Вести:

понедељак, 1. април 2019.

Терзић: НАТО агресију која је била планирана сада желе да оправдају

понедељак, 1. април 2019. | КМ новине 0

НАТО бомбардовање Југославије било је незаконито. Северноатлантски савез користио је хуманитарну катастрофу као изговор за планирану операцију, изјавио је српски амбасадор у Москви Славенко Терзић.






Раније је генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг у интервјуу српској новинској агенцији Танјуг изјавио да је бомбардовање Савезне Републике Југославије 1999. било "неопходно и легитимно". Према његовим речима, Северноатлантски савез је отпочео своју операцију "да би се избегла хуманитарна катастрофа", јер су "до краја 1998. године југословенске снаге протерале преко 300.000 локалних Албанаца са Косова".

амб. Славенко Терзић
"То није истина, то апсолутно није истина. НАТО агресија на СРЈ била је планирана и замишљена, Није било хуманитарне катастрофе. Они (НАТО) су бомбардовали Југославију под изговором да постоји хуманитарна катастрофа и етничко чишћење албанског становништва“, рекао је амбасадор на радију "Говорит Москва"⇗.

Амбасадор је приметио да је било етничког чишћења, али да није спроведено против Албанаца, већ против Срба.

"НАТО агресију они сада желе да оправдају, а која је створила опасан преседан у међународним односима. Зашто је опасно? Прво, то је учињено мимо Повеље УН-а, Савета безбедности УН-а и основних принципа међународног права", додао је амбасадор.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
 Извор: КМ новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине