Вести:

четвртак, 8. новембар 2018.

НП ''Отаџбина'': Нико неће учинити за Шиптаре као што ће Вучић

четвртак, 8. новембар 2018. | КМ новине 0

Недавно, током свог боравка у Приштини амерички дипломата Метју Палмер састао се са представницима албанске опозиције из скупштине самопроглашене "републике Косово". На том састанку амерички дипломата је био јако дрзак и опозицији је саветовао да они морају да подрже преговоре које води Хашим Тачи са Александром Вучићем.

#Vučić #Izdaja #Šiptari #Kosovo #Metohija #Srbija
Метју Палмер и Александар Вучић
 
Додао је и да "Косово" мора да искористи Александра Вучића док је на власти да за себе добије државу. Ако тај период Албанци пропусте он лично се боји да ће нека нова власт бити много мање кооперативна по питању Косова и Метохије.

А што се кооперативности (друго име за издају) тиче Александар Вучић се већ доказао потписујући Бриселски споразум. Тим споразумом је Приштини препустио све. И судство, и полицију, и телекомуникације, и војску... Мало пре Бриселског споразума 06. децембра 2012. године Влада Србије, чији је први потпредседник био Александар Вучић, је успоставила класичну границу између јужне српске покрајине и остатка Србије. Одлуку Владе достављамо у прилогу.Имајући то у виду, помало гротескно делује изјава председника скупштине самопроглашене "републике Косова" Кадрија Весељија да је Александар Вучић највећи непријатељ Албанаца. Какав је то „непријатељ“ када Албанцима заокружује државност предајући им наведене институције? Овај спин је потребан Александру Вучићу због озбиљних оптужби српског јавног мњења да је починио дело националне велеиздаје.

И не само то. Деветог новембра Савез електродистрибутера Европске уније прима Косово у своје чланство. Овај пријем не би могао да се обави без претходне сагласности Србије односно Александра Вучића. А сетимо се да је само у задње две године више од 30 пута Александар Вучић као папагај понављао „Не дам Трепчу, не дам Газиводе, не дам Валач!“. Газиводе и Валач је дао, а Трепчу ће сигурно да преда зарад голог опстанка на власти. Поклањајући сепаратистима ресурсе државе Србије председник Србије купује време да би на власти био што дуже.
Једног дана када буде сишао са владарског трона сигурно је да ће бити судски процесуиран јер овако катастрофалне идајничке потезе ниједан владар у историји Србије није радио.

Пре два дана је Приштина на сву робу која стиже из Србије повећала порез за 10% супротно ЦЕФТА споразуму. Министар спољних послова у влади самопроглашне "републике Косово" Беџет Пацоли каже да то раде због негативног става који Београд има према њима, да су се наљутили и да су због тога повећали порезе. Директор Канцеларије за КиМ је као одговор на то казао да Србија до даљњег прекида преговоре са Приштином у Бриселу. Сигурно је да Марко Ђурић овакву изјаву није дао насумице већ се о томе договорио са Александром Вучићем. Није прошло ни 24 часа а председник Србије, као свака марионета, је променио одлуку и отрчао у Брисел на састанак са Хашимом Тачијем. Довољно је да Брисел или Вашингтон само подигну обрве и да председник Србије малтене као свака пудлица пожури да испуни заповест оних према којима је у обавези. Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ подсећа грађане Србије да су СНС и Александар Вучић дошли на власт вољом Запада обећавајући им да ће се одрећи Косова и Метохије.


Београд на повећање пореске стопе Приштине има адекватан економски одговор али нема петљу да га реализује јер је председник Србије бедна кукавица.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ поздравља одлуку Сабора СПЦ са свог најновијег заседања у којој се каже да је Косово и Метохија неотуђиви део Србије за век и векова. Али имајући у виду да је председник Србије тврдо решен да се одрекне јужне српске покрајине Срби са Косова и Метохије волели би да Сабор баци анатему на председника Србије због политике националне издаје.
Подсећамо да је 1937. године свети владика Николај Велимировић због Конкордата бацио анатему на Милана Стојадиновића. Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина" мисли да је за Србију Косово и Метохија ипак значајније од Конкордата.

Нарoдни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ поздравља изјаву министарства спољних послова Русије које каже да је Русија много уложила у Резолуцију 1244 и да она свој став о овој Резолуцији није променила. У преводу то значи да је за Руску Федерацију Косова и Метохија део државе Србије и да ће Русија у Савету безбедности спречити сваку одлуку која угрожава територијалну целовитост Србије па макар она била донешена и од председника Србије. Ово је за Србе на КиМ важно имајући у виду проблематичну изјаву Алексеја Пушкова да ће Русија поздравити сваки договор Београда и Приштине. У сопштењу се још каже да је изјава Пушкова његово лично мишљење које се разликује од званичног става Руске Федерације.

Косовска Митровица
08.11.2018. године
Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“

 

КМ Новинама је потребна ваша подршка - КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.