Вести:

субота, 27. април 2019.

Возач шиптарске фирме избацио двоје српске деце са КиМ из аутобуса у Београду

субота, 27. април 2019. | КМ новине 7

Рамон Тачи, возач ’’Адио турса’’, превозника који саобраћа на релацији Београд - Драгаш избацио је из аутобуса девојчицу Милицу Петковић и дечака Димитрија Ракочевића који су из Београда прексиноћ кренули за Грачаницу.

#Kosovo #Metohija #Adio #Turs #autobus #Šiptari #Vozači
Један од аутобуса фирме "Адио турс"




 
Деца са карте купила и резервисала три дана раније али када су ушла у атобус на станици у Београду, речено им је само да "нема места" за њих.

Деца су се јавила родитељима и објаснила а мајка Милице Петковић је позвала возача а он јој је, уместо образложења, упутио низ најгорих увреда и псовки.

На питање "шта сада ја као мајка да радим?" возач је дословце одговорио: "да једеш г*** и да идеш у п*** материну" потврдила је за "КМ новине" мајка девојчице коју су избацили из аутобуса.

"Ово је угрожавање безбедности деце, она су вечерас на улици, а човек који је одговоран за њихову безбедност и чији је то посао, мене псује. Врло сам узнемирена, моје дете се налази у агенцији ’’Адио турса’’ и на молбу раднице тражи неки смештај по Београду. Овакво понашање ћу пријавити полицији", изјавила је Ивана Лекић раније за локални радио.

Сваку одговорност је одбацио, наставивши са бахатим понашањем и Хамдија Реткоцери, особа која је надређена возачима ’’Адио турса’’.

После чекања на перонима деца су отишла у пословницу ’’Адио турса’’. Новацим је враћен а радница је са децом тумарала по београдским хостелима док нису пронашли неки смештај. Деца су у Грачаницу допутовала тек јуче око 12.30 још увек видно узнемирена и под стресом, каже Ивана.
Kварови аутобуса, кашњења, нељубазност возача и неодговорно понашање су врло чести када је овај превозник у питању.

"Моја деца више неће путовати са њима али треба и остали да знају шта може да их снађе" каже Ивана за КМ новине додајући да још увек не може да се смири од стреса који је претрпела.

Фирма "Адио турс" је у власништву косовских Албанаца а поред Косова и Метохије има још два представништва у Србији, у централном делу. Једно се налази у Владичином Хану, локал у тржном центру "Шангај" Светосавска 68, а друго у Београду преко пута аутобуске станице, на адреси Карађорђева 91. Адресе које свакако треба избегавати када путујете аутобусом.

Фотографија корисника Adio Tours
Адреса и представништо фирме у Београду.

Међутим, у својим рекламним кампањама не презају од тога да истичу своју националну и верску припадност. За разлику од српских фирми које се труде да остану "неутралне" ова предњачи у томе да потврди свој идентитет и ни мало се не либи хоће ли да увреди осећања српских и неалбанских путника или неће. Овај нељудски гест према српској деци која су избачена у Београду, потврдио је да дрскост шиптарске фирме у многоме превазилази уздржање од повреде не само осећања, већ и физичког интегритета деце. 



КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
 Извор: КМ новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

7 коментара:

  1. Кад нема срба, српске државе, шиптар може у сред београда да ради шта хоће. Било је и биће. Важно је да се декларативно истакне да: србију неће више да понижавају. Па неће "више" већ толико као и до сада. Срами се Србијо!

    ОдговориИзбриши
  2. Не ради се овде о држави већ о људима а знамо какви љигавци и дупеувлаке су на власти и они, нажалост, представљају нашу земљу. Само реципрочно па кад осете на својој кожи и наставе да се буне још више па ће говна полако почети да заобилазе нашу Србију!

    ОдговориИзбриши
  3. Зашто Срби уопште путују са њиховим аутобусима? Зашто их не бојкотују?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Зато што српске фирме не возе за Грачаницу.

      Избриши
    2. Када бисмо имали другу могућност, сигурно не бисмо путовали њиховим превозом. За релацију Грачаница - Београд (и остале веће градове) имамо две агенције и обе су власништво Шиптара. Има Срба који превозе путнике већим аутомобилом или комбијем, али карта је скупља управо због возила које користе (угодније и брже). Ово што се догодило је крајњи безобразлук. Да има мало људскости у њима, постидели би се.

      Избриши
  4. Немамо државу и зато је то тако.Знају шиптари да у Београду нема отпора.Срамота ,срамота и ништа друо.

    ОдговориИзбриши
  5. Значи, немамо ни своje линиje, своje аутобусе? Све су разрушили што je cрбско. И хлеб нам шиптари месе ... са отровима. Напредньачка политика

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине