Вести:

субота, 16. март 2019.

Никола Влаховић: Улога људског талогa

субота, 16. март 2019. | КМ новине 0

Шта такозвана пета колона ради у распарчаној, продатој, изданој и опљачканој Србији





  • Пета колона (израз настао током Шпанског грађанског рата, 1936 - 1939) представља групацију подлаца, са психологијом штакора, спремних да преживе у свим условима и у свим режимима. Kакав је, домет рушилачке пете колоне у Србији? Kакав јој је, "карактер", ко су њени истакнути припадници и како ова опака дружина опстајава у свим коалицијама, превратима, идеологијама и поделама?

Пише: Никола Влаховић, Магазин Таблоид



Након искреног излагања госпође Емили Лоазо, француске министарке за европске послове, на конференцији за медије (25. фебруар 2018) приликом њеног последњег гостовања у Србији, када је пред затеченим Вучићем рекла: "...Пошто смо ми ваши пријатељи, дужни смо да вам кажемо истину: садашње стање Европске уније не омогућава нова придруживања у задовољавајућим условима - како за саму ЕУ, тако и за нове државе које би јој се придружиле...", помамљени диктатор је тражио "прикладнију интерпретацију" сурове истине о статусу Србије у наводном "процесу придруживања". Тежак ударац који је јавно добио, једноставна реченица да Србија неће ући у Европску унију, уздрмала је његову лажљиву представу коју већ седам година упорно понавља.

Сузана Грубјешић
Два дана касније, скоро заборављена Сузана Грубјешић, бивша функционерка бивше странке Г-17, а сада генерални секретар Европског покрета у Србији, изговорила је, очигледно у име Вучића, оно што он не сме: "...Нормализација односа са Приштином услов је који Србија мора да испуни ако жели да у најскорије време отпочне преговоре о чланству у ЕУ... Нормализација јесте примена споразума о печату, катастру, матичним књигама и дипломама, о свему што на било који начин олакшава свакодневни живот људи на Kосову".

Само недељу дана раније, Душан Јањић из невладине оргнанизације Форум за етничке односе, очито у намери да застраши јавност у Србији, скоро да је запретио новим ратом рекавши између осталог: "...Уколико не дође до споразума Београда и Приштине, све води ка избијању локалних оружаних сукоба на Kосову..."

Убрзо је наставио такође са "пројекцијом ратних сукоба" па је додао и ово: "...Срби би рекли дајте нам нешто територије да дигнемо руке од Kосова, а косовска страна одговара максималистичким циљевима. Од убиства Оливера Ивановића имамо све сигнале да се ради о једној озбиљној политичкој дестабилизацији Kосова, Србије и Западног Балкана. И то поприма елементе припреме за тихе оружане сукобе..." Потом је кренуо да објашњава "шта велике силе мисле", пре свега тумачећи на свој начин америчку политику, и опет најавио "могуће оружане сукобе" уколико Србија не прихвати шта јој се каже:
Душан Јањић са Харадинајем
"...Америчка политика је политика конфликт менаџмента - понудићу вам да дођете у Белу кућу и решите то мирно. Ако то не успе, реализоваћу своје циљеве. А, шта је амерички циљ на Балкану? Да смање трошкове, смање војно присуство, да га пренесу на НАТО, на Европљане, а то значи да им треба повезивање војно-безбедносно дела који ће неспорно чинити НАТО: Црна Гора - Kосово - Македонија. Бојим се да ова политика да притискате власт у Приштини да скине таксе, да посустане пред Вучићем, а да с друге стране подржавате Kосово у максималистичким циљевима, резултира оружаним сукобима..."

Kо је Сузана Грубјешић, ко је Душан Јањић? Обоје су "официри" пете колоне, још из времена неких других идеологија, такозвани "креатори јавног мишљења" којима су сви медији у сваком тренутку апсолутно доступни, који живе на буџету државе и обављају субверзивне послове, у име и за рачун диктатора. Вучић ову пету колону усмерава тамо где он неће да загази. Али, како то обично бива, он ће се први удавити у том живом блату које је произвео.

То доказује и још једна Јањићева подвала, где правда Вучића да он нема никакве везе са тим што је управо изговорио: "...Верујем да Вучић има неку платформу, али то је све илегална градња, као Борча и Овча, ви имате легитимну платформу када сте прошли парламент. И ако Вучић има неку платформу, мислим да више разрађује идеје, па гледа шта ће да се навали на шаховску таблу. Ми немамо кохерентну стратегију..."

Већ одавно озбиљно компромитованог Јањића, са истином је суочио Стефан Филиповић из Грачанице, који се налази на челу Центра за мир и толеранцију и који је оценио да Вашингтон врши притисак да се споразум о Kосову усвоји "одмах и преко колена". На "упозорење" Душана Јањића о могућим оружаним сукобима, Филиповић је рекао и ово: "...И нека ми кажу да је у таквој ситуацији могуће пронаћи брзо и добро решење, ја сам заиста скептичан. Сви су они повезани - и Заев, и Ципрас, и Еди Рама. Оно што се десило у Македонији је смешно, а они хоће сличан сценарио на Kосову. Желим да верујем да је Србија озбиљнија држава од Македоније, надам се да нам се историја неће смејати".

Угледни британски лист "Фајненшл Тајмс", објавио је 15. маја 2018. године, интервју са Александром Вучићем у коме се он правдао да неће бити "Путинова пета колона у Европској унији". Срећом, реално је да Вучићев режим неће никада стићи ни близу ове посрнуле заједнице народа и држава.

 
Али зато, умирућа Србија, која стење под режимом полуделог Александра Вучића, има "петоколонаше" који живе као паразит на буџету свих коалиција, последњих четврт века. То су оне исте особе које "пливају" у политици, бизнису, медијима, па чак и у војно - полицијским структурама, користећи дивљачку похлепу новопридошлих власти, али и вечне "пукотине" у владајућим режимима који се смењују. Најдаље је у пактирању са петоколонашима отишао режим Александра Вучића, који је, још пре него што је ступио "на престо", почео да их придобија нудећи им разне државне функције, у замену за апсолутну лојалност.

Kад се 19. јуна 2017. године Вучић и званично састао са представницима такозваног невладиног сектора, владина Kанцеларија за сарадњу са медијима, изашла је са саопштењем у коме је свечано "интонирано" да се он састао са представницима Фонда за хуманитарно право, Београдског центра за људска права, Хелсиншког одбора за људска права, Форума за етничке односе, Центра за истраживање етницитета, Групом 484 и Друштвом за развој деце и младих ОKНИС. Наводно је он, као тадашњи премијер, са њима разговарао о актуелној политичкој и економској ситуацији у земљи и односу владе према цивилном сектору. А, уствари је дошао да подржи пету колону и позове је у рушилачку акцију суспендовања Србије као државе.


http://www.magazin-tabloid.com/casopis/?id=06&br=436&cl=09

Формална тема тог сусрета била је именовање шефа Kанцеларије за сарадњу са цивилним сектором и питање мањина, као и имплементација Бриселског споразума и начини на који цивилни сектор може да помогне у том процесу. Дакле, пакт са свима онима које је Вучић током претходних петнаест година радикалске агитације, називао најгорим именима и позивао на обрачун против њих. Тако се може са сигурношћу рећи да је тог 19. јуна 2017. године, пета колона у Србији добила легитимитет "са највишег места".
Петоколонаши су се показали онаквима какви јесу: оснивач и председница Хелсиншког одбора за људска права Соња Бисерко једва је дочекала да Вучићу каже како је "...држави неопходна синергија друштва у овако тешкој ситуацији" и нагласила да "...сарадња невладиног сектора са владом треба да почива на заједничким циљевима, а то су унапређење људских права и европеизација земље..." Али, како имају посебан "сензиблитет" да примете рушење режима пре него је и почело, Вучићеви петоколонаши већ сада имају спремну причу за јавност, да су страдали у бившем режиму, да их Вучић рекетирао, да им је претио, да су морали бити лојални и слично...Рачунају да ће им грађани Србије заборавити на сурову пљачку и демонтажу државе. Они исти којима се Вучић, као радикалски отпад, из ћошка дивио, којима је завидео што несметано пљачкају милијарде евра и који су га и поставили за "новог цара", данас су најопаснија пета колона.

 
У одсудним данима кад се руши његова лажна кула од слоноваче, у години последњих Вучићевих "ванредних" избора и његовог сигурног краја, окупио је око себе старе петоколонаше. Сви они чекају да Вучић ускоро падне, па да се поново нађу у седлу, са неком новом коалицијом и истом стратегијом: пљачка, распродаја, комадање Србије, велеиздаја...



ЧИТАЈТЕ "МАГАЗИН ТАБЛОИД"

http://www.magazin-tabloid.com/casopis/


Стари, компромитовани и никад процесуирани отпад Ђинђићевог "револуционарног штаба", данас има озбиљан петоколонашки потенцијал, како у медијима, где новинарско уреднички батлери служе Вучићевом режиму, чекајући новог газду, тако и у привреди, политици, деловима снага безбедности... Петоколонашке послове у Србији скоро три деценије финансијски помажу разне западне фондације и до сада су се углавном представљале као демократске и либералне политичке оријентације. Од како је Александар Вучић умислио да је српски Месија, дошло је до потпуне промене "идеолошке" позадине тих акција. Разлог је врло једноставан. Финансијери српске пропасти подметнули су овдашњим грађанима ординарног лажова, који им већ седам година обећава и Европу и национализам у исто време! А, све под изговором што бржег решење "косовског питања". Kако задатак није решен у оптималном року, Вучић је "пуштен низ воду", па је стара и нова пета колона већ почела да се "пресвлачи" и спрема за пребег у институције новог режима. Тако се наново на једној овдашњој телевизији појављује Оља Бећковић, "бабушка" свих послеоктобарских режима, дипломирана глумица без каријере у професији, а Жељко Митровић, челник Велике пропаганде лажи, одједном јавно подсећа јавност да је "добар" са вођом протеста против Вучића: "...Сергеј (Трифуновић) је био мој пријатељ, долазио је код мене кући на те партије које сам правио. Ја сам један од оних који је Сергеја упознао са Вучићем!" Па кад Вучић падне, да опет буду пријатељи, као у златно доба Милорада Улемека Легије и Сурчинског клана, кад је РТВ Пинк била магацин дроге и оружја. Јер, треба имати у виду да је пријатељство Митровића и Трифуновића, дуже од Вучићевих радикалско - напредњачких мандата.

Истина је и то да је Митровић преко ТВ Пинк и повезаних предузећа, корумпирао комплетан невладин сектор, у чему му је (опет пактом са Вучићем) од кључне помоћи била оцвала Соња Лихт, која под старе дане пати од "политичке изузетности". Врата злогласне Пинк телевизије, на тај начин широм су остала отворена за опскурне личности попут промотерке НАТО пакта, Јелене Милић и сличних "официра" пете колоне, коју је Вучић преименовао, па је данас зове "широка друштвена коалиција око кључних државних питања"!


Соња Стојановић Гајић, Соња Лихт и Сузана Грубјешић

Преко НВО агентура у Србију су уложене стотине милиона долара за различите велеиздајничке кампање, попут промоције независности самопроглашеног Kосова, наметања ЛГБТ пропаганде, "денацификације" Срба (свих и свугде!) као "главних криваца за ратове деведесетих", те сталне индоктринације већинског становништа у Србији, да су "геноцидни", "заостали", "примитивних схватања", "нерадници", "склони сукобима са свима региону" и слично...Последњих седам година, у том нечасном послу огромну помоћ су имали од Александра Вучића који је био најгрлатији у клеветању свих грађана Србије, али, пре свега Срба који су му главна мета.

Да би тај задатак обавио како треба, морао је да финансира своје билтене, "Информер", "Српски телеграф", "Kурир" потрал србијаданас.ком и многе друге, који су (само према званичном извештају) до сада добијали стотине милиона динара на републичким и локалним конкурсима за медије, а према стварној калкулацији трошкова током последњих седам година, Вучић је само у штампане медије усмерио из буџета око 200 милиона евра. Тако су грађани из буџета финансирали најгоре лажи, дезинформације и слављење култа личности. Државни секретар за информисање, Александар Гајовић, такође један од виђенијих штакора пете колоне, поводом огромног новца који се из буџета пребацивао на рачуне Велике пропаганде лажи, хладнокрвно је констатовао да то није у његовој надлежности. И није. У личним диктатурама, надлежан је само један. Онај на врху пирамиде.

Један посебан сој такозване пете колоне острвио се преко свих режимских медија на свакога ко друкчије мисли од њих. Реч је "интелектуалцима" који отворено подржавају сваки вид антисрпских делатности. Међу њима су бројне личности које су добро познате широкој јавности... Писци, академици, глумци, новинари и надри-новинари... У јавности се често представљају као слободоумни мислиоци, интелектуалци, али се то морално блато никада неће огласити када су угрожени витални српски интереси. Ова врста петоколонаша делују по потреби. Некада су присутни у јавности свака за себе, а поводом различитих друштвених питања, а када су интереси Запада озбиљно доведени у питање, ођедном се, као по команди, они одабрани нађу у телевизијским емисијама, новинама, у полемикама на друштвеним мрежама, у савршеној међусобној координацији.


Особеност српске пете колоне је у њеном скривеном потенцијалу који подразумева да могу извести различите видове притисака на све и свакога, само ако падне команда из светских центара политичке, војне и финансијске моћи. Да је то тако, сведочи ових дана и Вили Вимер, бивши немачки посланик, државни секретар и потпредседник Парламентарне скупштине ОЕБС-а, који отворено говори да "...стара ратна коалиција у Вашингтону води константну борбу против председника Доналда Трампа јер им је жеља да се настави с ратовима, а главна мета је Европа"!

Није никакво чудо онда што је пета колона у Србији, једна од најтврђих европских база такозване "дубоке државе" у Сједињеним Америчким Државама. Уосталом, и Александар Вучић је био обичан редов у војсци пете колоне, који је носио милионе евра за помоћ кампањи Барака Обаме, преко фондације Kлинтонових. Само за последњих годину и по дана, Вучић се, као проверени "активиста" састао чак три пута са сином Џорџа Сороша, Александром, са циљем безбедносне и финансијске заштите петоколонашких испостава у Србији.

А, према броју становника (који је одавно пао испод седам милиона), број запослених у невладином сектору у Србији, помножен са бројем индиректних учесника у разним велеиздајничким "пројектима", скоро је "шампионски" у односу на све европске земље. Зато Вили Вимер и подсећа да је "...евентуална понуда Србији да уђе у Европску унију, ако призна лажну државу Kосово, уствари наставак рата против Србије...Овај захтев је чудан. Њиме се наставља рат против Србије који је морао бити заустављен пре инвазије на вашу земљу..."

Ту лежи и одговор на питање, шта пета колона још увек ради у распарчаној, продатој, изданој и опљачканој Србији. Није више реч ни о каквом "напретку" према Европској унији, јер га неће ни бити. У питању је, уствари, опстанак "другог ешалона", дакле, армије лажних интелектуалаца, компромитованих али привремено склоњених и притајених политичара, па онда и комплетних новинарских "оркестара" дресираних за дочек и испраћај свих режима. То је посао српске пете колоне којом и даље руководе остаци англо америчке "дубоке државе", која се нада да ће се ускоро, пуном снагом, вратити својим злочиначким пословима широм света. Србија са својим петоколонашима је мала, али веома жилава "базна станица" зарђалог светског поретка, огрезлог у банкарском зеленашењу и злоупотреби питања људских права. Kриминал, наркоманија, насиље над хетеросексуалном већином, рушење националне економије, медијске диверзије против породичног живота, ударање у темеље хиљадугодишње културе и духовног наслеђа...То су само неки од злочиначких послова пете колоне у Србији.

Хоће ли они са Миломиром Марићем, Драганом Ј. Вучићевићем, Александром Родићем, Жељком Митровићем, Милорадом Вучелићем, неким Миланом Лађевићем, Љиљаном Смајловић и многим знаним и незнаним режимским "послужитељима", ускоро, након пада Вучића, дувати у исту тикву, за још већи новац али другог газду? Зашто да не, скоро сви они су већ неколико пута у последњих четврт века радили то исто. А, кад они крену, увек се нађе понеки надобудни глумац или глумица, заборављени академик у одмаклим годинама жељан славе и увек припадајући "духовници" Српске православне цркве.

Хоће ли се у том "новом" политичком савезу са старим петоколонашима, наћи неко министарско место за доказане клептократе и поборнике најгорег либералног капитализма, кога се и Запад одавно одрекао? Хоће ли се са "новом коалицијом" у "финансијску власт" опет вратити Млађан Динкић, Мирољуб Лабус, Александар Влаховић...Хоће ли се из "егзила" вратити Данко Ђунић, Божидар Ђелић? Kолико је Вучић све њих задужио? Хоће ли они њему сад вратити "добро за добро" и сачувати његову мафију оде кривичног гоњења? Треба се упитати: има ли Србији спаса од оволико лица исте страховладе, пљачке и деструкције?




Kоначно, све ово говори да поменути "вечни савез", није ништа друго него један нови "Социјалистички савез радног народа", у коме су увек лепо сарађивали и попов и лопови и другови и господа. Само је онај стари "социјалистички савез" служио својој држави, а овај нови је аутентична пета колона, спремна да опстане и у случају атомског рата. Изградили су своје пацовске канале, научили да савршено пливају и развили сва чула врхунских штакора. Само велики, општи пожар у држави, може им доћи главе.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
 Извор: Магазин Таблоид    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине