Вести:

четвртак, 18. април 2019.

НП ''Отаџбина'': Вучић да не кука што су други из УН изместили преговоре о КиМ, него да их тамо врати

четвртак, 18. април 2019. | КМ новине 0

Иако месецима Александар Вучић говори да нема преговора са сепаратистима из Приштине док они не укину таксе, на само један миг Ангеле Меркел председник Србије састаје се у Берлину са Хашимом Тачијем и Рамушем Харадинајем.

#Vučić #Izdaja #Kosovo #Metohija #UN #Ujednjene #nacije #Srbija #Otadžbina #Pokret










 
Али то је судбина сваке марионете коју Запад доведе на власт и која мора да испуни оно што је обећала.

Уместо да преговоре врати у оквире Савета безбедности Уједињених нација Александар Вучић сваким одласком у Брисел по једну надлежност Републике Србије предаје сепаратистима. Бизарни су примери који о томе говоре.

Први пример – српске судије на Косову и Метохији полажу заклетву пред ратним злочинцем Хашимом Тачијем а на устав самопроглашене "републике Косово" по налогу председника Србије.

Други пример – основано се сумња да је председник Србије на тајном састанку у Паризу са Хашимом Тачијем дао дозволу за формирање војске Косова. У кулоарима се прича да је само тражио да та војска не борави на северу Косова и Метохије. Срби јужно од реке Ибар за председника Србије нису битни.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ је у више наврата сакупљао петицију својих сународника са Косова и Метохије са захтевом да се решавање статуса КиМ врати у Уједињене нације. Број оних који су потписали петицију никада није био мањи од 25 хиљада. Нажалост, све су завришиле нечасно. Две у подруму Скупштине Србије а једана у приземљу зграде Председништва Србије. Прва петиција је била одмах по доласку напредњачке власти у септембру 2012. године, друга 2014. а трећа 2016. године. Диктаторски режим Александра Вучића ни на једну петицију није одговорио.

Председик Србије зна да критикује претходну власт што је решавање статуса Косова и Метохије изместила из СБ УН у Европску унију али ништа не предузима да се решавање питање статуса Косова и Метохије поново врати у оквире Резолуције 1244 СБ. Данашњи чланови Народног покрета Срба са Косова и Метехије „Отаџбина“ су 2012. године када је питање Косова и Метохије измештано из СБ под кишобран Европске уније организовали протест испред зграде Председништва против ондашњег председника Бориса Тадића.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ по ко зна који пут тражи од садашње власт да одлучивање о статусу Косова и Метохије врати у окриље СБ УН. Народни покрет „Отаџбина“ такође сматра да у преговоре о статусу Косова и Метохије под хитно мора да се укључи Руска Федерација. Ово стога јер Руска Федерација пуних двадест година у Уједињеним нацијама чува територијални интегритет и суверенитет Репбулике Србије у оквиру општеприхваћене Резолуције 1244.

Платформу за преговоре концензусом морају да усвоје и власт и опозиција, као и Срби из дијаспоре. Косово и Метохија није само територија него је и држави и духовни темељ васколиког српства. Најмање је приватна прћија Александра Вучића да је он крчми, продаје, предаје и издаје.



Косовска Митровица
17.04.2019. године
Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
 Извор: КМ новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине