Вести:

уторак, 12. фебруар 2019.

Србија није позориште

уторак, 12. фебруар 2019. | КМ новине 6

Руководству и организатору народног протеста «1 од пет милиона»
#Migranti #Srbija #Opasnost #Protest #Vlada #1od5miliona
Мигранти долазе...



 
СРБски ФБРепортер је данас објавио следећу вест: «Данска депортује мигранте назад у Србију! Процурели тајни планови за Балканске кампове»,

Власт данас бруји преко ТВ емисија о програму повратка наших младих, а и за прихват многих странаца да живе у Србији.  Прва вест служи да би ублажила и смањила последице друге.

Државе које јадне људе приморавају ратом да напуштају своје домове одбијају да их прихвате као мигранте и намеравају да их наметну првенствено Србији, потом Босни.

Наши властодршци уводе и окупацију Србије мигрантима.

Још четри дана па ће бити пет месеци од одржавања (15.09.2018.) Народног скупа. Он је усвојио Одлуку:  ЛИНК 1
и Декларацију  ЛИНК2

Народна скупштина је игнорисала ту Одлуку да покрене уставни поступак разрешења Александра Вучића и Ане Брнабић. Генералштаб Војске Србије још није јавно започео спровођење  Декларације Народног скупа.

Протестне шетње без дејства помажу овој власти да ствара лажну представу о својој демократич- ности. Власт игнорише општи народни захтев протеста «1 од пет милиона»:

Смена садашње власти на челу са Александром Вучићем

Власт спроводи све бесомучнију пропаганду и кампању да би се одржала. Време одмиче. Ситуација се стално нама погоршава. Србија не треба да се претвори у позоришну бину. Ви који организујете и руководите протестима широм Србије то треба да схватите и не дозволите. Требало би јасно, у року од недељу дана, да  писмено изложите захтев народа Александру Вучићу да поднесе оставку и да то учини у року од три дана.

Ако Александар Вучић, као што је и до сада чинио,  то не прихвати онда ви, као руководство и организатор народног протеста «1 од пет милиона», требало би да предложите народном протесту да вас овласти да тражите од Генералштаба Војске Србије да одлучи да Војска Србије, у садејству с осталим одбранбеним снагама Републике Србије, с обзиром на оружане претње непријатељских оружаних снага на територији Републике Србије, по Уставу, заштити државу и народ  спроводећи, заједно с народним посланицима који поштују Устав, следеће мирнодопске захтеве Народног скупа поднетих му пре пет месеци: ЛИНК 3

1)  Разрешења Александра Вучића и Ане Брнабић.

2)  Распуштање Републичке Изборне комисије.

3) Усклађивање с Уставом Закона о избору председника Републике и Закона о избору народних посланика.

4) Избор нове Републичке комисије.

5) Сређивање изборних спискова да на њима буду само имена живих држављана Републике Србије који имају бирачко право (видите Додатак).

6) Расписивање, спровођење и закључивање општих слободних избора по Уставу.

7) Конституисање Нове народне скупштине.

8) Проглашење и ступање на дужност новог председника Републике Србије.


Избори који би се спроводили под влашћу и руководством Александра Вучића би били нелегитимни. Он, сваки члан Владе и сваки народни посланик који је деловао и/или делује супротно Уставу су изгубили легитимитет. Узурпирају највише државне положаје. То треба без нових одлагања да се прекине мирнодопски по Уставу.

Др Љубомир Т. Грујић,
редовни професор у пензији,
овлашћен да иступа у име
Народног скупа,
учесник у протесту «1 од пет милиона»
Џона Кенедија 31/15
11070 Београд

 

КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

 Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

6 коментара:

  1. Тачно неопходно и брильатно!Докторе, ко да стане испред народа кад су сви продани? Можете ли Ви да узмете кормило бар привремено док се багра не почисти?

    ОдговориИзбриши
  2. Видим на Вашем саjту да сте jош 2017 указивали на неуставност инагурациjе председника. Да ли укидаjy Скупштину да не може да се скине велеиздаjник пре него што заврши чин издаje? Има ли jош Срба?

    ОдговориИзбриши
  3. Поштована госпођице/госпођо Јасмина Пеев,
    После читања неких Ваших дописа, ово Ваше друго питање ме је веома дирнуло. Дирнуло, јер се непрекидно борим за Србију, Србе и наше пријатеље у Србији од новембра 1990. год. Борио сам се и док сам 14,5 година живео у исељеништву (1992-2007). На моју жалост (био сам веровао да је Србија на раскрници била 1990. и мислио сам, тако сам се осећао, ако бих добио народну подршку да бисмо могли да развијамо Србију на један нови начин, а на темељу драгоцених наслеђа од предака; видети на: http://www.ssssseternal.org/нашој_спц_нашим_властима_сану_медиима_странкама_и_људима_за_добро_народа_и_очување_наше_државе/1990_вишестраначки_избори_у_србији) подршка коју сам до сад добио је далеко од довољне да бих о томе размишљао и кад бих имао 52 године као 1990. (укупно за ових 28 година око 25000 људи је подржало: разне моје петиције домаћим и страним властима, од којих је 17500 гласало за мене као независног кандидата за председника Републике Србије на првим вишестраначким изборима 09.12.1990.). Трудим се да помогнем нашој земљи, нашем народу и пријатељима других националности који живе с нама. Мислим да народ не треба да се ослања само на једног човека али истовремено мислим да је (скоро) увек један човек покретач акције, деловања. Да ли он успе својим идејама, радом и животом да привуче људе или не зависи од много чега. Нисам успео ни 1990 са својих 52 године, ни ових последњих година када сам покушао да се створи «Покрет за Самосталну Сједињену Слободну Солидарну СРБИЈУ» - «»ПОС (видети све о ПОСу на: http://www.ssssseternal.org/покрет_за_самосталну_сједињену_слободну_солидарну_србију_-_пос). Надао сам се да ће бити млађих заинтересованих да прихвате Проглас-Циљ ПОСа и да наставе. Нема одзива. С обзиром на све, ја не размишљам о томе што сте ме питали. Ваше питање је исказало велико поверење мени. Њиме сте ми указало велику част. Хвала Вам на томе. Љубомир Т. Грујић, ustav.srbije@gmail.com, http://www.ssssseternal.org/

    ОдговориИзбриши
  4. Ваше племенито родольублье и jaсна, чиста мисао уливаjy спонтано поверенье. Без обзира на године, изгледате здраво и чило. Са толиким политичким искуством, Ви би морали да водите. Народ под хитно треба неког родольуба на челу. Предпостальам да вас медиjа боjкотиjy, да немате приступ jaвности... jep само захвальyjyhи КМНОВИНАМА можемо да чуjeмо Ваше ставове у високом и правом државничком стилу што постаje реткост.

    ОдговориИзбриши
  5. 13.02.2019

    Поштована госпођице/госпођо ПЕЕВ,

    Последњих четврт века ни једне штампане новине нису објавиле ни један мој текст нити су радио или ТВ станице реаговале на моје јавне скупове. Ево неколико илустрација и разјашњења. Пре тога да потврдим да се слажем да само родољуби (људи који воле свој род-народ) и патриоте (људи који воле своју домовину и отаџбину и дедовину и постојбину, чак и ако су различите да воле сваку од њих, на пример србска деца рођена у иностранству могу да воле домовину – земљу у којој су рођени и живе, и своју отаџбину-постобину: србску земљу, нпр. у Хрватској, у Републици Српској, у Црној Гори, у Србији, у Македонији) треба да воле Србију. Зато је неопходно да на челу државе и народа буде родољуб, као што Ви јасно написасте, и патриота, храбар, мудар, веран народу и земљи, чувар државе као домаћин, бранилац слободе човека и народа по цену и сопственог живота, добар организатор,... Све то захтева да је човек пре свега поштен према себи самом, својим ближњима и целом народу. Међутим то све НИЈЕ ДОВОЉНО. Један човек нити може нити треба да преузме функције свих државних органа. Наш садашњи Устав је то доста добро (не и најбоље) решио (али га властодршци погазише без одговорности). Потребно је да и руководиоци појединих државних органа и институција имају те особине, а не само Председник (или Монарх, ако га буде опет?).

    Ево илустративних примера:

    1968: Организовао сам потписивање отвореног писма градоначелнику Београда Бранку Пешићу. Захтевали смо одбијање званичног предлога о привременом решењу Београдског железничког чвора. Писмо објавио НИН у целости. Пешић нас позвао на разговор. Ја позовем потписнике на договор за заједничко иступање. Састанемо се. Академици потписници не дођоше, већ одржаше одвојен састанак у САНУ. Присутни беху скоро сви професори разних факултета. Кроз дискусију су све више одступали од почетног става да прихватимо позив. Ја сам се залагао за то, изричито. Гласање. Они надгласаше. Нисмо отишли. Тада сам се осећао изданим.


    1990: У име младих колега један од њих ме молио да будем кандидат за председника Републике. Одбих. Био сам потпуно непознат јавности. После три недеље је поново дошао. Рече, довољно људи хоће да потпише да вас кандидујемо, све обрасце сам спремио, само да одемо у Скупштину и потпишете да прихватате кандидатуру. Тако би. Добих 17650 гласова. И са Косова и Метоије. Касније, ни један од њих није потписао ни једну моју петицију (осим предлога новог Устава Србије). Мене је то веома разочарало.

    ОдговориИзбриши
  6. 2007-данас: Из исељеништва сам се вратио 01.05.2007. Прошло је 11 пуних година. Од почетка маја 2010 до краја јуна 2011, по киши, снегу, ветру, жеги, од -8Ц до +40Ц сам стајао сатима у Кнез Миахјловој. Скупљао сам на сопствену иницијативу потписе за расписивање референдума по 11 најважнијих питања (видети: http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2010_04_23LTG_SkpBTVlPodnto0001.29132324.pdf и http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2010_05_17ObvstPtpsvnje.29131311.pdf ). Потписало је у току 13 месеци: 2600 људи. Минимум да Народна скупштина буде обаезна да распише референдум по тим питањима је 100.000 потписника. То опет није била у питању подршка мени лично. То је било за добро свих нас, целе Србије. Да је тада самовољно противуставно владање Тадића заустављено (после његове изјаве у марту 2011. да Срби морајуда прихвате „реално стање“ на Косову и Метохији и да се помире да је оно шћиптарско, паралелно сам скупљао потписе за његову оставку или разрешење: http://ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2011_07_01LTGpotvrdai_BT.5031247.pdf ,
    http://ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/20110701LTGspiskoviBT.5030817.pdf ,
    http://ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2011_09_01LTG_PslncmaOpste.29064319.pdf)
    мислим да не би смо дошли у садашњу ситуацију.

    2017: На пријављени мирнодопски народни скуп за неприхватање заклетве и инаугурисање Александра Вучића није нико дошао! Од људи који су пролазили, неки су стали и слушали (видети: http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2017_05_24PijvaJavno.143104701.pdf
    http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2017_05_31LTG_PrdsSkpsPect.15044932.pdf ). Да се народ придружио могли смо да зауставимо његово инаугурисање и све што се потом догађа. Није било подршке.

    2018: Народни скуп је био пријављен Полицији још 24.08.2018. за 08.09.208. (http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2018_08_24PrijavaJavnost.235121140.pdf ). Помeрен је датум на захтев Полиције. Одржан је у суботу 15.09.2018. Обавештавали смо Душан Стојановић из Суботице, Мирољуб Шовић и ја (чланови Организационог одбора) хиљаде и хиљаде људи и позивали да дођу. Оцене су да је било присутно од око 100 до око 250 људи. Одлука и Декларација су биле поднета у понедељак свим врховним државним органима власти 17.09.2018., (http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2018_09_17OdlkDeklcNarSkupaZavd.259121458.pdf ), а Декларација поново поднета Генералштабу Војске Србије и његовом начелнику (http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2018_10_02GSVSGrlPpMMZavd.27490917.pdf). И тада је подршка била веома мала.

    Сад сам Вам детаљније изложио зашто ја не размишљам да будем кандидат за председника Републике Србије.

    Само лице које добије подршку више од половине од укупног броја бирача и потом положи председничку заклетву јавно народу може да преузме дужности председника Републике. Само то лице може да испуњава основну дужност председника Републике: да изражава државно јединство Републике Србије.

    Усредсредимо се на откривање тог родољуба и патриоте који може да добије толико народно поверење и подршку.

    Још једном Вам хвала на Вашим високим похвалама и поверењу. С пријатељским поздравом,
    Љубомир Т. Грујић, lyubomirtgruyitch@gmail.com, http://www.ssssseternal.org.

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине