Вести:

среда, 13. фебруар 2019.

Европски парламент: ''Пуно признање Kосова и даље веома далеко'' а асимилација Срба у ''Косоваре'' непотпуна

среда, 13. фебруар 2019. | Уреднички колегијум 0

Европски парламент, ЕУ институција која пружа огромну, такорећи фанатичну подршку шиптарским сепаратистима у отимању КиМ, признала је да је циљ ипак још увек далеко.

#Kosovo #Metohija #Srbija #Evropa #Evropska #Unija #Srbi #Šiptari #Albanci #Asimilacija


Аналитичко одељење Европског парламента оцењује у свом последњем извештају да је "пуно признање Kосова и његово чланство у већини међународних институција и даље врло далеко, иако је преко 100 земаља, укључујући 23 земље чланице ЕУ, признало Kосово" и Метохију  преносе медији.

У извештају аналитичког центра, који служи за информисање европских парламенатраца о развоју ситуације у областима о којима се разговара у Европском парламенту, констатује се да су односи између Београда и Приштине затегнути, а "напредак ка нормализацији" у застоју.
Треба појаснити дефиницију и суштину "напретка у застоју" што за ЕУ и про-западне организације  уствари значи да отимање Косова и Метохије не иде замишљаним током већ је нечим прикочено.

Упркос све јачем пртиску на обе стране, у циљу коначног постизања споразума "који би отворио врата чланства у ЕУ", односи остају затегнути, а "напредак ка нормализацији" је у застоју”, закључују у ЕП.

Прикривено али сасвим разумљиво овде се наводи да је чак и ако дође до склапања "споразума" који би био на штету држаног интегритета Србије како би се учврстила представа о Косову и Метохији као још једној "држави" ни то не би значило чланство Србије у ЕУ већ "отворена врата". Када знамо да је барем 80% Срба против чланства у ЕУ ако то значи губитак КиМ, онда овај уображени закључак представља својеврсну силу у истискивању српских државних интереса до њиховог потпуног укидања мимо јасне воље народа. Наравно, велики део кривице лежи и у српској власти која се не одриче пута у ЕУ што би народ највише желео.

Дрскост и надобуност ЕУ потврђује се даљим наводима да "Србија своју некадашњу покрајину и даље види као део своје територије"! Само због ове реченице би државна управа Србије морала да обстави односе са ЕУ до преиспитивања и приморавања на прихватање српских услова и интереса који су једини у складу са Међународним правом за разлику од бандитског понашања надобудних "Европљана". Дешава се супротно, режими у Србији од 5. октобра прихватају све диктате и помажу оставрење интереса Запада на штету Србије и то на њеној територији. Због тога се ЕУ усуђује на дрскост и наметање безакоња и приступање Србије ЕУ уцењује одрицањем од Косова и Метохије. При том, позивајући се на неуставни и незаконити Бриселски споразум, изражавају незадовољство због његовог неиспуњења које би заправо значило српско признање шиптарске лажне независности.

Европски парламент без устручавања наводи оно што се од српске јавности крије:

”"Упркос напорима да интегрише већинску српску заједницу са севера Kосова, Приштина се и даље мучи са контролом тог региона".

Овај циљ, интеграција Срба у сепаратистичке квази-институције, који није у потпуности остварен, предвиђен је Бриселским споразумом, прихваћеним како од владе Александра Вучића тако и пређашње на чијем се челу налазио Борис Тадић а који су и започели, а Вучићеви касније парафирали, такав споразум. "Интеграција" Срба заправо значи конвертовање у нову, непостојећу, лажну и измишљену "нацију Косовара" и потпуну асимилацију Срба.

Имајући у виду да су такви процеси већ спроведени у Хрватској, Босни и Црној Гори и да су ти асимиловани Срби у најдубљем непријатељском расположењу према српском народу, не можемо ништа друго и ништа добро да очекујемо.

Ове зле слутње потврђује и понашање припадника "Српске листе" који за једини задатак изгледа имају изградњу шиптарске државе на тлу Косова и Метохије а који према својим сународницима Србима, који се томе противе, одишу неразмном и дубоком мржњом у сваком свом саопштењу за јавност. Потпуно идентично усташком поимању Срба док истовремено са српским кољачима, Харадинајем и Тачијем, одлазе заједно на журке, пију кафе и друже се уз пуно смеха и лепог располжења.

Асимилација Срба биће "институционално" потпуно покривена оснивањем такозване "Заједнице српских општина" у оквиру такозване "републике Косово" а која ће сваки утицај и повезаност Београда да преобрази у односе какав Влада Србије има са дијаспором у било којој страној држави. Европски парламент негодује због сепаратистичког одлагања да се та квази-институција оснује јер би она управо и помогла асимилацију Срба који са својом матицом више не би могли директно да комуницирају.

Додаје се и да су 2018. године "председници" Србије и (такозваног) "Kосова" покренули идеју о "”корекцији граница”", што је лаж јер је то део диктата наметног управо из Брисела и Вашингона. Идеју је, како се наводи, снажно критиковала Немачка, због страха од покретања нестабилности и довођења у питање других граница на западном Балкану. У извештају анлитичара који раде за Европски парламент додаје се да идеја замене територија има снажан отпор и унутар Србије и унутар албанске заједнице на Kосову.

Овакву Европу и заједницу српских непријатеља који без милости, чак са испољеним великим узбуђењем кидају на комаде државу Србију, неопходно је хитно зауставити, прекинути односе са њом и наменути своје интересе као што то чине Шиптари. Иако Срби не би имали подршку за то, Међународно право и закони нам дају сасвим довољну подршку да не подлегнемо притисцима политичког леша који се полако али сасвим сигурно "хлади".

Исто тако, као што смо већ у неколико наврата навели, извештај Европског парламента је потврдио да је оно најбоље што би Срби могли да ураде за себе управо одбијање да се интегришу и напуштање сваке квази-институције такозване "републике Косово". Тиме би оне изгубиле и површни кредибилитет а читав систем би се урушио чиме би била повећана могућност пуне обнове државе Србије на овом простору.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
 Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине