Вести:

недеља, 10. март 2019.

Обмана ''Српске листе'' о рушењу Харадинаја, свог коалициног партнера

недеља, 10. март 2019. | Уреднички колегијум 0

Такозвана ''Српска листа'' настала као политички инжињеринг издајничког режима из Београда, наводно је "спремна да гласа за обарање владе Рамуша Харадинаја".





То ће се десити "ако опозиција обезбеди 51 посланички глас у скупштини Косова" преносе медији.

Српска листа спремна је да гласа за обарање владе Рамуша Харадинаја, ако опозиција обезбеди 51 посланички глас у скупштини Косова, изјавио је посланик Српске листе Игор Симић, а преноси "Газета Метро".

Симић је још за телевизију "Пинк" изјавио да ће се вратити у Скупштину Косова у тренутку када опозиција прикупи 51 потпис за смену владе.

Он је додао да Српска листа није у косовском парламенту, јер жели да буде са својим народом, а не да својим присуством даје легитимитет скупштинским седницама, "јер су они формирали војску са 107 гласова".

"Шта бисмо урадили са 9 процената, или 10 гласова? У Скупштину ћемо ући чим парламентарна опозиција прикупи 51 потпис за пад Владе", рекао је Симић.




Коментар КМ новина: 


Оваква вест у заблуду, ако не потпуну оно барем добрим делом, може да доведе безмало сваког чтаоца или гледаоца медија на српском језику чији финансијери редом управо улажу свој новац у редакције да би српску јавност обмануле а подржале циљеве шиптарских терориста и сепаратиста. Из тог миљеа издвајају се једино алтернативни медији па и међу њима не баш сви. Они који имају одређени уплив у политику, такође кроз свој рад подржавају неког од актуелних политичких чинилаца у Србији а знамо да међу њима нема оних који јавно бране Косово и Метохије и који се залажу за очување покрaјине у саставу Србије.

Шта је, заправо, заблуда ове вести која чак најављује могућност рушења шиптарских политичара на КиМ?
 
Прослава са Харадинајем
Пре свега то што је такозвана "Српска листа" активни политички коалициони партнер Рамуша Харадинаја, односно илегалне "владе" шиптарских сепаратиста. У овој вести примећујете да ни једном та илегална "влада" није названа другачије него као легитимна. Самим тим, то јесте подршка и признање легитимности шиптарских сепаратиста. Та подршка је ипак много дубља и штетнија од тога.

Будући да су коалициони партнер илегалне "владе" Рамуша Харадинаја, такозвана "Српска листа" time даје легитимитет и омогућава јој да остане на власти. Народским језиком речено, такозвана "Српска листа" је та која својим партнерством са Харадинајем у сепаратистичким органима, даје кворум и омогућава Харадинају да има већину. Управо то одржава илегалну "владу" Рамуша Харадинаја све време током његових драконских мера према српским властима и држави, чиме доводи српски народ на Косовуи Метохији у стање дубоке кризе о чему говори и "Српска листа" на својим скуповима у исто време док омогућава да та илегална "влада" остане на власти.

Такозвана "Српска листа" никакво добро није осигурала Србима на КиМ већ их само води у све дубљу кризу и све незавиднији положај услед потчињености шиптарским сепаратистима а раскидањем веза са Владом из Београда.

Ипак, они кажу како ће оборити илегалну "владу" Рамуша Харадинаја и то "ако опозиција обезбеди 51 посланички глас у скупштини Косова". Ово конкретно и недвосмислено значи да уколико се Шиптари уједине и направе довољно јаку политичку коалицију против Рамуша Харадинаја, такозвана "Српска листа" ће прећи у ту другу коалицију која је у стању да обезбеди власт! Тек тада они ће напустити коалицију Рамуша Харадинаја, не у овом тренутку ни раније - када могу сами да умање подршку коју Харадинај има и тако га боре са власти шиптарских сепаратиста!

Чак ни по повратку они неће заступати интересе Срба већ искључиво шиптарских сепаратиста што чине и данас. Како? Пре свега јер свака квази-институција шиптарских сепаратиста ради супротно интересиам држав Србије, промовише сепаратизам и отимање Косова и Метохије. Симић је навео да такозвана "Српска листа" "није у косовском парламенту" али није рекао да је листа напустила рад илегалног шиптарског "парламента" наводно незадовољна таксама које је Рамуш Харадинај наметнуо Србима, а да то  значи:

  1. Они нису напустили коалицију Рамуа Харадинаја и тиме га одржавају на власти и омогућавају да све то ради и даље, као што смо рекли! 
  2. Током њиховог "одсуства" шиптарски сепаратисти су усвојили "закон" и основали "Војску Косова". У чему је кривица тзв "Српске листе", односно власти из Београда која иа те листе стоји? У томе што глас такозване "Српске листе" није потребан онда када се неку одлуку може добити већина у свакој па и илегалној "скупштини". Изостанак реакције такозване "Српске листе" омогућио је да та одлука заживи! О томе ће још бити речи у даљем тексту.
  3. Уведене су драконске мере које изласком такозване "Српске листе" из илегалне "супштине" не би биле могуће, пре свега довољно би било напустити коалицију Рамуша Харадинаја и он би изгубио већину, односно не би опстао на власти ни 24 сата.
  4. Изгласан је и закон о "Трепчи" који до сада није могао да буде изгласан јер је такозвана "Српска листа" морала да буде против због српске јавности како би обмана о "одбрани српских интереса" успела. без обзира што је тај "закон" илегалан јер је  исама "скупштина" илегална, пред међународним чиницима који дају пуну подршку шиптарским сепаратистима, непротивљење таквим одлукама значи непостојање било какве препреке да се те одлуке усвоје!
 
Помињући формирање Војске Косова, одлуке која је усвојена са 107 од 106 гласова шиптарских посланика, чији је укупан број сасвим довољан да рад илегалне "скупштине" буде сматран легитмним јер учествује већина посланика, такозвана "Српска листа" је омоућила стварање те војске.
Симић је покушао да се оправда питањем "Шта бисмо урадили са 9 процената, или 10 гласова"?

Ако су заиста толико немоћни, због чега је онда била спроведена ужасна кампања присиле, приморавања и претњи да се за ту "Српску листу" гласа како би ушла у шиптарску власт??? 

Прослава са ХАрадинајем
Не, то није тачно! Такозвана "Српска листа" према шиптарским илегалним прописима има одређени утицај. Он је могао да се види онда да су уложили жалбу на оснивање Војске Косова коју би илегални шиптарски "Суд" морао да прогласи "неуставном" и да т одлуку обори. Да не би ометала оснивање Војске Косова такозвана "Српска листа" је напустила рад сепаратистичких институција и никада није уложила жалбу против оснивања Војске Косова, иако је ту жалбу најавила, и тако омогућила да шиптарски сепаратисти добију Војску против чега се толико залагала у својој предизборној кампањи!

Штетност "Српске листе" биће настављена када Шиптари реше сва своја витална питања а то им омогућава управо учешће "Српске листе" у илегалном "парламенту" јер иако не одлазе на седнице, посланици "Српске листе" примају плате из шиптарског буџета чиме дају пуни легитимитет његовом раду све ово време до данас јер су званично укључени у његов рад, плаћени су!

Када сепаратисти довољно ојачају своју "државу" на штету Србије, Харадинајеви Срби из "Српске листе" ће се вратити у њен поредак, обећао је Симић:

"У Скупштину ћемо ући чим парламентарна опозиција прикупи 51 потпис за пад Владе", рекао је Симић а преносе медији.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
 Извор: КМ новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине