Вести:

понедељак, 11. фебруар 2019.

Др Љубомир Т. Грујић: За добру будућност Србије 2. део

понедељак, 11. фебруар 2019. | КМ новине 1

Залуд се обрадовах господине Александре Вучићу Вашој одлуци да поднесете Извештај народу. Већ сте га јуче обесмислили. Наставили сте да скривате истину од народа.

#Srbija #Budućnost #Kosovo #Metohija #Ljubomir #Grujić #km #novine #kmnovine
Др Љубомир Т. Грујић









ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Господин Александар ВУЧИЋ


Београд, 08.02.2019. године 

Нисте изложили ништа о Вашим противуставним деловањима и неизвршавањима председничких уставних обавеза.

Ви избегавате да објасните народу да сте подчинили Народну скупштину својој самовољи. Двоструки сте противуставни председник: председник Републике и председник једне странке (Српске напредне странке). Она има далеко највише посланика у Народној скупштини. Први доказ је нереаговање Народне скупштине да покрене уставни поступак Вашег разрешења због повреде Устава већ у самој Вашој приступној беседи. Ви сте у њој заузели став који је у основи непријатељске пропаганде против Србије и Србског народа. Он је био и мотив за НАТО агресију пре 20 година. Објављујући дијалог о Косову и Метохији погазили сте своју председничку заклетву двоструко положену десетак минута пре тога. Обнародовали, прокламовали, сте да постоји проблем територије Косова и Метохије. То потенцирају освајачи, растурачи Србије. Косово и Метохија није проблем, бар не за Србе и србске пријатеље. То ја наша земља. Она јесте проблем за освајаче, пљачкароше, отимаче, како да је отму од нас и то са што мање лоших последица по њих.  Проблем који заиста постоји је проблем шћиптарског тероризма, поробљавања, прогањања Срба, уништавања србских националних вредности, отимања србске постојбине. Народна скупштина није реаговала на такво дубоко Ваше одбацибање Ваше двостуке председничке заклетве. Није реаговала јер сте је подчинили себи. Ни тада, ни после, до сада није реаговала и не делује по Уставу да покрене уставни поступак Вашег разрешења. Тако сте постали здружени у растурању наше државе. С Вашом влашћу над Народном скупштином. Устав то изричито забрањује. Ви о томе нисте јуче народу говорили. Не показујете да уопште у Вама постоји осећање кајања због тога. Не, а и зашто бисте кад Ви то радите свесно супротно Уставу.

Пошто сте председник Републике и истовремено противуставно председник једне политичке странке Ви доказујете да не можете да извршавате основну дужност председника Републике: да изражавате државно јединство. Уништавате слободе и демократију, преузимате компетенције других државних органа, противуставно сте присвојили власт. Добро знате да Устав све то изричито забрањује.  Ви се ни због тога не кајете.

Неосновано сам мислио да Ви можете да се кајете, да сте спремни да се покајете.

Људи протествују против власти јавно да би јавно исказали своје незадовољство, своје огорчење, своја осећања и оцене деловања власти.  Зар због тога човек треба да буде ухапшенн? Зар не треба власт пажљиво да саслуша,  добро да размисли и да се преиспита?

Макета вешала на Теразијама  у току протеста 3. фебруара о.г. у Београду /1/ симболички означава и подсећа на зверства окупационе власти.  Зверства да вешањем усмрћују невине људе. Подсећање на застрашивања, подјармљивања и поробљавања човека и народа.

Народни посланик Срђан Ного је јавно изјавио да је он тада носио ту макету.

Како сте схватили изношење те макете на протесту? Према Вашој реакцији, добро сте схватили зашто људи протествују. Разумете да је срж протеста против Ваше самовољне противуставне узурпаторске владавине. Својим реакцијама покушавате то да прикријете.

Ви сте, господине Вучићу, без икаквих доказа оптужили (преузели сте функције државног тужиоца) неколико личности са протеста за ношење макете вешала. Нисте споменули међу њима народног посланика Срђана Нога. Тврдили сте и настављате да оптужујете, неосновано, без доказа, да та лица хоће вешањем људи да дођу на власт! Ви одузимате право и слободу човеку да јавно искаже свој став! Став да протествује против власти под којом се осећа као да му власт стеже окупаторску омчу око грла. Јавно сте их осудили као непријатеље државе и народа (преузели сте функције судије). Повели сте жестоку кампању да се казни носилац те макете. Није ухапшен народни посланик Срђан Ного. Ухапшен је малолетник који је био снимљен у тренутку кад је држао макету. Његови деда и мати су били верни подржаваоци Вас и Српске напредне странке! Веровали су Вама све док није њихов унук и син ухапшен. /2/ Какво разочарање. Веома, веома тужно. Вама ни сада, када је све разјашњено и шта сте Ви учинили, ни то није довољно да поднесете оставку! Не. Ви водите своју личну кампању ЗА БУДУЋНОСТ СРБИЈЕ, таквом под Вашом влашћу!

Да би ступио на дужност председника Републике, изабрани кандидат за председника Републике полаже заклетву да ће да брани Устав, закон, људска права и слободе. Ви сте је двоструко положили. Ви сте, без иаквог оправданог разлога, без доказа за Ваше оптужбе, покренули хајку против Ваших политичких опонената. Резултат је хапшење малолетника! Како Ви можете том детету, његовој мајци и његовом деди, да надокнадите толику неправду, толики бол, страх, патњу, понижавање, тортуру, хапшење без пресуде? На основу чега да лежи у затвору? На основу Ваше личне оптужбе?

Објасните у свом Извештају народу како сте Ви, господине Вучићу, из показивања симбола вешала на Теразијама закључили да је то по Вама: Politika onih koji bi želeli da se iz prošlosti vrate na vlast su vešala,“/6/?

У својим иступањимаа јуче на југу Србије под паролом ЗА БУДУЋНОСТ СРБИЈЕ у циљу подношења Извештаја народу Ви уопште не износите истину о Вашим противуставним деловањима и о Вашим неизвршавањима председничких дужности, о Вашим гажењима своје председничке заклетве. О њиховим последицама по државу и народ. То није Извештај народу. То јесте  Ваша  кампања за добијање подршке људи на гласању које власт намерава да организује под Вашим руководством.

Сувереност потиче од грађана који је врше референдумом, народном иницијативом и преко својих слободно изабраних представника. Народ није њима, те ни Вама, пренео своју сувереност. Само им је, те и Вама, указао поверење да у његово име врше, да Ви вршите, његову сувереност.

Народна скупштина није прихватила захтев Народног скупа од 15.09.2018. да покрене уставни поступак за Ваше разрешење. Ви сте председник странке која има најбројнију посланичку групу!

Уставни суд одбија да изврши своју основну уставну дужност: контролу рада председника Републике са становишта уставности.

На положају председника Републике одбацисте Устав. Газите немилосрдно своју двоструку заклетву. Изгубили сте легитимитет. Узурпирате власт. Ни Народна скупштина ни Уставни суд не реагују.

На територији Републике Србије су непријатељске оружане снаге. Слободно прете Републици Србији и њеном народу. Заузимајући положај председника Републике Ви командујете Војском Србије.

Резултат су растући народни протести. Ви покушавате својом кампањом да их омаловажите.

Уобразили сте да сувереност потиче од Вас и свих вас. Изиграли сте поверење народа.  Све већи део народа почиње то да схвата. Народ својим протестима покушава да Вас и све вас уразуми. До сада: УЗАЛУД!!! Искушавате народ: да ли ће да прихвати Вашу БУДУЋНОСТ СРБИЈЕ или ће да преузме своју сувереност да би градио ДОБРУ БУДУЋНОСТ СРБИЈЕ.

Ако народ одлучи да Вама и вама свима одузме право да у његово име вршите његову сувереност, онда народ преузима да директно врши сву власт. Одузима Вама и свима вама легитимитет. Сваки Ваш и ваш отпор може да доведе до крвопролића, до грађанког рата уз мешање странаца. Указује се Вама и свима вама да бисте Ви и сви ви сносили одговоност за то ако би Србија успела онда да се сачува.

Господине Александре Вучићу, Ваша јучерашња иступања испољавају: Ваше избегавање да народу истинито поднесете Извештај о Вашем раду, Ваше избегавање да се покајете, Ваше непоштовање уставности и законитости, Вашу осионост у односу на опоненте, Ваше заобилажење и других битних тема и питања. На пример: под којим условима доводите стране фирме, које њихове захтеве Република Србија мора да испуњава и које обавезе прихвата, под којим условима ће наши људи бити запослени, зашто се не омогућава домаћи развој производње и индустрије, колико је до сада таквих фирми затворено, колика је вредност нашег предузеће и за коју цену га продајете. Не одговарате ни на питање: кад Вам је народ дозволио да распродајете природна добра и државну, као и некадашњу друштвену, имовину.  Све то открива да водите кампању да бисте омамили народ својим слаткоречивим говорима да Вас подржи на гласању. Оно Вама треба да служи као доказ да народ прихвата све последице Ваших противуставних деловања. Људи све више откривају истину.

После свега што сте урадили, под Вашим руководством једино може да се гради БУДУЋНОСТ САКАТЕ СРБИЈЕ са даљим продубљивањем раздора у народу који сте Ви врло ефикасно наставили и даље га спроводите.
Док још није прекасно:


Јавно поднесите председнику Народне скупштине своју оставку на положај, дужности и функције председника Републике Србије.

Својом оставком бисте омогућили да се створи један од услова ЗА ДОБРУ БУДУЋНОСТ СРБИЈЕ.

После Вашег извињавања и подршке Уилијаму Клинтону, изјавили сте да сте то учинили јер сте ПАМЕТНИ.


Памет без мудрости је хировитост.
Мудрост без памети је препреденост. 


Хвала Вам на пажњи.

С поштовањем председника Републике Србије,

Др Љубомир Т. Грујић, редовни професор у пензији,
Џона Кенедија 31/15,
11070 Београд


  ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Др Љубомир Т. Грујић: За добру будућност Србије - КМ Новине

Др Љубомир Т. Грујић: За добру будућност Србије #Predsednik #Vučić #Budućnost #Srbija #LJubomir #Gujić Обрадовали сте ме господине Александре Вучићу својом одлуком да поднесете Извештај народу /1/ - /3/ јер он има смисла једино ако не скрива већ исказује истину што значи: Објаснићете Ваше прихватање вођа УЋК за „легитимне представнике легитимне власти" на србској земљи и нераскидивом делу Републике Србије - на Косову и Метохији.


Референце  
                                             
/1/ „СРЂАН НОГО: Два дана причам да сам ја носио вешала; полиција неће да ме саслуша», СРБски ФБРепортер, 05.02.2019: https://facebookreporter.org/2019/02/05/srdjan-nogo-dva-dana-pricam-da-sam-ja-nosio-vesala-policija-nece-da-me-saslusa/

 
/2/ «Мајка дечака ухапшеног због ношења макете вешала – Мој син је најмлађи политички затвореник у Европи», СРБски ФБРепортер, 07.02.2019: https://facebookreporter.org/2019/02/07/majka-sanja/

 
/3/ „Vučić: Nećemo dozvoliti da našom politikom upravlja nijedna ambasada“, DANAS, 08.02.2019.: https://www.danas.rs/drustvo/vucic-necemo-dozvboliti-da-nasom-politikom-upravlja-nijedna-ambasada/





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

 Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

 

1 коментар:

  1. Не може се од психопате очекивати да се каje jep он нема ни емпатиje ни осеhaньа! Он само силу разуме.
    ПУЧ - ПУЧ - ПУЧ. - ПУЧ - ПУЧ

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине