Вести:

уторак, 13. новембар 2018.

Нов дом ветерану са Кошара и његовој породици

уторак, 13. новембар 2018. | КМ новине 0

БАЧКО ГРАДИШТЕ: Захваљујући хуманитарном пројекту Удружења грађана „Нови Сад“, шесточлана породица Живка Попова из Бачког Градишта је досањала свој сан.

Домаћин са људима који су му помогли да живи у пристојним условима




 
После полугодишњег свакодневног рада волонтера тог Удружења, уместо трошног кућерка, добили су услован простор, проширен за 50 квадрата, дом на истој адреси Партизанска 71.

- Захваљујем се свима који су нам на било који начин помогли. Идеја је потекла од мојих ратних другова са Кошара на Косову и Метохији, првенствено Горана Баруна, а реализације се прихватио председник УГ „Нови Сад“ Горан Бајшански. Велику помоћ пружа нам и председник општине Бечеј Драган Тошић, признати хуманитарац „Миле столар“, знани и незнани донатори, овдашњи пријатељи, комшије... Свима велико хвала. Незапослени смо супруга и ја, нисмо имало чиме да поправимо кућу, а сада нам је све што се могло, и више, урађено. Живимо у потпуно новом дому -  искрен је ратни ветеран Живко Попов (39).


Реч је о човеку који је два пута рањаван на Кошарама, а овог лета је имао хирушку интервенцију на болесном срцу.

- Ми се, углавном, бавимо друштвеним активизмом и помажемо на разне начине деци, како бисмо им показали да кад се удруже и заједно раде око добре идеје, све може да се уради. Али, проценили смо да је идеја око помоћи Живку Попову вредна труда, да је он то заслужио -  прича Горан Бајшански. - Када сам ушао у читаву Живкову причу око Кошара, о чему сам мало знао до тада, схватио сам да је он тада бранио прво народ, а онда државу. Ово је била прилика да му народ, колико- толико, врати и делом се одужи за његову борбу, а он наставља своју борбу да изведе на пут четворо деце.

Бајшански се захваљује свима који су помогли да се пројекат изведе до краја и подсећа да су имали идеју да све буде завршено до почетка школске године, али су се радови одужили.

Довршена кућа



 
Први човек бечејске општине Драган Тошић је породици Живка Попова лично помагао и пре ове акције, а поводом ње је додао:

- Драго ми је што је УГ „Нови Сад“ прискочило у помоћ Живку Попову, што смо се и ми Бечејци укључили у ову акцију. Није битно колико је ко дао новца или материјалних добара. Далеко је битније што смо се удружили око једне људске потребе. Не сме да нас завара то што ми, случајно, живимо добро, солидно или боље од других, да мислимо да је онда добар живот у општини. Не, морамо да гледамо како живе људи поред нас, да видимо да ли им треба помоћ и да ли можемо да им помогнемо. Некад је довољна и лепа реч. Није све у новцу. Позивам све да наставимо да помажемо онима којима је помоћ потребна – поручио је Тошић.

Поред домаћина Живка, шесточалану породицу чине супруга Пирошка, син Лазар (18), те кћери Јелена (14), Тамара (10) и Милица (8). Уз њих овде живе три маце, пас чувар и три козе, које су им стигле као донација и сада свакодневно имају млеко.

Домаћин са породицом

Сем што је кућа претрешена од крова до темеља, дограђен је простор за децу и замењене су све инсталације. Кућа је опремљена и неопходним намештајем.

- Знао сам да кад се Горан и његови пријатељи из УГ „Нови Сад“ прихвате неког пројекта, да он вреди. Одмах сам се укључио и моја породица је донирала два спратна кревета за четворо деце. Поручио бих да кад се одлучи за неки хуманитарни пројекат не треба чекати, јер чекање се увек одужи и никад краја. Треба одмах ступити у акцију. На овоме не треба стати, већ ваља тражити нову акцију и ићи даље – рекао нам је Милорад Јурковић из Раковца, познатији као „Миле столар“.

Јуче је било весело у дворишту породице Живка Попова, јер се чула граја школских другова три ћерке, које сада имају где да приме своје другове и да свима буде пријатно.


Текст и фото: Властимир Јанков



КМ Новинама је потребна ваша подршка - КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: Дневник    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине