Вести:

четвртак, 14. март 2019.

Ново Брдо: У једној ноћи украдено пет говеда, штета преко 5.000 евра

четвртак, 14. март 2019. | КМ новине 0

Пет украдених говеда, биланс је најновијих крађа у општини Ново Брдо.

#Kosovo #Metohija #Krađa #Zločin #Šiptari #Srbi
Фото: РТВ Пулс

Непознати починиоци су прексиноћ, око два часа по поноћи, осмочланој породици Николе Максимовића из Бољевца украли краву и јуницу, а њиховом комшији Игору Максимовићу још једну краву и теле сименталске расе. 

На мети лопова било је и газдинство албанске породице Јакупа Мустафе из оближњег новобрдског села Јасеновик којима је украдено теле.

Штета се процењује на више од пет хиљада евра.

Такозвана "Косовска полиција" је обавила увиђај и саопштила да трага за крадљивцима. 

У међувремену, пронађена је крава Николе Максимовића, која је угинула око 500 метара од домаћинства из којег је украдена.

Фото: РТВ Пулс





 
Ново Брдо је једна од најсиромашнијих општина на Kосову И Метохији у којој већина становништва живи од екстензивне пољопривредне производње, углавном сточарства. У последњих десетак година овде је украдено више од 150 грла крупне стоке, а оштећени су у више од 90 одсто случајева тамошњи Срби којима је производња млека и сира једини извор прихода.

Новинар: Јован Симић


Јуче је и новобрдском пољопривреднику Горану Стојановићу из Горњег Kусца украден бик, а савесни комшија је срећом спречио крађу још једног.

Нова крађа стоке у Косовском Поморављу (ВИДЕО) - КМ Новине

Пољопривреднику из новобрдског села Горње Kусце Горану Стојановићу (43) непознати извршиоци су украли бика тешког преко 400 килограма и вредног око хиљаду евра. Лопови су покушали да украду и другог бика, али их је у томе спречио Стојановићев комшија који је упалио светло када је чуо сумњиву буку.



КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

 Извор: РТВ Пулс    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине