Вести:

недеља, 24. март 2019.

Срби не прихватају извињење НАТО пакта

недеља, 24. март 2019. | КМ новине 0

Сарадњу Србије и НАТО, и чланству наше земље у том војном савезу противи се 79 одсто грађана, а 64 одсто не би прихватило извињење Алијансе због агресије на СР Југославију 1999. године.

#NATO #agresija #Kosovo #Metohija #Srbija









То је показало недавно истраживање јавног мњења о односима Србије и НАТО "Института за европске послове", чије теме су биле подршка чланству Србије у НАТО, разлози бомбардовања и прихватање извињења, као и оцена и корист срадње Србије и НАТО.

Према мишљењу највећег броја грађана, разлози бомбардовања Србије односе се на војне, политичке и економске интересе САД-а и Запада. Од недавно се променило мишљење које је Запад финансирањем медија наметнуо да би оправдао свој злочин а то је да су Срби, односно политика Слободана Милошевића, криви за бомбардовање.


 ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Наставља се сатанизација Срба - КМ Новине

Електронско гласило Срба са севера Косова и Метохије



Чланство Србије у НАТО подржава тек 10 одсто испитаника, али је за сарадњу 31 одсто испитаника - у нешто већем проценту мушкарци и испитаници из Војводине и Београда, док 61 одсто не подржава - нешто више жене и испитаници из централне Србије, док 8 одсто не зна да одговори.

Међу испитанима, 32 одсто се изјаснило да зна да Србија од 2015. има највиши статус земље партнера НАТО и да је имала 109 заједничких војних вежби са НАТО и земљама чланицама НАТО у последњих седам година.

Интензивну сарадњу Србије са НАТО у последњих седам година скоро половина испитаника - 49 процената, оцењује негативно и то су у нешто већем проценту мушкарци, као и испитаници са завршеном основном школом. 

Мање од трећине, 29 одсто испитаних ову сарадњу процењује као позитивну, а 22 одсто не зна да одговори на то питање.


 ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НАТО НА ДЕЛУ - случај Косова и Метохије - КМ Новине

НАТО је пуних 78. дана потпуно бесправно, безразложно, бездушно и дивљачки разарао моју отаџбину, засипајући нас свим могућим бомбама и ракетама, рушећи далеко више цивилне (болнице, породилишта, станбене четврти, далеководе, мостове, фабрике...) него војне објекте, намерно гађајући возове и аутобусе пуне путника и убивши око две и по хиљаде цивила.



Такође, мала је разлика између оних који сматрају да је, након 20 година од бомбардовања, време да дође до помирења - 43 одсто сматра да је време да до помирења дође, а 46 одсто да није, док 11 одсто не зна да одговори на ово питање.

Извињење НАТО-а због бомбардовања прихватило би 30 одсто грађана, шест одсто не зна, док је 64 процената оних који не би прихватили извињење, и међу њима је више жена, становника Западне Србије и Шумадије.

Када је у питању процена броја страдалих од последица НАТО бомбардовања, највећи број испитаника - њих 45 одсто, наводи одговор “између 2.000 и 5.000“.

Институт је, у сарадњи са Нинамедиа истраживачком кућом, истраживање спровео од 8. до 14. марта, на репрезентативном узорку од 1.207 испитаника, преносе медији.


 ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Поводом двадесет година од бомбардовања Србије од стране НАТО - КМ Новине

Поводом двадесет година од бомбардовања Србије од стране НАТО #Kosovo #Metohija #Srbija #Beograd #NATO #Zločin #Sud Не би смело никако да се догоди да држава не предузме оно што сматрам да је дужна да учини, а то је да тужи НАТО агресоре.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
 Извор: КМ новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине