Вести:

уторак, 2. април 2019.

НАТО агресија – нови геноцид над Србима!

уторак, 2. април 2019. | КМ новине 0

Незапамћени злочин и највећи кукавичлук у историји ратовања, 20 година од НАТО агресије на Србију. Америчка мржња према православном српском народу згрозила је сваког честитог човека на планети.








Аутор: Биљана Живковић*


НАТО агресију ми, Срби, никада нећемо заборавити! Она живи у нашем историјском памћењу. Преносиће се на генарације које долазе, докле постојимо. Сећања на мржњу НАТО звери, не бледе! НАТО алијанса, стоструко јача, устремила се на наш народ, зато што смо бранили своју свету земљу Косово и Метохији, гробове предака, светиње, своје корене, своје Небо, Истину и Бога.

Данас у Русији обележавамо 20 година од НАТО агресије на Србију – 20 година од незапамћеног злочина и највећег кукавичлука у историји ратовања; 19 НАТО војних сила, удружено су 78 дана и ноћи бомбардовали Савезну Републику Југославју. НАТО агресија на СРЈ 1999. године постала је црна страна у историји и човечанства и Европе крајем 20. века. Први пут након завршетка Другог светског рата, мирне градове и села једне суверене земље бомбардовали су нови варвари, НАТО агресори.

НАТО је 24. марта 1999. године почео ваздушне нападе на војне циљеве, привредне и цивилне објекте. У нападима који су без прекида трајали 78 дана тешко су оштећени инфраструктура, привредни објекти, школе, здравствене установе, медијске куће, споменици културе, цркве и манастири.

Операција НАТО-а носила је име Милосрдни анђео. Амерички у крви, огрезли „Милосрдни анђео” уништавао је земљу и народ Светога Саве, народ милешевског Белог Анђела, симбола Божје љубави, архангелске лепоте и правде. Америчка мржња према православном српском народу згрозила је сваког честитог човека на планети. Ти језиви дани, када су нас убијали, уништавали нашу земљу, све оно што је највредније, у исто време је порука светског насилника сваком народу на свету, да он може бити следећи, ако се супростави Америци.

Сви наводни разлози за бомбардовање Србије, су најобичнија лаж! Према доступним подацима, током агресије на Југославију испаљено је 2,3 хиљаде ракета, избачено је 14 хиљада бомби, укључујући муницију са осиромашеним уранијумом и касетну муницију.

На Србију је бачено на десетине хиљада тона радиоактивног осиромашеног уранијума.
Специјалисти Министарства за ванредне ситуације Русије, који од 2008. године спроводе програм хуманитарног деминирања у Србији, неутралисали су велики број неексплодираних остатака НАТО муниције и пројектила. Хвала нашој браћи Русима!







Као резултат бомбардовања погинуло је преко три хиљаде цивила, укључујући 88 деце, а повређено је око 10.000 цивила. У периоду након војне операције, у страху од одмазде, око 200 хиљада Срба напустило је своје домове са Косова и Метохије.
Материјална штета коју је претрпала СРЈ је у НАТО агресији непроцењива је. И не може се изразити само цифром од преко 100 милијарди америчких долара. Она је много већа и ненадокнадива!

Спаљено је и уништенио више од 300 фабрика, уништена индустрија,
– порушено преко 360 инфраструктурних објеката, укључујући мостове, тутве, радио и телевизијске репетиторе, железничке објекте, аеродроме, бензинске станице, поште;
– срушено преко 50 медицинских установа, болница и клиника;
– уништено преко 100 образовних институција, вртића, школа и универзитета;
– уништио је НАТО на стотине споменика културе,
– спалили су или порушли, синови пакла, преко стотину цркава, манастира, споменика духовности,
– на десетине хиљада уништених и оштећених стамбених зграда и станова.
Загађене, реке, уништена природа, планине, реке, језера, Јадранско море дуж црногорске обале…


Против српског народа НАТО је водио хемијски, биолошки, еколошки рат. Еколошке последице које су проузроковане бомбардовањем велике рафинеије нафте у Панчеву, употреба муниције са радиоактивним уранијумом су катастрофалне. НАТО агресија је нови геноцид над Србима!

Слике патњи и страдања цивилног становништва од бруталних акција НАТО-а и данас памтимо: бомбардовање стамбених насеља у Алексинцу 5. априла; ракетни напад на путнички воз Београд-Солун 12. априла; убијање српске деце, чији је симбол трогодишња Милица Ракић из Београда, – касетно бомбардовање центра града Ниша 7. маја; напад на Београдски клинички центар „Драгиша Мишовић“ 20. мај,а уништавање зграде Радио-телевизије Србије заједно са 14 новинара 23. априла, бомбардовање кинеске амбасаде у Београду 7. маја…







Скоро да нема града у Србији који није био бомбардован. Највеће страхоте су доживели Срби на Косову и Метохији. НАТО бомбе огромне разорне моћи, са радиоактовним уранијумом уништио је земљитше Србије, највише југа, истока Србије и простора Косова и Метохије. Стручњаци кажу да је потребно од 1.500 до 2000 година, за пулураспад радиоактивног уранијума. Званична статистика у Србији, од 2000. ћути о броју оболелих од канцера, број оболелих је 5 пута већи од – рецимо, 1996-7. године. На хиљаде деце у Србији масовно обољевају од леукемије, најтежих облика канцера. Тужбу, против НАТО коју је потписао некадашњи рашко-призренски владика Артемије, повучена је од неких архијереја СПЦ и политичке врхушке, на челу са Тадићем.

НАТО до данашњег дана спроводи систематски геноцид над српским православним народом. У потпуности разорена земља, природа, ваздух и земљиште загађени, уништена привреда, банке … али то је био само почетак зла које спроводе САД, Велика Британија, Немачка, Француска и други НАТО трабанти против српског народа.

Данас, 20 година после агресије, Србија је полуокупирана земља, са Бонстил НАТО базом у нашој јужној покрајини, одакле се креирају многа зла.

Напади су суспендовани 10. јуна, након потписивања војно-техничког Куманосвког споразума о повлачењу југословенске војске и полиције са Косова и Метохије. Тренуци када је 200.000 Срба са Косова и Метохије повлачи са нашом војском, један је од најтрагичнијих у нашој историји.

Они (САД и НАТО) су као прави вандали и убице, лопови и варалице заробили Косово и Метохију – нашу свету српску земљу, земљу прадедова.

Данас се боримо за Косово и Метохију (Космет), за нашу земљу и за православне српске светиње на њој, које су по својој лепоти и молитвености више на небу са Христом, него са нама на земљи. Ипак, Србија чудом опстаје и преживљава!

Без обзира на све ужасе које смо преживели као народ можемо бити поносни, јер смо се отворено супротставили глобализму, зверској, рушитељској политици САД, ЕУ, НАТО. Онда када су нас сви заборавили, осим Бога. Срби су показали да су спремни да своје животе заложе за Косово и Метохију. Рано је доносити суд, јер ово није први пут да Србија из пелепа и праха – васкрсне!

Точак историје се окреће и нико га не може зауставити! Нити може зауставити Русију у њеној Светој мисији очувања правде у свету!

*Обраћање Биљане Живковић 21. марта, на Академији у Петербургу, у Лаври Светог Александра Невског, поводом 20-тогодишњице од НАТО агресије на СРЈ


 ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Ризикујући живот фотографисао најтеже злочине НАТО пакта 1999. године на Косову и Метохији - КМ Новине

Ризикујући живот фотографисао злочине НАТО пакта 1999. године Од 1999. године становник је Београда, рођен је у Приштини а већ од првог дана свог живота носилац је једног од најчувенијих имена српске историје - Вук Бранковић. Да околност буде упечатљивија и јесте потомак управо те лозе од којих је Вук био господар Приштине.



КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
 Извор: ИН4С    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине