Вести:

уторак, 19. март 2019.

Патријарх Иринеј примио помоћницу државног секретара САДза културу и образовање

уторак, 19. март 2019. | КМ новине 4

Зашто је "Патријарх српски г. Иринеј примио је 15. марта 2019. године у Патријаршији српској у Београду помоћницу државног секретара за образовање и културу Сједињених Америчких Држава гђу Мари Ројс"?

Помоћница државног секретара САД код Патријарха српског / Фото: СПЦ.рс



 
Ова вест објављена је на сајту СПЦ и то као кратка. У њој се још каже да су "пријему присуствовали амбасадор Сједињених Америчких Држава у Београду г. Кајл Скат (Патријаршија води рачуна да га не назове Скотом), саветник помоћнице државног секретара г. Бари Роганов, шеф Одељења за медије, културу и образовање г. Тим Стандарт, секретар за политичка питања гђа Џенифер Стојановић, аташе за културу г. Мајк Брук, преводилац гђа Ана Црнојевић и шеф Кабинета Патријарха српског ђакон др Александар Прашчевић".






 
Без икакве намере да се било ко осети осети униженим, али какву корист може донети посета "помоћнице државног секретара", очигледно нижеразредне службенице америчке Владе, српском патријарху? Основно је и само једно од питања која се намећу након овог сусрета.

То што она представља "државног секретара за образовање и културу Сједињених Америчких Држава" већ изазива подозрење и страх. Знамо да у америчком образовању и култури највише место заузимају управо промотери недоличног понашања, форсирају се разне теорије о "правима" које разбијају не само породицу већ подривају и менталну базу појединца, ма ком он полу или групи да припада. У последње време све је више пријава на недоличан садржај и у српским уџбеницима нарочито оним намењеним најмлађима, кроз које се врши индоктринација деце и промовише педерастија, трансексуалност и слична девијантна понашања.

Осим тога, сведоци смо свакодневног активног лобирања за шиптарске интересе на Косову и Метохији у свим водећим медијима. Да ли се можда и о томе ради? Патријарх је здушно подржао Вучића тврдњама да се "као лав бори за Косово" а Влада Србије (читај Вучић) патријарха наградила са милион долара на име неизмиреног пореза који верске заједнице у Србији, па самим тим ни СПЦ, иначе не плаћају. Све је отвореније и исказивање нетрпељивости против ћирилице у Србији укојој,нрочито са Запада, свакодневно стижу савети да се оканемо прошлости и окренемо "будућности".

Свако од ових питања је оправдано и тражи конкретан одговор, нарочито што у краткој вести београдске патријаршије о овом сусрету, богато илустроване фотографијама, нема ни помена о разлозима сусрета.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
 Извор: КМ новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

4 коментара:

  1. Патријарх и Синод су се изјаснили против признања ткз.Косова. То што су их примили, не мора априори да значи, да су стали на њихову страну.Добро је да КМ новине држе на оку све што се у вези нас дешава.

    ОдговориИзбриши
  2. У њихове добре намере не верујем, а ни у наше петоколонаше. Наш Патријарх подржава овог велеиздајника, зарад противуслуге у виду регулисања пореза!! !?? Толико о духовности, толико о српству. Артемије им је био сметња, па га склонише по америчком налогу. Има ли срба у Србији, што ономад пита Kонузин?

    ОдговориИзбриши
  3. Свако данас у Србији може себи да да за право да комнентарише туђе поступке и то тако истичићи своју чистоту а туђу нечистоту. А да ли се аутор текста сетио или запито: зашто њега на исповести прима свештеник и причешћује, зашто му Христос грехе опрашта? Зашто они не сумњају у његово искрено покајање? Али где да се он то запита јер ето они су савршени, они су једини прави родољупци а Црква, патријарх, Синод е они имају скривене и издајнике намере.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Можда у покајање аутора не сумњају јер се аутор исповеда код православног свештеника а не код код нижих службеника америчке амбасаде? Пошто волите да се представљате као неко ко о православљу нешто зна, не пропустите да се информишете о РАЗОБЛИЧАВАЊУ. Исто тако, код римокатолика постоји уверење о непогрешивости папе, у правој вери када неко годинама греши узастопно, њему се више не верује јер нам је Бог дао слободу, ум, разум, Истину...Патријарх и Синод као предводници екуменизма су толико пута јавно грешили, згрешили се и погрешили да им само лудак може веровати на слепо.

      Избриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине