Вести:

Sunday, April 14, 2019

Србин ухапшен на КиМ у алармантном здравственом стању

Sunday, April 14, 2019 | КМ новине 0

Адвокат Дејан Васић каже да је Златан Крстић, који је ухапшен у Урошевцу, у тешком здравственом стању и да се боји да уколико му суд сутра одреди притвор то може да се одрази на његово здравље.

#Kosovo #Metohija #Srbi #Šiptari #Hapšenje #Maltretiranje
Фото: Илустрација


Златану Крстићу из Неродимља данас у Приштини, предилегалним шиптарским "судовима", треба да буде одређена мера ослобађања или притвора, по истеку задржавања од 48 сати. Он се сумњичи да је у марту 1999. године у околини Урошевца наводно починио ратни злочин против цивилног становништа, преноси РТС.

Васић каже да је Крстић у полицијском притвору у Приштини и да за сада не зна за шта га у Специјалном тужилаштву конкретно терете.

"Он је у алармантно тешком здравственом стању. Он је пре недељу дана отпуштен из болнице где је провео шест месеци. Њему је потребна здравствена нега и то нега највишег интензитета", истакао је адвокат.

Адвокат Дејан Васић


 
Васић каже да се боји да уколико му приштински суд одреди притвор, то може да се тешко одрази по његово здравље.

"Он за време рата уопште није био на Косову и Метохији. Нема апсолутно никакве везе са догађајима који су се овде десили. Живео је у Крагујевцу где се одселио раније. Он је годинама овде долазио код своје родбине, никада није имао никаквих проблема ни на прелазу, ни приликом вађења докумената и сматрам да заиста не постоје никакаве основе нити икакве сумње да је учинио било шта нелегелано за време рата", наводи Васић.КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
 Извор: Дневник    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.