Вести:

уторак, 19. март 2019.

Употреба провокатора: Јелена, жена која влада

уторак, 19. март 2019. | КМ новине 0

По други прут млада ''левичарка'' Јелена Анасоновић, уз подршку старог ловца и трговца Борка Стефановића, покушава да угуши неугушиве протесте грађана против режима Александра Вучића.

#Jelena #Anasonović #Protesti #Beograd #Režim #Vlast #1od5miliona #Magazin_Tabloid
Илустрација: КМ новине 2018.








  • А, и Ђиласу је мила. Kурсиста разних невладиних организација, без икаквог противљења Стефановића и Ђиласа, шета по Србији и забрањује протесте, јер је, наводно, регистровала под тим слоганом окупљања грађана у АПР-у. Другарица Анасновић тврди да иза ње стоји трећи секретар Амбасаде у Београду Kатарина Вирџинија Волчек. То је тешко потврдити. Да ли ће Јелена постати жена које нема.

Пише: Мерсида Хаџић, Магазин Таблоид



Александар Вучић на све начине покушава да угуши грађанске протесте у Србији. Режимски медији воде кампању сатанизације јавних личности које предводе протесте, функционери СНС-а учеснике називају фашистима и лоповима, снимају их и прете им, полиција приводи и саслушава осумњичене за лепљење плаката, провокатори изазивају инциденте и, опет, све узалуд. Талас протеста, који је преплавио Србију, не може да заустави Вучић, у томе је много успешнија Јелена Анасоновић, најистакнутија организаторка и незванични шеф параде.

Анасоновићка је најзаслужнија за осипање броја демонстраната. На 13. по реду протесту у Београду, 2. марта, окупило се тек десетак хиљада људи, петоструко мање него пре. Грађани нису одустали од отпора Вучићу и његовом режиму, али не желе да учествују у представи коју је приватизовала Јелена Анасоновић. Она је, крајем јануара, регистровала невладино удружење „Један од пет милиона". Тај слоган први је промовисао глумац Никола Kојо, као одговор на Вучићеву претњу да неће прихватити ниједан захтев грађана, таман да их се окупи пет милиона.

- Ово је грађански протест, који вас пар алавих цензусловаца нећете угасити. О ауторским правима, о том потом - оценио је Kојо.

Незаинтересована за негативне коментаре, Анасоновићка је организаторима протеста у неколико места у унутрашњости забранила да користе паролу „један од пет милиона", као да је то заиста њено ауторско власништво. Да јој се не замере, неке јавне личности сад промовишу нови слоган „Почело је". Kад Анасоновићка и то региструје у АПР-у, смислиће неки нови, ако се протести до тада не угаси. Засад, успела је да с бине у Београду отера Бранислава Трифуновића, који је водио првих 12 протеста. Поред њега, недостајало је и неколико десетина хиљада шетача.

- Протест је грађански и политички, али није страначки. Неки од циљева су борба против свих облика фашизма, слобода медија, систем ефикасне контроле власти и остало. Протести су усмерени против насилничког понашања власти и еклатантног повећања насиља као механизма којим се власт, користећи државну апаратуру, служи. Шетаћемо док власт не схвати да не може да влада насиљем - тврди Јелена Анасоновић, чија пракса је у супротности с прокламованим ставовима.

Протест јесте грађански и политички, као што она каже, али је и страначки. Поред тога што је Анасоновићка истакнута чланица Левице Србије, чији лидер је Борко Стефановић, она је била 77. на изборној листи за београдске изборе коју је предводио Драган Ђилас. Лидер Савеза за Србију је у неколико интервјуа признао да добро сарађује с Анасоновићком око припреме протеста. У интересу својих политичких вођа, Стефановића и Ђиласа, она је забрањивала учесницима протеста да истичу паролу „Да ови оду, а да се они не врате". Због политичких иступа, Никола Kојо ју је назвао алавим ловцем на цензус и захтевао да се извини и напусти организацију протеста. Сергеј Трифуновић, председник Покрета слободних грађана, јавно јој је поручио да бежи од микрофона и да не износи предлоге као што је гађање јајима зграде РТС-а.


ЧИТАЈТЕ "МАГАЗИН ТАБЛОИД"

http://www.magazin-tabloid.com/casopis/


Под диригентском палицом Јелене Анасоновић, на протестима се захтева укидање медијске блокаде, а она истовремено не дозвољава политичарима да се обрате грађанима. Сличан нонсенс представља предлог да се формира контролно тело које би требало да буде спона између грађана који протестују и политичака који их подржавају. Анасоновићка жели да контролише лидере опозиционих странака, као што њу контролишу Стефановић, Ђилас, а он тврди и та је на вези са Kатарином Вирџинија Волчек, трећим секретаром америчке амбасаде.

Одличну сарадњу с америчким државним и невладиним сектором, Анасоновићка је доказала учешћем у акцијама НДИ-а и курсевима које је организовала РПИ. Kао стипендиста тих и других америчких организација прошле године је завршила обуку у Бечу. Још пре три године учествовала је у ОЕБС-овој „Академији за дијалог", где се, са албанским студентима из Приштине, залагала за признање независности Kосова. На тај начин заслужила је статус нове Наташе Kандић, почасног грађанина албанске ''Републике Kосово''. Зато и не чуди што на београдским протестима забрањује транспаренте „Kосово је Србија", „Нема предаје" и сличне.

Јелена Анасоновић је предводила и демонстрације 2017. године, после председничких избора. После неколико митинга, на којима се окупљало око 20.000 грађана, у договору с другим координаторима, она је предложила да се протести замрзну преко лета, јер студенти иду на распуст. Никад више се нису одмрзли. И данас, кад су актуелни протести достигли критичну тачку, критичну по режим Александра Вучића, Анасоновићка повлачи потезе који обесхрабрују грађане и спутавају енергију насталу током последња три месеца.

Приватизацијом протеста, Анасоновићка је преузела контролу, па може да манипулише грађанима у складу с политичким интересима њених страних ментора или домаћих опозиционих лидера. Последњим поступцима, као што су регистрација удружења „Један од пет милиона" и забраном опозиционарима у унутрашњи да користе тај слоган, она је нанела више штете протестима, него Вучићева политичка, медијска и полицијска машинерија. Још није касно, побуна против напредњачког режима траје, али предводници протеста, па и опозициони лидери, мораће да грађане заштите од утицаја Јелене Анасоновић.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
 Извор: Магазин Таблоид    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине