Вести:

четвртак, 1. новембар 2018.

НВО ванбрачна деца Имануела Канта, Маркуса Цицероа и Доналда Трампа

четвртак, 1. новембар 2018. | КМ новине 0

"Србима са Косова нуди се интелектуално надрилекарство и вештичарење а све у име слободе мисли које би, у оваквој пракси земаља оних који то овде финансирају, било строго кажњиво"

















Пише: Црни Кос


Недавно ме је заинтригирао један, на друштвеним мрежама спонзорисани текст НВО Актив из Косовске, пардон, ''Северне Митровице'', о пројекту финансираном од стране владе САД а који би могли да назовемо ни мање ни више него ''Nes Caffe 3 in 1'' пројекат у коме споменути НВО позива свеколику српску омладину на ''филозофско научно дошколовање'' где се одједном стичу не једно већ минимум три а можда и више особина и квалификација које ето ми јадни нисмо могли да досегнемо за време нашег овоземаљског живљења.

У датом опису пројекта, овај НВО који је изгледа састављен од академика, филозофа и вештих оратора пре него ли приучених курсаџија ''workshopova'' (радионица) који трају од Петка па све до Недеље по подне, ''преподобни научни радници'' НВО Актив гарантују стицање нових знања и вештина или како би оне реки ''skillsa''...

По систему ''наша фирма врши поправку канализације, сијаличних грла, Bosch-дизни и и уграђивање стента на срчаној аорти'', дотична НВО је објавила да осим курса Енглеског језика, за који вам је замисли већ потребно знање Енглеског језика, осигурава и стицање знања ''критичког размишљања'' вашег режња предњег мозга као и ''вештине говорништва'' ваше десне половине мозга или ораторства како ми говоримо кад желимо да испаднемо важни.

Навикнути да већ гледамо и слушамо све и свашта, чаша која је одавно напуњена и која већ одавно прелива ипак некако почиње да пуца, буни се, мешкољи и вибрира. Као дете нације која је поседовала уређене државне законе и моралне принципе још у ''мрачном средњем веку'', измислила трофазну струју, индукционе калемове, моторне реакторе Аполо 11, усталила светски метеоролошки систем, осмислила прекоокенанске комуникационе каблове, радио таласе и радарске системе и као дете нације чија деца свакодневно освајају светске медаље из области математике, физике, хемије и још много тога и много пре него ли они који су још јуче мислили да океани цуре на крају равне плоче, нисам могао а да се не зачудим лакоћи којом једна НВО нуди поменуте услуге као и лакоће којом неко све то дозвољава и на крају и финансира, не тражећи интегритет и валидитет споменутих услуга а имајући увиду бруку и увреду која ме је лично погодила једним оваквим наступом. Најтеже је било блокирање моје критике истих оних из НВО Актива који већ годинама убирају стотине хиљада или милионе Еура о слободи медија, цензури мисли цивилног друштва и прозивању осталих који гасе интегритет индивидуалне слободе мишљења. Не могавши да никако останем равнодушна и да буде сведок слома таквог истог система, у коме је оригинално знање истргнуто из контекста истог који већ увелико као држава нуди стандардно и бесплатно основно, средњешколско, више и високо образовање на само стотинак метара од канцеларије ''Актива'' и које је у самом светском врху, морао сам да се побуним и споменем да се Србима са Косова нуди интелектуално надрилекарство и вештичарење а све у име слободе мисли које би у оваквој пракси земаља оних који то овде финансирају било строго кажњиво.

Зато бих замолио овим путем све владе свих земаља да се према Србима не понашају као према некоме ко не зна да је бацање милиона долара и евра како би натурили српском народу да су они корумпирани или једини корумпирани и да им је потребан неко други да их научи људству и ''поштењу'' беспотребно. Нити нам је потребан било ко а најмање ''деца лоших филозофа'' да нас учи или справља ТВ емисије да је мост преко Ибра ''српско зло'' које дели људе на Србе, Албанце, Роме, Американце, Немце, црне, беле или жуте и које никоме осим Срба не дозвољава прелаз до доброћудних и гостољубивих српских домаћина. Нама је мост на Ибру симболично последња препрека и задња барикада од новог погрома и новог страдања али увек отворена домаћинска капија за оне које би да пријатељски ''тргну'' једну љуту шљиву препознатљивог светског бренда. Као и то да нам није потребно да нас ико учи да туђа документа и туђи пасоши не могу да буду наши нити границе које за нас никада нису постојале буду исцртане нашом властитом руком. Нама није потребан нико да нам каже да смо ми у таквом окружењу слободни по свему једнаки са другим народима а да нам је најмање потребан ''српски НВО'' да нас у таквој атмосфери учи критици ''здравог разума''.

Сваки Србин који не спава мирно по Метохији већ деценију и више стрепећи од паљења куће је наш Имануел Кант. Сваки Србин који стрепи да пошаље дете како би се окупало на обали реке је наш Маркус Цицеро и неко ко може да ''ораторише'' данима о патњи и страху за њихов живот.

Сродна слика

Вама није потребан "Актив", поштоване дипломате, да им дајете милионе како би вам испевали наш страх и стрепњу кријући је и мењајући јој боју у зависности од тога да ли је финансијер пројекта влада Србије или Влада ''Косова'' ... Вама је потребан обичан српски сељак, обичан Србин са Косова и Метохије... Нит' академик, нит' говорник, нит' критичар – само сељак... Да га саслушате уз чашицу љуте домаће и домаће пите справљене од муке која је самлела то исто брашно...




КМ Новинама је потребна ваша подршка - КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине