Вести:

среда, 12. децембар 2018.

10 разлога зашто Вучић треба да оде са власти

среда, 12. децембар 2018. | КМ новине 5

"Вучић се не понаша као председник већ као патетична радио Милева која оговара, мрзи, друге унижава а себе уздиже, хистерише и умишља да је историјска личност".


















Пише: Миленко Срећковић



1) Вучић се не понаша као председник већ као патетична радио Милева која оговара, мрзи, друге унижава а себе уздиже, хистерише и умишља да је историјска личност. На његовом примеру можемо видети одвратност неких од најнижих људских слабости. Он данас мисли, говори и ради једно а сутра говори, мисли и ради нешто сасвим друго – и за то умишља да је нека јединствена државничка политика. Мисли да ће остати упамћен као историјска политичка личност, нада се Нобеловој награди за мир, да ће га Путин одликовати, да ће имати европску политичку каријеру али све је то јадно да јадније не може бити. Јадно као Вучићевић. И глупо је – толико глупо да те и глупи Kлинтон тапше по рамену да би те утешио због тога што си толико глуп и што говориш такве глупости а хтео си да кажеш нешто паметно.

“шунтавило“…

Сетимо се само Вучићевог одговора на питање водитеља РТС-а зашто је подржао Хилари Kлинтон на изборима. То је, према његовим речима, урадио зато што је паметан и зато што ће Хилари да победи на изборима. Ствари по питању његове памети ипак не стоје баш најбоље. Вучић чак није ни довољно интелигентан да престане тако да се понаша, глупост је јача од њега и увек га надвлада. Kолико пута је вербализовао да је свестан да нешто не треба да каже а затим је то рекао. На пример, да перачи прозора у Америци гину на сваких десет секунди и сличне глупости.
2) Вучић је и страни плаћеник и домаћи издајник. Ма колико Вучићеви патетични полтрони из Информера и Српског Телеграфа покушавали да друге оптуже како се понашају непатриотски и раде за туђе интересе – не кажем да тако нешто не може често бити тачно, јер Србија је у свим ешалонима власти и друштва избушена од страних обавештајних служби – сам Вучић је жељан да служи страним интересима, да му странци пренесу део своје моћи и ”величине”. Вучић је типичан опортуниста од каријере који је покоран према онима који су изнад њега а прекоран према онима који су испод њега. Моћнима се додворава а сиротињу презире и прекорева је што је лења, необразована и немоћна. Он је провинцијални паланчанин који се хвали са славним личностима са којима се окрзнуо у пролазу и са свим оним бизарним белосветским политичарима са којима се сусрео и сликао.



3) Вучић Србију гура ка грађанском рату. На крају ће нас његова политика довести до тога да се међусобно поубијамо. Овај разлог за Вучићев одлазак са власти је свакако најважнији. Он је поделио Србију на подобне који су привилеговани, којима се свакакви корупционашки послови намештају и неподобне за које нема мрвица са стола и који једва састављају крај са крајем. Ове последње прогањају извршитељи, избацују их на улицу, мотају каблове за 20 хиљада који нису довољни ни рачуни да се плате, и понижени су на сваком кораку. Ови први – привилеговани – могу да оснују фирму непосредно пред општински конкурс, да добију вишемилионске суме да би објавили 10 вести на неком сајту а затим да угасе фирму и нестану с новцем. Сетимо се оних младих и безобразних људи који по страначком задатку одлазе на састанке опозиције и покушавају да испровоцирају сукоб на ретко виђен одвратан, тужан, трагикомичан начин. Таквом политиком Вучић провоцира насиље и сукобе у којима су раскрвављење главе за њега само ’’мање телесне повреде’’.

4) Зато што релативизује патњу народа и на све могуће начине оправдава грешке власти.
Није толики проблем у томе што је Вучић тако глупо изјавио да перачи прозора у Америци гину сваких 10 секунди. Проблем је у томе што је он такву лажну информацију употребио да би оправдао и релативизовао погибију радника на грађевини Belgrade Waterfront. Озбиљан председник би рекао: ’Хајде људи да видимо како да нам се овако нешто више никад не дешава, како да повећамо ниво безбедности на раду, како да заштитимо животе радника који ризикују свој живот за бедну плату’. Али не, његов иницијални порив је да релативизује и реинтепретира проблем на начин који неку будалу треба да убеди да проблем уствари не постоји. Сетимо се како је Вучић, називајући је ’’лудом бабом’’, омаловажавао госпођу која је убила мафијаша који ју је малтретирао представљајући се као ’’инвеститор’’. Сетимо се и како је лагао да труднице у Немачкој почињу да раде два месеца након порођаја.
5) Зато што лаже да се у Србији добро живи иако је очигледно да то није истина.
6) Зато што толерише пљачку и не стаје на пут лоповлуку који спроводе политиканти из његових редова.
7) Зато што дозвољава да људи буду истерани из својих станова, да извршитељски преваранти ситне дугове наплаћују у милионским износима, зато што продаје земљу странцима за будзашто, зато што је неспособан да организује друштво на начин да нам лекари, занатлије, стручњаци и млади не одлазе у иностранство да би побегли од очаја у којем се налазе.
8) Због очигледне пљачке народних пара од којих је купљен Kоперникус за 200 милиона, да би с тим парама за 180 милиона биле купљење 2 телевизије и један портал. Ово је једна толико очигледна и безобзирна пљачка да мора довести до краја владавине лопова који су је тако безобзирно спровели. Многима је та цифра незамислива али те паре уложене у озбиљне друштвене пројекте значајно би унапредили животе многих људи. Овако, бачене су зарад страначких обрачуна и медијске контроле.
9) Зато што није дао оставку на место председника политичке партије када је постао председник Србије, као што је то урадио Томислав Николић, већ нас је вратио у стање налик на период владавине Бориса Тадића током које је Тадић контролисао сваки сегмент друштвеног живота као што то данас Вучић ради.
10) Зато што је неиспаван.
 Човек који не спава довољно не може да одлучује разумно и прибрано. Да ли бисте хтели да вас у ауту вози неиспаван човек? Нека оде с власти па нек остаје будан целу ноћ и цео дан.


author-picАутор: Миленко Срећковић   l       ↗️milenkosreckovic.com


Миленко Срећковић је независни аутор и публициста, тренутно запослен као програмер. Оснивач је Спектрум кооперативе и председник организације Покрет за слободу.

Писао је колумне за лист „Политика” у периоду 2013-2017. године и предавао мастер курс „Aлтернативне економије” на Факултету за медије и комуникације 2017-2018. године. Објавио је књигу „Корпоративни империјализам: Зоне експлоатације у Србији” (2015) и збирку публицистичких радова „Свако заслужује спас” (2015). Аутор је документарног филма: Just a Witness (2016).

Дипломирани је филолог Опште књижевности и теорије књижевности и електротехничар рачунара. Рођен у селу Велико Крчмаре у општини Рача крагујевачка.

Извор: Миленко Срећковић    :: © 2014 - 2018 ::  Хвала на интересовању

5 коментара:

  1. Да. Мора да оде. Али да и му се одузме што je покрао, пониште подписи и да буде доведен пред суд.

    ОдговориИзбриши
  2. Браво за дух српског језика кад је ћирилица у питању,мада се по поруци коју текст пружа не би рекло да је у питању српски интерес.Прилично неубедљиви аргументи за доношење тако важне одлуке,осим велике жеље ауторове.Само једна сугестија свима који су незадовољни,а желе да се докажу као родољуби-никада се не ради на рушењу власти у тренуцима када је земља под великим притиском непријатеља,јер тако помажете и свесно или несвесно радите против сопствене државе и интереса(осим ако немате лични интерес).

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Јадан, бедан, зао и пре свега свесно злонамеран коментар. На овако снажно и језгровито изнете чињенице, појави се неко анониман и каже да то није у интересу народа! чак шта више, он оптужи аутора за "лични интерес"! Срамота је име вашег начина живота, анонимни коментатору! Управо сте ви неко ко Србији забада нож у срце. Јасно је да Влада чији је саветник крволок и убица Тони Блер, да Вучић који на завршној конференцији своје кампање доводи Шредера, окорелог Србомрсца и још једног убицу српског народа мрзи и презире Србију и ради на њеном нестајању. Тај човек, о коме је овде изнето само 10 разлога а довољан је било који од ових да оде са власти и да се појави пред Судом како би одговарао због злодела и непочинстава против српског народа, свој презир према држави на чијем се челу налази показао је у небројено много прилика. Неке од њих су и долазак и дочек покојног Бајдена који је демонски балавио за говорницама тражећи бомбардовање Србије као и финансирање изборне кампање Хилари Клинтон која је део породице Клинтон који су омогућили геноцид над српским народом а Вучић то још и финансијки подржао! И вас није срамота да некога ко указује на део Вучићевих непочинстава окарактеришете као човека од "личног интереса"! А шта сте онда ви ако немате у овоме лични интерес, шта је разлог да подржите убицу српске државе Вучића? Земља је у тешком положају јер је Вучић ту довео! Његова издајничка политика осколила је српске непријатеље, баш те американце Британце и Немце, да помажу шиптарску жгадију у преузимању српске земље у чему им и сам Вучић кроз Бриселски дијалог помаже! Одласком Вучића са власти Србија би могла да преживи, само да не дођу они који су је већ јахали, а остаком Вучића на власт Србија ће умрети, како су то пре 100 година најавили Аустроугари. Срам вас било до десетог колена и нека је проклет сваки издајник Србије!

      Избриши
  3. А биће уклоњени и ако вам се не допадну!Где је мој коментар?Ко није одобрио?
    А овај полуписмени од 12.12.сте одобрили,садржај је одговарајући!Јел то слобода за коју се залажете?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. најпоузданији начин да Ваш коментар буде објављен, јесте да буде написан ћирилицом и да буде потписан. Не мора да буде али ако желите да критикујете, покажите минимум фер понашања и представите се. Као што видите, аутор је представљен именом, презименом, биографијом и фотографијом, тако да би требало то поштовати и владати се по основама лепог понашања.

      Избриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине