Вести:

понедељак, 25. фебруар 2019.

Учесница НОБ-а: Партизани су на Неретви склопили уговор са Немцима да би побили четнике (ВИДЕО)

понедељак, 25. фебруар 2019. | КМ новине 3

Душанка Дишљенковић, првоборац, учесница НОБ-а, касније песник и сведок спреман да отворено говори о ономе што зна, што је видела и чему је присуствовала током Другог светског рата.

#Komunisti #Zlikovci #Ubice #Podvala #Zločin #Ubistvo #Tito #Četnik #Draža #Mihailović #Srbija #Srbi
Душанка Дишљенковић у разговору за ТВ Белами

Њена прича супротна је оној коју деца у српским, некада југосовенским школама, изучавају о томе ко су били партизани, ко четници, према коме је учињена неправда.

Због истине коју износи ни данас није омиљени гост емисија ни саговорник водећих медија који би се, барем након распада Југославије коју многи с правом називају "гробница српства", очекивано требало бавити истином о томе шта се дешавало у пеиоду који је резултирао страховитим страдањем оних који су Србима предствљени као пријатељи и савезници, пре свих Хрвати, муслимани из Босне, Шиптари... Изгледа да су Срби још увек под ропством оних који су на власт управо дошлим крвавим бољшевичким методама. То спречава истину да допре до јавности.

Можда је највредније сведочење о томе како је Коча Поповић, партизански командант, са Немцима на Неретви склопио угвор о ненападању како би изненадили и напали четнике те их побили. Након тога, партизани прелазе мост са том намером и врше над четницима стравичан злочин који је раскинуо сваку могућност помирења. Тај прелазак је у уџбеницима које смо користили у школама, представљен као "покрет за спасавање рањеника" о чему из прве руке Душанка сведочи сасвим супротно.

Зато је од велике важности њено сведочење које је забележила нишка телевизија "Белами"

 ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:  🎥



КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
 Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

3 коментара:

  1. ХРАБРА И ПОШТЕТА КОМШИКА Душанка ! Свака част !

    ОдговориИзбриши
  2. krajnje je vreme da istina ispliva na videlo da srbija postane zemlja srba i ostali naroda koji zive u njoj

    ОдговориИзбриши
  3. савест поцинје да гриѕе па они који имају и мало достојанства и веру у бога поцинју да говоре ПРАВУ ИСТИНУ . Ако је по оној народној ѕаклела се ѕемллја рају , свакако ће истина о тим олосима комунистицким испливати на поврсину .

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине