељу дана испред народа ушли, боље рећи побегли, у Албанију а пет пет дана после уласка Кфора на Косово дошли овде. Мислим да би само српска власт, уз помоћ Европе, могла Косово да држи под контролом што би било најбоље за све. 

Испред Патријаршије
Жалосно је што њих и данас подржава Европа, она непоштена, нечасна Европа. Па та Европа ако хоће прогрес на Косову нека доведе школоване Албанце на власт али то њима није интерес. Интерес им је да праведну Србију сломе'' – каже официр М. Ч. који је завршио каријеру са чином пуковника.

Данас у пензији италијански пуковник М. Ч, закључује да Косово иМетохија ничим не заслужују независност нити има један једини остварени елеменат државности ван остатка Србије.
author-pic Аутор: Зоран Влашковић

Дугогодишњи је новинар листа "Јединство" који се до 1999. године штампао у Приштини. Вишеструки је добитник награде матичног листа за најбољег новинара године. Аутор је три књиге о Косову и Метохији.

Први је обишао караулу Кошаре после окупације КиМ од стране НАТО-а, први фотографисао немачке војнике окупаторских снага на бункерима из Другог светског рата које су такође Немци саградили на северу КиМ. Данас је сарадник многих гласила у Србији али и широм света где се издају листови на српском језику.

Рођен је и живи у Косовској Митровици.

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.