Вести:

четвртак, 8. новембар 2018.

Настављају се крађе српске имовине у Косовском Поморављу (ВИДЕО)

четвртак, 8. новембар 2018. | КМ новине 2

Српска домаћинства у Косовском Поморављу и њихова имовина свакодневно су на мети лопова. Овога пута штету су претрпели мештани Горњег Кусца у новобрдској општини.

Фото: Илустрација - Ионако тежак живот у новобрдским селима, честе крађе чине неподношљивим.


















Крадљивци су однели два грла крупне стоке и аутомобил марке Пасат. Такозвана "косовска полиција", која до сада ни једном није пронашла криминалце, трага за починиоцима преноси РТВ Пулс.

У уторак после поноћи непознати починиоци провалили су у десетак српских домаћинстава у Горњем Кусцу. Први је крађу пријавио Предраг Стојановић, око два часа после поноћи, када је његов отац Живко отишао до штале да провери у каквом је стању крава која је трабало ускоро да се отели.
Деветочлана породица Стојановић живи од минималца и пензије коју прима деда Живко и нанета штета ће и те како утицати на породични буџет, каже за Пулс Стојановић.

И њиховом комшији Радославу Стајићу, такође, лопови су из штале поред куће у којој живе, украли краву. Нестанак је јутрос око пола седам приметила његова супруга када је кренула у обилазак штале. Радослав није хтео пред камеру, али нам је рекао да су његови укућани узнемирени и уплашени.

У самом центру села, власнику ресторана „Старс“ Драгану Костићу, лопови су из дворишта украли аутомобил марке Пасат. Његова мајка Љубица је приметила отворену капију дворишта и нестанак аутомобила и алармирала чланове породице.

Током ноћи лопови су провалили у још неколико српских домова и покушали крађу крупне стоке и аутомобила. Штета је избегнута будношћу појединих мештана који су осујетили намеру лопова и спречили могуће инциденте.

Иначе ово је прва крађа у новобрдској општини, од када је смењен командир такозване "косовске полицијске станице" у Новом Брду Шукри Алија, а на његово место постављен поручник Гани Хуругљица.


  ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:  📽





КМ Новинама је потребна ваша подршка - КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: РТВ Пулс    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

2 коментара:

  1. Терор над Србима мења облике али не и акторе!

    ОдговориИзбриши
  2. Имовина се краде, не ради иметка, већ ради ТАПИЈЕ НА ЗЕМЉУ, за једног дана....

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине