Вести:

Sunday, November 18, 2018

Јово Вукелић: Много сте претерали у обманама и пљачкама

Sunday, November 18, 2018 | КМ новине 0

Одговор председнику Србије ан писму захвалности*.  • Ретко се и у дужем животу среће лицемерје и ругање какво је према грађанима испољио председник Србије овaквим безобразним, печобразним писмом пензионерима
  • Пензионерима је отето укупно 800 милиона евра за четири године без камата
  • Изјава Вучића Карла Фридриха Минхаузена: „Пензије ће у будућности бити увек веће од раста трошкова живота“
  • Председник се руга нама, грађанима од прве до последње реченице у овом писму!

Пише: Јово Вукелић, Између сна и јавеДобио сам пре два-три дана поштом писмо председника Србије А. Вучића.
Баш сам се изненадио одакле му моја адреса, моји лични подаци. Ко ли му је дао и с којим правом? То је свакако питање за истрагу надлежних органа и институција у Србији. Надам се да ће надлежни спровести  ову истрагу.
Писмо је с предње стране окићено, декорисано српском заставом.
А на другој страници писма – уз текст на полеђини слика председника у боји заузима скоро половину стране.
Одлучио сам да снимим и читаоцима обелоданим оригинални изглед овог писма (прве и друге стране) који сам добио од председника Србије (иако се на њој налази моја адреса становања).
Зашто би председник имао привилегију да зна моју адресу, а да је не знају остали грађани Србије? Зашто бар у томе не би били равноправни са председником?  Како ја немам његову адресу пишем му ово писмо јавно.
Факсимил писма А. Вучића којег сам добио поштом  (ниже у оригиналној величини)
Без икаквог јасног повода и разлога председник се одлучио да ми пише и у првој реченици каже: „да ми се захваљује на стрпљењу, одговорности, поштовању и љубави коју сам током деценија  рада исказао према својој држави, према Србији“.
Док сам читао ове прве редове помислио сам да ме председник одликује неким Орденом за радне и друге заслуге па ме зато оволико хвали и оволико ми се захваљује.

Сопствену дрску крађу представља као добровољно давање


У следећем , другом пасусу схватам да председник истиче колапс  и банкротство пред којим се Србија налазила и који је приликом доласка на власт (2012. године)  он затекао и “да је потом 2014. рачунајући на мене, моју љубав и посвећеност морао да спроводи тешке и болне промене“. 
Он даље истиче „да зна и колика је била моја лична жртва, и сваког од чланова моје породице!“
Овим нетачним  тврдњама председника сам већ запањен,  јер он представља ствари супротно оном што се стварно догодило: да сам добровољно пристао да ми он својом одлуком завлачи руку у мој џеп и пљачка ме!  Наравно, нисам пристао да ми се пензија умањи, јер на то председник ни држава нису имали и немају никакво право. И друго, јасно је сваком да он не може знати колика је моја лична жртва, а поготово је скандалозна његова тврдња „да зна личне жртве сваког од чланова моје породице“.  
Затим, следствено свом слепилу и глувоћи, али и дрскости и безобразлуку председник наводи „ви сте за разлику од многих политичких чинилаца, показали мудрост, памет и одлучност да помогнете својој Србији“.
Наравно да ово није тачно, јер сам само ове године написао неколико текстова, који су објављени у више електронских медија (сајтова и портала), у којима сам енергично протествовао због  бесправне и срамне пљачке  српских пензионера и мене лично.  У првом тексту „ Пљачка пензионера Србије! Докле? Вратити отето! тражио сам да се врате отети новциТада сам констатовао да пензионере који су жртве – председник Србије скандалозно проглашава херојима, јунацима као да су они добровољно пристали на уведене намете, тачније харач државе. (1) 
Др Зоран Ивошевић , бивши члан Уставног суда, а сада председник Правног савета Удружења Синдиката пензионера Србије иначе оцењује “да је захваљивање пензионерима председника Србије на жртви коју су поднели – ругање грађанима”!
У другом тексту Милосрдни анђео ММФ милосрднији од Вучића и Владе утврдили смо да је чак и бездушни ММФ морао да тражи да се пензије српским пензионерима повећају.  Схватили су и из ММФ да је у питању незаконито одузимање стечених права и да се та пракса одмах мора зауставити. (2)
И у трећем тексту из маја ове године под насловом „Пљачка пензионера се наставља“ констатовали смо да је „ одлуку о смањењу пензија Влада је донела 2014. године са роком трајања до 2017.  године. Најновија одлука о поништењу те већ истекле одлуке  крајем 2017. значи да ће влада Србије отимати пензионерима стечено још скоро 6 месеци, скоро до краја 2018 . године. Значи, једну годину више од оног што је Законом о умањењу пензија 2014. било дозвољено“! (3)
У другом делу писма председник констатује, бар он тако верује  “да без наше тихе, а тако моћне подршке, сигуран сам да ни Влада Србије, ни ја, не бисмо се усудили, нити бисмо могли све то да спроведемо“ (мисли на привредни опоравак – примедба аутора ) “.

Председник отео пензионерима 800 милиона евра
И ово подметање (и подилажење) председника је провидно и нетачно, јер за отимање 800 милиона евра од пензионера, које ће морати да врати пензионерима никада није имао „тиху подршку“ пензионера, већ сталне протесте и тужбе свим српским надлежним институцијама, Управном и Уставном суду.
Доказ тога је факат да је крајем 2016. и у првом делу 2017. године, више од 100.000 пензионера поднело  Захтеве ПИО Фонду за исплату неисплаћених делова пензија, предало тужбе Управном суду, започели су  парнични тужбени поступци, и тај број је значајно премашио сто хиљада људи.
Карикатура Душана Петричића

На крају председник  констатује да „знајући и разумејући колико тешко живимо, жели да нас обавести да је Србија успела да изађе из тешке економске кризе, да већ трећу годину заредом остварујемо вишак у нашој државној каси и да смањујемо јавни дуг...“
Тако да је писмо изгледа писано као да председник жели да нас обавести да је Србија изашла из економске кризе.  Као да ми живимо на Северном или Јужном полу па не видимо то чудо од процвата економије Србије… Иначе по чему би грађани знали за економски напредак, како би ми пензионери  то осетили, приметили да нас председник сваког дана по више пута у главним медијима на то не подсећа?!?
Успут, ако је тако, зашто плате у јавној управи још нису враћене на ново од пре четири године када су смањене за десет одсто. Шта се чека?!
На крају председник даје и нова обећања: „Ваша пензија биће све већа, гарантована и подупрта све снажнијом српском економијом“.
И још “храбро” додаје: „Пензије ће у будућности бити увек веће од раста трошкова живота“.

Председнику Србије ни Минхаузен није раван
Боље упућени знају да прво, од повећања пензија у 2019. години нема ништа (у предлогу буџета нису остављена никакава средства за то). Друго, најновијом изменом закона о ПИО фонду управо је укинута одлука о усклађивању пензија два пута у току године што је постојало деценијама и све је сада, уместо регулисања Законом, препуштено самовољи владе.  А пензије никако да стигну трошкове живота, то сви знамогодинама уназад  и лако је израчунати.  А камоли да буду веће и расту више од трошкова живота. То је прича за врло мале бебе, чувени Минхаузен му није раван …
У сваком случају овај неуобичајени, ултра безобразни  поступак председника Србије да пише пензионерима (највероватније незабележен бар у скоријој прошлости) , и ничим изазван, чак ни предстојећом најавом неких избора,  наводи нас на мисао да потпуно супротно доживљавамо и видимо стварност и време у коме живимо ми, грађани, од председника Србије.
Председник нас чак  и у последњој реченици убеђује да нам „ова земља и он дугује захвалност за све што смо несебично, пожртвовано и без икакве резерве учинили“.
Баш нам се председник руга од прве до последње реченице у писму!
Председниче, ипак сте много претерали у обманама и пљачкама грађана Србије, посебно пензионера.

* А. Вучић  је у септембру најавио да ће послати писма захвалности свим пензионерима у Србији, и то, како је рекао, не о државном трошку, већ као председник странке коју води. Али, кад се чита писмо види се јасно да га је писао председник Србије, а не председник СНС.
  1. http://srbinaokup.info/?p=91878
  2. http://srbinaokup.info/?p=92585
  3. http://srbinaokup.info/?p=92935
.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.
author-picПише: Јово Вукелић      |      Лични блог: Између сна и јаве


Рођен је 1952. године у Херцег Новом. Дипломирао је на Филозофском факултет у Београду. Као студент (друге године) прогањан је па потом и осуђен 1974., на годину дана затвора, условно на две године због одбране професора које је у то време прогањала Брозова комунистичка машинерија.

Проглашен је морално-политички неподобним и зато годинама није могао да добије сталан посао. Учестовао је активно као организатор од средине 70-тих до 80-тих у скоро свим кључним акцијама против режима Јосипа Броза. Први је секретар Демократске странке 1990. године. Један је од оснивача Демократског центра (фебруар 1996.) У листу Политика (по приватизацији Политика ад) проводи седам година на руководећим пословима са високом стручном спремом. Ту покреће издавачку делатност – штампање књига.
Из „Политике ад“ у „Службени гласник“ прелази 2009. године, сектор Издаваштво, на место извршног уредника на позицији Уредник књига где је 2017. године дочекао пензију.
http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: Између сна и јаве   :: © 2014 - 2018 ::   Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.