Вести:

уторак, 27. новембар 2018.

''Требала је да се деси блокада да би српски медији обратили пажњу на свакодневне потребе Срба на КиМ''

уторак, 27. новембар 2018. | КМ новине 0

Трећи је дан како Срби и Албанци живе у "100 % држави". У Приштини је у знак захвалности за 100% суверености освануо билборд тзв "премијеру Косова", Рамушу Харадинају.

#Kosovo #Metohija #Srbija #Okupacija #Šiptari #Problem #Mediji100% СУВЕРЕНОСТИ ПЛАТИЋЕ СИРОТИЊА!

Сто хиљада Срба који живе у тзв. косовско-метохијским енкалавама делимично су навикнути на овакво стање јер ни до сада нису могли да купују многе српске производе који се налазе на полицама прехрамбених маркета на тзв. северу Косова и Метохије, а још је много ствари због којих се ови људи осећају немоћнијим од Срба са севера Косова и Метохије, пише портал Косово - Метохија из Косовског Поморавља, под насловом "Срби испод Ибра навикнути на овакво стање. Одавно нема лекова, српског млека, сухомеснатих производа...".

Поскупљење хлеба неће много погодити Србе у српским срединама с' обзиром да живе у селима и сами производе свој хлеб.

"ЦАРИНА КОСОВА" НЕ ДОЗВОЉАВА ЧАК НИ 100 гр. КАФЕ! - под изговором да је забрањено.

Тзв "Царина Косова" од доношења нове уредбе не дозвољава Србима јужније од Ибра да намирнице за кућне потребе пренесу преко административног прелаза.

Требало је да се деси блокада на увоз српских производа да би српски медији обратили пажњу на свакодневне потребе Срба на Косову и Метохији.

Ипак, брига постоји данас, али само да ли српска деца на северу имају "Имлек" производе, не знајући да српска деца која живе јужније од Косовске Митровице српске млечне и остале прехрамбене производе из Србије немају више од десет година.


МЛЕКО И ПАВЛАКА "МОЈА КРАВИЦА" ОД НЕДАВНО, АЛИ ИЗ БиХ!

На полицама албанских маркета годинама се налазе кондиторски производи страних компанија који се производе у Србији, а који по уредби Владе Косова неће бити подвргнути новом опорезивању, што значи да великих промена неће бити у прахрамбеном сектору.

Цене зејтина, Плазме и осталих производа и данас су непромењене у шопинг центрима ВИВА ФРЕШ и ЕТЦ.


НЕМА СУХОМЕСНАТИХ ПРОИЗВОДА ИЗ СРБИЈЕ!

Српског шећера на полицама шиптарских трговина никада није било.


У ЗДРАВСТВЕНИМ УСТАНОВАМА ГОДИНАМА НЕМАЈУ ШПРИЦ И ИГЛУ!

Здравствене установе у српским срединама јужније од Ибра годинама немају основне медикаменате за лечење пацијената. Људи су принуђени да купују шприцеве, ињекције, инфузионе растворе, итд.

Српских апотека има тек неколико у свим српским срединама, па се зато Срби лековима снабдевају у албанским апотекама у којима су најзаступљенији лекови из Турске, који се нуде болесницима у замену за српске.


ХЛЕБ ПОСКУПЕО У СРПСКИМ ПРОДАВНИЦАМА!

Чудно је да је данас хлеб поскупео, али само у српским продавницама, што не значи да цена хлеба неће бити повећана и у албанским пекарама којима тзв "влада Косова" нуди субвенције како би спречили раст цена. Албански млинови пшеницу увозе углавном из Србије и то по минималној цени, чак за осам динара по килограму.


НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ ГРАДЕ САМО АЛБАНЦИ!

Стоваришта грађевинског материјала мораће да коригују цене, јер већина грађевинског материјала долази из Србије.
КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: Косово - Метохија     :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.