Вести:

четвртак, 13. децембар 2018.

Нова најава насиља окупаторских војника КФОР-а над Србима на КиМ (ВИДЕО)

четвртак, 13. децембар 2018. | КМ новине 0

Више од 45 окупаторских возила КФОР-а стигло је јутрос на север Косова и Метохије. Колона се зауставила у Лепосавићу после чега су кренули ка Косовској Митровици јавља РТС и наводи да је реч о редовној вежби.

#KFOR #KOSOVO #METOHIJA #OKUPACIJA #SRBIJA
Фото: илустрација





Колона окупаторских возила КФОР-а, коју све време надлеће хеликоптер, дошла је пре поднева до Дренског поља, код Лепосавића, одакле се око 13 часова упутила ка Косовској Митровици, јавља репортер РТС-а са лица места.

Поред борбених возила, припадници КФОР-а носе и опрему за блокаде и прављење баријера, попут грађевинских машина, багера, колутова жица.

Испред окупатора, портпарол КФОР-а Виченцо Грасо каже да је реч о редовној вежби.

"Има и других конвоја који се крећу у другим деловима Косова (и Метохије). У складу са Резолуцијом 1244, трупе КФОР-а тренирају спремност да буду брзо распоређене широм Косова (и Метохије)", рекао је Грасо.

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:  📽


КФОР је истакао да они брину о безбедности Срба а на Твитер налогу КФОР-а прецизирано је да се конвој јуче кретао према Призрену, а данас према северу Косова.

Грасо је данас рекао да јучерашње кретање окупаторских војника од Урошевца ка Призрену "нико није приметио" и истакао да "нема посебне мете" и да је у питању вежба јединица које ће се по завршетку вратити у своје кампове.

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:  📽


Након што је КФОР обајснио да шиптарски сепаратисти наводно сами одлучују о томе хоће ли формирати "војску" сматра се да присуство КФОР-а на северу, посебно састав и опрема возила, указује на страховање од могуће реакције Србије.

Међутим, према најавама из врха српске власти може се поуздано закључити да реакције неће бити и да се, у извесном смислу, већ постигао споразум о оснивању јер су представници српске власти навели да они имају посебне захтеве по том питању а то није формирање тих паравојних илегалнх формација већ забрана доласка на севр покрајине која се ионако нема чиме контролисати.



КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине