Вести:

недеља, 10. фебруар 2019.

''Српској листи'' и ништа је много важније од државне границе коју учешћем у Тачијевим ''институцијама'' и сами кидају

недеља, 10. фебруар 2019. | Уреднички колегијум 1

Све заступљеније тема у медијима, када се о Косову и Метохији ради, последњих дана је наставак комадања српске земље еуфемистички назван "разграничење".

#Kosovo #Metohija #Izdaja #Srbija #srpska #Lista
Далибор Јевтић, сепаратиситички службеник.




Како преноси ТВ Мост из Звечана, коју директно финансира и контролише уредничку политику Влада Србије преко Канцеларије за Косово и Метохију, човек са титулом непостојећег "Заменик покрајинског премијера" (како Ђурић воли да назива сепаратистичке органе) и то у оставци Далибор Јевтић рекао је гостујући у емисији “Отворени студио Гласа Америке”, да он лично не зна шта идеја о разграничењу подразумева али а су од тога важнија људска права за кја нико прстом мрдуо није да се побољшају.

Ако се говори о разграничењу, за мене прво питање јесте питање људских права. Дакле, пре него што разговарамо око било чега другог, врло је важно говорити о оним стварима које ће на конкретан начин помоћи да људи буду повезани, да сарађују и да се њихова права поштују.” рекао је Јевтић преноси ова телевизија.

О каквом се лицемерју ради схватиће јавност ако се присетимо да је Јевтић марта 2013. године дошао на позицију такозваног "министра за заједнице и повратак" у илегалној "Влади" шиптарских сепаратиста са Косова и Метохије.






Од тада до данас не само да ама баш ништа није учињено у смислу напретка и побољшања права и услова живота Срба у покрајини, већ је стање постало толико лоше да је велики број Срба "нестао" без трага и гласа. Тачније, услед дрматичног повлачења државних атрибута из покрајине, чија се погубност скрива баш као и историјски дебакл који се најављује кроз "разграничење", српски народ је обезглављено напустио своје кућа и имања губећи сваку наду да ће се ствари икада поправити. Њихов одлазак је једна од најчувенијих тајни актуелног режима који вешто манипулише тим бројем како током изборних процеса за крађу гласова, још и више за масовно прање новца и пљачкање државних средстава наводно намењених "Србима на Косову" јер "држава брине о њима". Један од најочигледнијих примера те пљачке јесу километарски канали ископани и препутени зубу времена да се њиме позабаве археолози, кроз неколико векова. "Зачудо" новац је потрошен одмах по отпочињању радова и до данас му се губи сваки траг.

Дакле, Јевтића као да не занима суштина већ "шуштина", оно што шушти а трпа се у џепове.

Колико смо у праву показаће поглед на његово имовинско стање пре почетка бављења "политиком", како Срби учесници у раду сепаратистичке "Владе" воле себе да називају. Он сматра да је тренутно добар моменат да се постигне договор Београда и шиптарских сепаратиста из Приштине.

“Свакако да јесте добар моменат и свакако да је боље постићи договор него чекати да касније можда будемо у далеко горој ситуацији, када је о могућим решењима реч”, навео је Јевтић понављајући речи којима се служи и Александар Вучић, главник лик саге о "разграничењу". По свему судећи, чланови су истог тима и посећују исте часове код својих "историјских пријатеља" са Запада који су и Хашиму Тачију имплементирали истоветни речник.

Јевтић је говорио и о наводном "бојкоту" сепаратистичке "Владе" који се састоји у њиховим неодласцима на седнице али на и истиснком бојкоту који би требао да буде изласком из шиптарских квази-институција које подривају и уништавају државни поредак Србије. Износећи неистине о томе Јевтић је рекао да ће "тај потез дати одређене резултате ал исе то сада не види".


За више посетите ЛИНК
“Оно што морам да истакнем јесте да је послата врло јасна порука да не желимо да будемо декор, да не желимо да будемо само ту да би се рекло – ево имамо и представнике Срба. Са друге стране, шаљемо јасну поруку да једнострани потези неће бити толерисани, неће бити нешто са чиме ћемо се ми слагати. Да ли то даје конкретне резултате? Можда краткорочно то не изгледа као да даје, али будите уверени, мислим да ће дати конкретне резултате у дугорочном смислу, јер понављам то шаље врло јасну поруку да Срби више неће бити декор ни на ком месту у било којој институцији на Косову”.

Јевтић не објашњава како то нешто што не даје краткорочне резултате, може да да дугорочне? Он "мисли" да ће дати дугорочне резултате. Оно што је прећутао јесте то да ће ти резултати значити да се Срби "нешто питају" (чега никада неће бити) али у оквиру, по сиситему и у корист интереса такозване "републике Косово" чији су ови "Тачијеви Срби" службеници.

На питање зашто Српска листа није, иако је најавила, поднела жалбу такозваном "Уставном суду Косова" због Војске Косова, Јевтић је рекао да то не би дало никакве резултате.

“Наш став око тог питања је био врло јасан. Мислим да нисмо били сами у томе, чули смо и врло јасне коментаре и поруке чак из седишта НАТО-а, генералног секретара НАТО-а. Мислим да је то питање у овом тренутку било непотребно и начин на који је та одлука донета није уважила ставове и интересе, у овом случају представника српске заједнице и самим тим сматрамо да не уважава мишљење свих грађана Косова."

Овакав коментар не само да вређа интелигенцију већ представља очигледно кршење закона, сарадњу у најгорим шиптарским акцијама против српског народа и државе и показује криминалну и злочиначку политику такозване "Српске листе".

Јевтић нема образа ни стида, он се не устручава да на незамислив начин вређа јавност лажући најгрубље о свом и учешћу Тачијевих Срба у изградњи шиптарске државе. Наиме, док једног тренутка каже да то што не чине ништа може да да резултате у будућности, следећег тврди да ни реакција не би дала никакве езултате. Шта онда може да било какав резултат ако то не могу ни бојкот ни конкретна акција? 

Лаж је у томе што су Шиптари воју војску основали противно чак и сопственом закону па да јебило ко поднео захтев да се та њихова "неуставна" одлука поништи, она би била поништена и Војска би морал да буде распуштена. На овај начин "Српска листа" је конкретним потезима помогла шиптарској страни да оснује своју Војску и да она буде легитимна!

 Међутим, Јевтић не престаје са лажима чак ни овде! Он додаје да "Са друге стране Српска листа наравно није могла да искористи оне механизме зато што се није ишло кроз уставне промене већ кроз промене закона, а и сама жалба Уставном суду не би дала никакве резултате" што никако није истина а већ смо објаснили због чега.

Јевтић оправдава овакво прећутно давање сагласности Шиптарима: "Просто и у прошлости смо били сведоци када је било речи о закону о Трепчи и неким другим питањима да просто нисмо имали позитивних одговора”, закључио је Јевтић.

Дакле, Срби у Тачијевим институцијама јесу декор али нису пуки декор. Они су баш оно што Јевтић каже да неће "не желимо да будемо декор, да не желимо да будемо само ту да би се рекло – ево имамо и представнике Срба. "Ипак, они јесу ту искључиво због тога! Када се нађу у ситуацији да могу да буду препрека шиптарским намерама против Срба, они изађу из сепаратиситчке "Скупштине" и "бојкотују" рад док она не усвоји све што је замислила па кад тај посао заврши, без икакве рекације, ти Срби се врате у "посланичке клупе"!

Овако штетно и противзаконито деловање српских издајника најсигурнији је пут коначном затирању Срба на Косову и Метохији и због тога би сваки разуман Србин морао да напусти сепаратиситчке квази-институције као једини могући начин да оне прстану да буду "легалне" макар и привидно и да тако онемогући њихов рад  истварање шиптарске државе на простору српске покрајине Косово и Метохија.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

 Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

1 коментар:

  1. Ех кад би ме лупио лото да покупим децу и купим неко имање по Србији, да више не слушам ни једен ни друге, да се не прича како нама "иду паре" из Србије, а нас 80% их никад видели нисмо.

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине