Вести:

четвртак, 31. јануар 2019.

Марко Ђурић: Имамо довољно снаге да јасно и гласно кажемо шта је српски интерес (али не говори)

четвртак, 31. јануар 2019. | КМ новине 1

Телевизија Мост из Звечана је објавила је интервју са марко Ђурићем, директором канцеларије за КиМ.

#vesti #Kosovo #Metohija #Srbija #Kancelarija #Djurić #Marko #Markomanija
Марко Ђурић








 
Занимљиво је да је директор Владине Канцеларије за КиМ по први пут у покрајини од када су сепаратисти из Приштине увели таксе 21. новембра прошле године. Несхватљиво је да неко коме је радно место на Косову и Метохији, не долази чак два и по месеца у покрајину и поред тога што се дешавало много тога судбоносног од оснивања "војске Косова" до многобројних протеста против шиптарских такси!

"Желимо да наставимо постојано да радимо на проналажењу решења, сматрамо да је тражити решење за српско-албанске односе нешто што је очигледно да је општи интерес, али исто тако данас имамо довољно снаге да јасно и гласно и недвосмислено кажемо шта је српски интерес и шта желимо да дозволимо", изјавио је Ђурић за ТВ Мост - при том не говорећи шта су то српски интереси на Косову и Метохији!

Срби на КиМ у погледу подршке не гледају ни на Запад, ни на Исток ни на Север ни на Југ, него гледају ка својој држави Србији, ка Београду, ка својим сународницима, јер ми добро знамо да наша егзистенција, наше плате, пензије, услуге наших установа, какве год да су, зависе од те подршке и зато нам је јако важно што смо могли да чујемо поруку председника Вучића”, рекао је Ђурић.


На основу ове изјаве може се закључити да за Ђурића, Вучића и Владу Србије они који нису у "Српској листи" и не подржавају је, нису ни Срби јер су се Срби у неколико наврата обраћали и састајали управо са представницима руске власти у Москви али - тражећи заштиту од Српске листе и молећи да Русија спречи издају Косова и Метохије коју Вучић спроводи.

Са друге стране Вучић и режим у коме је високи функционер и Марко Ђурић, не чине ни један корак ако за то немају одобрење или налог Брисела, Берлина или Вашингтона!

Ђурић је још истакао да је на КиМ дошао са јасном поруком Владе Србије да ће подршка бити јача.

“Наше напоре овде на КиМ не да нећемо да зауставимо, него ћемо да појачамо. И како данас Србији иде нешто боље него што је ишло у претходном периоду у економском погледу и на међународном плану, тако временом расте и наш капацитет да се боримо овде на КиМ за наш положај и није случајно што видите велику нервозу на другој страни, што видите неку жељу да је потребно да се на брзину неке ствари ураде, али на начин на који су они осмислили да буде урађено”, рекао је Ђурић.

Подршка Владе Србије на КиМ је под великим знаком питања. Тачније, најугроженија категорија Срба и даље остаје угрожена јер помоћ коју Влада шаље "за њих" преко својих људи на терену најчешће и не стигне до оних којима је намењена већ завршава у рукама истих људи којима најчешће није ни потребна или јој се "губи траг".

Нејасно је о коме то говори Ђурић да му се "на другој страни жури" јер упркос позивима да се решење КиМ одложи јер је то најбоље за српске интересе, Вучић константно понавља да он лично не мисли тако и предлаже што бржа решења отворено и очигледно на штету управо српских интереса.

“Ми желимо да наставимо постојано да радимо на проналажењу решења, на свему томе сматрамо да је тражити решење за српско-албанске односе нешто што је очигледно да је општи интерес, ту нема никакве дилеме око тога, али исто тако данас имамо довољно снаге, на жалост можда неки пре нас нису имали, дакле да јасно и гласно и недвосмислено кажемо шта је српски интерес и шта желимо да дозволимо”, поручио је Ђурић а преноси ТВ Мост.

Свакако да нема дилеме око тога да ли је решење проблема Косова и Метохије од општег интереса али упркос томе што се хвали да Србија коју предводи Влада у којој се он налази, Ђурић не обелодањује, или не сме јавно да каже - шта су то интереси државе "на Косову и Метохији", како недавно рече министар иностраних послова Ивица Дачић, ако се већ о очувању српске покрајине унутар Србије већ дуже време не говори?

Колико било који други интерес може да надокнади одустајање Београда од дела српске територије, које се у народу већ одомаћило као "велеиздаја"?




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
 Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

1 коментар:

  1. Имате снаге да кажете ал шта поводпм тога радите

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине