Вести:

субота, 15. децембар 2018.

Шиптари спречили прву одбојкашку утакмицу на КиМ после 20 година

субота, 15. децембар 2018. | КМ новине 0

Одбојкашка утакмица планирана за данас у Лапљем Селу на централном Косову, није одржана због репресије шиптарских сепаратистичких служби.

#Прелаз #Мутиводе #Шиптари #Блокада #Одбојка #Prelaz #Mutivode #Blokada #Šiptari #Odbojka
Фото: Архива / Уобичајен изглед прелаза пре него што су зацементирани у Бриселу.






Договорена утакмица између женског одбојкашког клуба „Видовдан“ из Грачанице и „Радан“ из Лебана није одиграна јер шиптарски сепаратисти нису дозволили одбојкашицама из Лебана да пређу администативни прелаз Мутиводе, јављају про-шиптарски медији на српском а преносе КМ новине.

Секретар одбојкашког клуба „Видовдан“ из Грачанице, Владан Трифић, изјавио је да је одбојкашки клуб из Лебана задржан на прелазу Мутиводе без посебног образложења.

„Екипа из Лебана је и даље на административном прелазу. Требало је да одиграмо само једну мирну и пријатељску утакмицу. Повода за овако нешто није било“, рекао је Трифић.

Ово је требало да буде прва званична одбојкашка утакмица одиграна на Косову и Метохији после 20 година.

Овај прелаз, попут других на линији са Косовом и Метохијом, договрила је Влада Александра Вучића током преговора у Бриселу а њима се подстиче и јача шиптарска квази-државност у окупираној српској покрајини.

Камен темељац за "изградњу сталне прелазне тачке у оквиру интегрисаног управљања границама", положен је свега дан након што је држава Србија обележила свој праник државности, фебруара прошле године.

Прелаз Мутиводе, уз Јариње и Брњак, су "три стална прелаза" финансирала је Канцеларија ЕУ у Приштини а "у складу са Споразумом о интегрисаном управљању границама постигнутим у оквиру дијалога (у Бриселу)". Од тада су на тим прелазима редовна хапшења Срба по лажним оптужницама, малтретирања и наметања "државности" шиптарских сепаратиста.

 ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 
10 разлога зашто Вучић треба да оде са власти
Posted by kmnovine.com on Среда, 12. децембар 2018.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине