Вести:

среда, 13. фебруар 2019.

Глас Европе: Европске девојке у Бечу носе хиџаб како би избегле нападе муслиманских миграната

среда, 13. фебруар 2019. | КМ новине 2

Марцус Фрац, лекар и бивши посланик конзервативне Аустријске народне партије, изазвао је огорчење на друштвеним мрежама након што је навео да су немуслиманске  девојке у Бечу почеле да носе исламске мараме како би спречиле да их муслимански мигранти нападају и малтретирају на улици.

#Beč #Austrija #Migranti #Kriza #Uznemiravanje #Devojke


Током прошлонедељног гостовања на ОЕ24, локалној аустријској телевизији, Франц је изјавио: „Разговарајте са женама на улици, разговарајте са децом, разговарајте са младим девојкама. Ја лично познајем очеве који, када се њихове кћери враћају кући у вечерњим сатима, када живе у проблематичној области, дају им мараме, тако да их не препознају као Аустријанке. Знам то лично, у 15. бечком округу, то је чињеница".

Овај докотор и бивши посланик је рекао да се рођене аустријанке плаше због „сталне микроагресије“ и да им мушкарци муслимани на улицама Беча стално прилазе са непристојним понудама. Ово је посебно уобичајено у окрузима у којима живи много миграната, пише "Глас Европе".

Франц је додао да Европљанкама које не носе бурке "стално прилазе са непријатним предлозима, агресијом и ставовима. Жене и девојке су једноставно уплашене".

„То можете видети код њих ако радите у друштвеним професији, као што ја радим“, навео је Франц. "Морамо да направимо јасну разлику између домаћег становништва и оних који су недавно стигли."




Ова прича упоређена је са узнемирујућим примером девојчица из Немачке које у школу, са значајним бројем ученика деце из мигрантских породица, одлазе са бурком на глави како би избегле узнемиравање и агресивно понашање којима су изложене.

Марта прошле године, један део медија извештавао је о директору школе у Франкфурту који је рекао мајци, чија је кћерка агресивно злостављана од стране муслиманских ученика због плаве косе, хришћанства, и зато што није носила мараму, да се прикрије хиџабом како би се спречило узнемиравање.

„Ваша ћерка не мора да каже да је Немица. Осим тога, можете јој дати мараму за главу!" рекао је директор мајци.

Мајка ученице је изјавила за Билд, да је била "присиљена да испише своју кћер из школе како би је заштитила", јер су је муслиманске девојчице злостављале до крајњег понижења.

Крајем 2016. године, реклама коју су спонзорисале УН у Немачкој, храбрила је жене да носе исламске мараме како би показале "толеранцију". Немачка влада је јавним средствима финансирала приказивање рекламе у трајању од 18 секунди.  

Многе жене у Шведској такође су почеле да носе исламске мараме како би избегле сексуално узнемиравање и нападе који су у тој земљи драматично порасли од почетка мигрантске кризе 2015. године.

Насиље миграната над женама проширило се као куга широм Европе пошто је ЕУ први пут дозволила огроман прилив миграната из Северне Африке и Блиског истока 2015. Извештаји о сексуалном узнемиравању и нападима на европске жене много су већи у земљама западне Европе где је више миграната прихваћено (Немачка, Шведска, Аустрија).

У међувремену, извештаји такве природе практично не постоје у земљама као што су Пољска, Мађарска, Чешка и Словачка, у којима су владе заузеле чврст став против масовних миграција из већински муслиманских земаља.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
 Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

2 коментара:

  1. И ко ће сада да призна да је највећи грех што нисмо слушали проф.Мирољуба Јевтића који нас је још пре 30година упозоравао да ће се то десити.И кад је он за тако тачну анализу добио признање.Али су га зато стално шиканирали

    ОдговориИзбриши
  2. To се зове БУМЕРАНГ сталног " крсташког " (пљачкашког ) рата на тлу Афричког континента . То што се дешава ,сами су изазвали . Да не буде неспоразума , нисам муслиман али нисам ни овакав "хришћанин" који неда другима да живе по својим мерилима

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине