Вести:

понедељак, 3. децембар 2018.

Због оданости Србији Албанци убили своју породицу Хајра, Тачи помиловао убице (ВИДЕО)

понедељак, 3. децембар 2018. | КМ новине 0

Три минута пре поноћи 20. августа 2001. године, албански екстремисти - бивши терористи УЋK, извршили су атентат на албанску породицу Хамзе Хајре, на уском путу између села бањице и Трстеник у околини Глоговца.

#Kosovo #Metohija #Srbija #Hajra #Šiptari #UQK #Teroristi #Ubice #Hašim #Tači #Marko_Djurić
Фото: УЋК терористи, илустрација


















Убијено је пет чланова те породице, преживела је само једна девојка.

Српска јавност готово да није уопште упозната са монструозним убиством петоро албанских цивила у Глоговцу пре нешто више шеснаест година! Наиме, Албанац Хамза Хајра (50) који је био полицајац у МУП-у Републике Србије свирепо је убијен са својом супругом Мирадије (45), сином Џевдетом (22) и две ћерке Мимозом (14) и Аделином (9). Масакр је успела да преживи само Хамзина ћерка Пранвера која је том приликом рањена.

Они су убијени од стране својих сународника а главни мотив је била чињеница да је убијени Хамза био лојалан српским властима као и чињеница да је бранио српске цивиле од бројних напада албанских терориста.

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:  📽


Убице је "за велику суму новца" подстакао Скендер Халилај који је желео да се овој породици освети за личну несрећу.

Тог дана у подне, Скендер је дошао у чајџиницу и позвао Бурима да изађе напоље а затим му наложио да изврши задатак за који ће му он платити 20.000 марака у то време. Бурим је затим организовао неколико својих сабораца из терористичких јединица и пратио породицу чекајући да напусти свадбу. Заседа је била припремљена у близини дрвеног моста преко кога је ауто морао да успори. Пуцали су тако дивљачки да је Арсим остао без муниције и затим позвао Бљерима да му донесе још, што је овај и учинио. Након масакра убице су отишле у чајџиницу у оближње село док се Бљерим вратио на свадбу да извести налогодавца да је посао обављен.

Убијени чланови породице Хајра, жртве шиптарских теориста

Суђење је трајало 18 месеци а завршено је 7. априла 2005. године пред интернацинализованим Судом на Косову и Метохији.

Oсумњичени Бљерим Kичина је 2002. године признао убиства и именовао још четири осумњичена, детаљно описујући припреме за овај злочин. међутим, неколико дана касније повукао је своју изјаву.

Бљерим Kичина и Бурим Рамадани, Арсим Рамадани, Арбен Kичина и Јетон Kичина – сви бивши припадници такозване "Ослободилачке војске Kосова" (УЋК) који су током сукоба деведесетих учествовали у борбама против српских снага безбедности и нападима на српске цивиле – проглашени су кривима за убиства.

Бурим Рамадани, Арсим Рамадани и Арбен Kичина су осуђени на 30 година затвора, Јетон Kичина на 16 година, а Бљерим Kичина на 11 година.

Бурим и Арсим Рамадани

Жалба оптужених је одбијена, а чак је и шиптарски такозвани "Уставни суд" при илегалном сепаратистичком систему потврдио да није било кршења процедуре.

О убијеном Хамзи сви имају само речи хвале! Бројни Срби који су познавали породицу Хајра, истакли су у више наврата да је Хамза небројано пута помагао својим комшијама српске националности и пре рата, а када су започели терористички напади ОВK, Хамза је одбио да обуче њихову униформу и тако навукао гнев албанског становништва. Са породицом Хајра сви су се лепо слагали, њихова деца су била изузетно васпитана и образована. Имали су снове, жеље, надања... нажалост, злочинци им нису дозволили да их остваре!

Хамза је био прави херој, праведан, искрен и поштен човек! Kао лојалан грађанин Републике Србије, није се устручавао да стане у заштиту српске нејачи која су била изложена честим  нападима албанских терориста. Након јуна 1999. породица Хајра је остала да живи на Kосову али су живели изоловано од остале заједнице. Били су изложени заједљивим погледима, оговарањима и честим увредама. Kосовским Албанцима је било несхватљиво што Хамза није обукао униформу ОВK и што није узео оружје у руке да убија цивиле и своје дојучерашње комшије, као што је велика већина Албанаца чинила.

Породица Хамза је убијена увече по повратку са једне свадбе. Екстремисти су их сачекали а потом извршили напад ватреним оружјем на њих. Тешко је поверовати да убице нису имале милости ни према четрнаестогодишњој Мимози и деветогодишњој Аделини које су убијене на најсвирепији могући начин! Преживела Хамзина ћерка Пранвера спасила се пуким случајем, тако што се заклонила иза брата и мајке који су том приликом убијени.


Према подацима МУП РС, на подручју Kосова и Метохије од стране ОВK терориста је до 2000. године, убијено више од 400 Албанаца. Процењује се да их је након рата убијено још око 120. Убијани су редом сви и жене, и деца и старци... Поражавајућа је чињеница да ни за један већи злочин случајева нико од ОВK терориста није одговарао.

Вођа шиптарских терориста, нарочито управо ових у Дреничком крају Хашим Тачи, помиловао је убице петочлане породице. Шиптарски медији су у ударном термину истицали чињеницу да су зликовци "помиловани захваљујући Хашиму Тачију". Указ је потписао пре годину дана, 29. децембра 2017. године.

Тачијева одлука о ослобађању терористичких сабораца

Занимљиво је да је такву Тачијеву одлуку јавно осудио и Албанац Ветон Сурои који је је на Фејсбуку написао да је Тачи ово урадио можда у своје име, али не и у његово као грађанина Косова и Метохије.

"Трогодишња Аделина Хајра и деветогодишња Мимоза Хајра убијене су 20. августа 2001. године у Глоговцу. Убицама девојчица данас се захвалио Хашим Тачи, вршилац дужности председника Косова".

Није забележено да су представници Међународних мисија на КиМ изразили негодовање.

На ову одлуку у име српске Владе реаговао је директор Канцеларије за КиМ, Марко Ђурић. У саопштењу тим поводом он је, између осталог, навео:

Хашим Тачи
"Одлука Хашима Тачија да помилује злочинце који су хладнокрвно убили читаву породицу, укључујући трогодишњу и деветогодишњу девојчицу, због тога што је један од чланова породице био у регуларним полицијским формацијама своје државе, а против сепаратиста, показатељ је потпуне заблуделости и губитка вредносног компаса дела албанских политичких структура на Косову и Метохији".

И поред тога, као и поред чињенице да је Хашим Тачи такође осуђен пред српским судом за дела тероризма и убиства полицајаца, Влада чији је Ђурић високи функционер а на чијем се челу налази Александар Вучић, наставила је да у Бриселу преговара управо са Хашимом Тачијем предајући му део по део српске територије и преносећи државност управом на оном делу где су извршена сва та убиства и бојни други нерасветљени злочини.

Ослобађање убица и терориста међу Шиптарима је јавно прослављено попут неког националног празника уз музику, песму и ватромет. На тај начин је традиција некажњавања шиптарских зликоваца, за злочине над Србима и лојалним грађанима Србије, "унапређена" у њихово јавно величање. Уосталом, то исто подстакао је у неколико наврата и такозвани "Међународни суду Хагу" ослобађајућим пресудама готово свим убицама Срба.

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:  📽




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине