Вести:

недеља, 25. новембар 2018.

Бенефицирани радни стаж за све Србе на Косову и Метохији

недеља, 25. новембар 2018. | КМ новине 5

Сведоци смо да најхрабрији Срби данашњице живе на окупираној територији Косова и Метохије. Без мало, скоро двадесет година Срби трпе терор Албанских терориста.

#Kosovo #Metohija #Srbija #Srbi #Teror #Albanci #Strah #Progon #Beneficirani_radni_staž
















Пише: Михајло Т. Макић



Албански терористи, под окриљем такозваних међународних снага КФОРА, врше терор над Србима са малим прекидима од јуна месеца 1999. године, када се са Косова и Метохије повукла српска војска и полиција, сходно Кумановском споразуму и Резолуцији СБ УН 1244.
Албански терористи су убили децу у Гораждевцу,жетеоце у Старом Грацком, хапсе и Србе у Ранилугу, Шилову Горњем Кусцу, краду стоку у српским енклавама. Извршиоци ових кривичних дела никада нису пронађени. Срби живе у својеврсном концетрациномом логору усред такозване цивилизоване Европе. Погажена су им сва људска права загарантована Европском конвенцијом о заштити људских права и слобода, као што је право на живот, право на слободу, на исповедање вере, на посао, слободу кретања и тд. Такозвану "државу Косово", подржавају српски непријатељи Немачка, Енглеска, Ватикан, Италија, Аустрија, Хрватска,Бугарска, Словенија, Америка...

Одвајкада,Срби на Косову и Метохији се рађају, живе, боре се, својим животима чувају своја огњишта, своје манастире, цркве, гробове својих предака, чувају српску колевку. Опасност од стране Албанаца је увек присутна. Али, упркос свему Срби остају и опстају и својим животима чувају српску колевку.

Од јуна месеца 1999.године голоруки Срби бране државну територију Србије на Косову и Метохији.

Да ли је држава Србија захвална Србима за све жртве које су до сада подносили и сада подносе, за одбрану српске колевке? Да ли је све учинила да Србе задржи на вековна огњишта? Не, није!

Високи државни представници обећавају Србима на Косову и Метохији, да су уз њих, и да их неће оставити. Са речи треба прећи на дела. Дела остају и увек говоре више од речи.

Позивам државу Србију да по хитном поступку, а на основу одредаба члана 93. и 94. Пословника Народне скупштине Србије, законом уреди и донесе следеће мере:

1. Да Србима на Косову и Метохији, призна право на бенефицирани радни стаж. У Србији ,право на бенефицирани радни стаж имају запослени у рудницима, ливницама, ковачницама, у производњи и преради нафте, шумарству, дрвној индустрији, речној бродоградњи, саобрааћају, изградњи и одржавању далековода, грађевинарству, текстилној, гумарској, фармацеутској индустрији, индустрији меса, каблова. Бенефицирани радни стаж имају и оперски певачи, балетски играчи, запослени у војсци, полицији, БИА, запослени у управама за затворске санкције, пореској полицији...

2. Да им призна право на потпуну бесплатну здравствену заштиту,

3. Да их ослободи плаћања свих врста пореза,

4. Да одобри бесповратна новчана средства за покретање приватног бизниса,

5. Да незапосленим Србима омогући редовну месечну новчану помоћ,

6. Да сваком малолетном детету повећа месечни дечји додатак,

7. Да им откупљује све врсте пољопривредних производа,

8. Да оснује Фонд за Косово и Метохију, ради доделе бескаматних грађевинских кредита, једнократне помоћи младим брачним паровима у износу од милион динара, адекватну новчану помоћ паровима који немају децу, откупа непокретне имовине од Срба и уступања Србима, који желе да на Косово и Метохију поседују своју непокретност са забраном отуђења у наредних 99. година. Примера ради, уколико би 300.000 Срба добило или купило плацеве на Косову и Метохији,то би у сваком случају било огромно охрабрење за Србе који сада тамо живе.

Нападнути Срби код Приштине, Шиптар пришао с пиштољем #Kosovo #Metohija #Podujevo #Srbija #Hapšenja #srbi Милену...
Posted by kmnovine.com on Недеља, 25. новембар 2018.



Средства за реализацију свих ових мера обезбедила би се на следећи начин:

1. Повећати цену за регистрацију возила за 1000 динара по возилу којих у Србији има око 2.000.000,

2. Наплаћивати по 100 динара за свако возило које пређе наплатну рампу, с обзиром да годишње кроз Србију прође 32.000.000 возила,

3. Наплатити сваком домаћинство по 1000 динара годишње за поседовање електричног бројила, којих у Србији има 3.500.000,

4. Повећати цену паклице цигарета за 10 динара по комаду, у Србији има 2.500.000 пушача,

5. Повећати цену за 10 динара по свакој флаши алкохолног пића, обзиром да се годишње у Србији произведе више милона флаша алкохолног пића,

Све ове мере односиле би се и на Горанце, Роме, Бошњаке који признају правни поредак државе Србије, поседују пасоше, личне карте, похађају наставу по наставним плановима државе Србије итд.

Уставни основ за доношење ових законских мера, налази се у одреби члана 97. став 1. тачка 8. Устава Србије. На основу ових одредби, Република Србије, поред осталог уређује и обезбеђује и систем у области радних односа, заштите на раду, запошљавања, социјалног осигурања и других облика социјалне сигурности, друге економске и социјалне односе од општег интереса. Овим мерама Србија би на делу показала да су њене намере искрене. Створиле би се за Србе на Косову и Метохији материјалне и друге претпоставке за њихов останак и опстанак на својим огњиштима. Ове мере би сугурно мотивисале расељене Србе да се врате на своја огњишта.
Михајло Т. Макић
судија у пензији


[У коментарима можете да изнесете ваше мишење или додатни предлог]


КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

5 коментара:

  1. Слажем се са предлозима, али око начина на које би се долазило до новца не. Па онда не би смели да се појавимо у централној СРБ. Већ је превелики јаз између Срба из централне СРБ и оних са КиМ, ово би само погоршало ствари.

    ОдговориИзбриши
  2. Србин са КиМ25. новембар 2018. 23:26

    Добри предлози. Да ја додам још један: Пензионисати све Србе који раде у Јавном сектору на КиМ који имају 30 или више година радног стажа како би се запослили млади, остали и опстали на КиМ.

    ОдговориИзбриши
  3. И опет добију они што имају везу и пријатеље у општинама а ми што примамо минималце шта је с нама? Ни пре нисмо кукали па ни сада.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Колико ја схватам, овако одговорна политика не би била препуштена општинарима. После Милошевића и после ових лопова на власти, само би луд човек опет ствар препустио лоповима да "решавају". А да кажем и ово, има и нас који нисмо ни запослени и не примамо ни минималац, па ни ми не кукамо.

      Избриши
  4. Генерално је на месту. Сад мало детаљније. Свака рурална месна заједница и енклаве на КиМ, да имају основану основну пољопривредну задругу. Нпр. Гораждевац да узгаја пасуљ, познати су по томе. Да буде задругарство у пољопривреди стуб први. Онда да свака незапослена и не-пензионисана мајка, прима 20% од просечног личног доходка, за свако дете. Односно за прво петоро деце. Шесто, седмо, осмо и девето по 25% од просечног личног доходка. Наравно, кад дете постане пунолетно смањује се за 10% али под посебним условима. То је стуб други. Ако дете хоће да ради нешто, обезбедити бескаматни кредит. Поента је да што мање људи буде на социјалним принадлежностима. Што се тиче откупа, прво да се задовољи тржиште на КиМ а остатак да се откупљује од стране Србије. Све ово је могуће ако се пробију, изграде и асфалтирају сви сеоски путеви и обнови сеоска инфраструктура. Пара има довољно, него се превише дрпише. Када село оживи на КиМ, барем овим поступцима, друга се прича почиње. Све ово, заједно са инфраструктуром (која може у само једној грађевинској сезони да се одради) може у року од мањем од 12 месеци, да се одради. Обнова села и подршка мајкама. Тачке 1 и 2 су на месту. Тачка 3 није на месту, јер се губи осећање обавезе. Сви ће се порези плаћати, али да буду стимулативни. Тачка 4 никако бесповратни кредити. Да буду субвенционисани 50%. Тачка 5 је на месту. Тачка 6 нема потребе, јер мајка већ прима тзв. Матерински плату. Тачка 7 је СВАКА ЧАСТ! Тачка 8 СВАКА ЧАСТ! И да се развије економски патриотизам. Робу коју производе Срби да купују Срби. Зашто се сир из Краљева купује у Митровици је питање које даје многе одговоре, као и што се не продаје вода из Клокота у Звечану? Иван БР

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине