Вести:

среда, 10. април 2019.

Шиптари приморани да купују маске, рукавице чак и склапеле јер их болнице немају!

среда, 10. април 2019. | КМ новине 0

Под ознаком "узнемиравајуће" шиптарски медији преносе вести о алармантном стању у оквиру здравственог система под контролом сепаратиста.

#Kosovo #Metohija #Lečenje #Bolnica #Troškovi #Pacijenti



 
Чак шта више, такво стање није новост већ "је и даље узнемиравајуће". Готово за сваку сложену терапију мора се отићи ван Косова и Метохије.

Наиме, како шиптарски медији преносе, рођак једног пацијента који се лечи на "Универзитетско клиничком центру у Приштини" (иначе главном и највећем  КБЦ код косовских сепаратиста), рекао је за Индексонлине да је узнемирен јер пацијенти морају да купују хирурзима рукавице, маске, скалпеле и друге најосновније ствари за лечење.

Осим тога, пацијенти су приморани да сами купују у инекције и све остало што је потребно за хируршки захват.

Поврх свега, велики је број случајева када се грађани суочавају са тежим болестима, а због највећег степена сиромаштва у Европи, њима је немогуће да покрију све трошкове за лечење или операцију, преносе медији на албанском језику.






Ово су, чак последњих неколико година, разлози због којих старији Шиптари одлучују да помоћ затраже у српским болницама у којима је стање много боље, барем је било до последњих догађаја. Болнички третман Шиптарима је могућ уз лична документа Републике Србије чиме стичу пуну равноправност са свим осталим грађанима Србије и добијају пуну здравствену негу.



КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
 Извор: КМ новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине