Вести:

петак, 07. децембар 2018.

Отворено писмо немачком такозваном амбасадору у Приштини Кристиану Хелту: Амбасадоре Хелт, одавно си фашиста и Хитлеровац

петак, 07. децембар 2018. | КМ новине 1


Немачки амбасадор у Приштини Кристиан Хелт (Christian Heldt) реаговао је, 6. децембра на перформанс „Косовошвиц“ студената Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици.

Немачки такозвани амбасадор и заступник фашизма, Кристиан Хелт (десно) дочекује Рамуша Харадинаја.
Пише: Зоран Влашковић
Он је паралелу коју су ови студенти повукли између данашње ситуације и Холокауста назвао „претераном“ и „одвратном“ имајући пре свега у виду управо патње кроз које су Срби прошли током нацистичке окупације у Другом светском рату. Он је на свом Тwиттер налогу поручио студентима да прочитају књиге из историје.

Кад смо већ код историје: изглед албанског припадника СС јединице "Скендербег" током Другог светског рата.


“Ова паралела, имајући у виду патње посебно Срба и других у региону током Холокауста спроведеног на Балкану под окупацијом нацистичке Немачке, није само потпуно претерана, већ и одвратна. Прочитајте књиге из историје, немојте се бавити “алтернативним чињеницама!”, порука је амбасадора Немачке у Приштини.

Тема перформанса била је логор и носила назив „Косовошвиц“. У делу перформанса студенти су симболично приказивали логораше који пружају руке кроз ограду како би им стражари дали хлеб.

Порука јасна.


Господине амбасадоре Хелт, прво Ви сте на основу фашизма амбасадор у самопроглашеној "држави" Косово. Ваша земља је погазила и пљунула Хелсиншки договор и свих десет тачлака, познати декалог, из овог споразума. Завршни акт из Хелсинкија је значајни дипломатски споразум, ког су 1. аугуста 1975. у финском Хелсинкију потписали највиши представници свих европских држава (осим Албаније, која га је ратификовала тек у септембру 1991), те уз њих и представници Сједињених Америчких Држава и Канаде.

Договором је призната неповредивост граница након Другог светског рата у Европи, а 35 држава потписница се обавезало да ће поштовати људска права и темељне слободе те да ће сарађивати на економским, научним, хуманитарном и другим подручјима.


Ваша земља, Немачка, је то све погазила као и основне одредбе ОЕБС –а која почива на декалогу Хелсиншког споразума.

Твоја земља, која је увелико закорачила хитлеровим фашистичким путем, пљунула је и све одредбе Повеље ОУН када су у питању државе и неповредивост граница. Твоја земља, господине Хелт пљује и гази специјизовану одредбу ОУН СБ, Резолуцију 1244 која је важећа за Косово и Метохију и која каже да је Косово под суверенитетом државе Србије.

Господине Хелт ти све то газиш и пљујеш а добро ти је познат да је то фашизам.
Прочитај бар једну књигу са универзитета Хајделеберг, или било ког универзитета у свету који имају свуда прихваћену дефиницију која гласи : ''Насиље, било да је правно или физичко институционализовано оруђе у вођењу спољне и унутрашње политике код фашизма''.
Баш на основу ове дефиниције ти си фашистички амбасадор Немачке у самозваној држави Косово. Амбасадоре Хелт ти јеси из Европе, али сигурно не оне Европе која је тековина људских права.

Фашисто Хелт, ти прочитај књиге, српски студенти и Срби су их прочитали на стотине и уверили се у злогласни немачки фашизам који је само у Другом светском рату усмртио 60 милиона људи у свету, прочитај архиву Немачке и видећеш колико је Албанаца, сви од реда, било у редовима фашиста!

Споменик шиптарском фашисти М. Градици
Уз сагласност тебе и Немачке Албанци са Косова данас подижу споменике својим сународницима који су били у редовима фашиста и код Хитлера са фашистичким обележјима на споменицима. Ти то добро знаша и зато си на страни фашизма.

Када су дошли на Косову немачки војници су се брже боље попели на заосталим хитлеровим бункерима поред пруга, не да обезбеде мир, него да промовишу Хитлера и фашизам. И ти си амбасадоре Хелт потомак фашистичких предака, кад си толико на страни фашиста.


Амбасадоре, фашисто Хелт, не критикуј српске студенте којима твоји штићеници не дозвољавају храну, воду, књиге, слободу, кретање...

Немци на фашистичким бункерима заосталим из Другог светског рата на КиМ

Фашисто Хелт, ти и твоја Немачка не би требало да проговорите о политици бар два и по меленијума убудуће, јер су баш твоја Немчка и твоји преци у прошлом, ХХ веку убили 100 милиона људи у свету. Стидиш ли се због тога? Фашисто Хелт ућути, не инсталирај фашизам на Косову него стани против те наказне државе. Косово на чијем су челу терористи, са биографијама, пет њих заједно нису прочитали једну страницу књиге. Е, уз такве си ти фашисто Хелт. 

М. Градица, Албанац са КиМу служби немачких фашиста

Фашисто Хелт, да знаш, то није Европа, она Европа која је тековина људских права!

Доле фашиста Хелт! Доле немачки фашизам.author-pic Аутор: Зоран Влашковић

Дугогодишњи је новинар листа "Јединство" који се до 1999. године штампао у Приштини. Вишеструки је добитник награде матичног листа за најбољег новинара године. Аутор је три књиге о Косову и Метохији.

Први је обишао караулу Кошаре после окупације КиМ од стране НАТО-а, први фотографисао немачке војнике окупаторских снага на бункерима из Другог светског рата које су такође Немци саградили на северу КиМ. Данас је сарадник многих гласила у Србији али и широм света где се издају листови на српском језику.

Рођен је и живи у Косовској Митровици.

НАПОМЕНА: Редакција КМ Новина стоји иза сваке написане речи новинаре Зорана Влашковића и захтева да се такозвани немачки "амбасадор" при сепаратистичком систему на Косову и Метохији, извини српском народу који једино памти да су Немци за једног свог мртвог окупаторског војника, убијали 100 Срба цивила.


Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању


Share/Bookmark

1 коментар:

  1. Поштовани Зоране,
    Најпре, да Вам честитам на храбрости за објављени текст.Ви сте смогли снаге и храброст да из окупираног Косова и Метохије кажете истину фашисти такозваном амбасадору Хелту.У целости подржавам Ваш текст.Хелт је представник геноцидног народа у такозваној цивилизованој Европи.Немачка држава је геноцидна творевина,без обзира што немачким народ није и званично проглашен за геноцидни народ.Број убијених од стране Немачке у првом и другом светском рату као и НАТО агресија на СРЈ у којојм је учествовала Немачка говори довољно,да је Немачка геноцидна тцоревина.

    Зашто ћуте режимски медији поводом изјаве фашисте Хелта ? Садашњи властодршци говоре да нам је Немачка пријатељ,партнер...Не,није.У прошлом веку је Немачка три пута покушала да уништи Српски народ,али није успела,неће ни сада.Сачуваћемо Косово и Метохију у саставу Србије,уз помоћ искрених пријатеља,Русије,Кине,Индије...


    Михајло

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.