Вести:

четвртак, 11. октобар 2018.

Вучић сматра да је ослобођен одговорности за своја противуставна дела

четвртак, 11. октобар 2018. | КМ новине 0

Изјавом да народ жели "границу са Косовом" а да није желео да прихвати "разграничење" Вучић је показао колико себе сматра изнад закона, Устава и личне двоструке заклетве током ступања на место Председника Србије са кога треба да одступи што хитнијом оставком, сматра проф. Љубомир Т. Грујић

#Aleksandar_Vučić #Kosovo #Metohija #Izdaja #Predsednik #Ostavka #Vlast #Ljubomir_T_Grujić
Илустарција: КМ Новине


Др Грујић се путем КМ Новина обратио директно председнику Вучићу упозоравајући га на штету и неуставност својих државничких радњи:


Господине, 
који сте изгубили легитимитет председника Републике Србије и настављате да узурпирате положај и функције председника Републике Србије,
Александре ВУЧИЋУ, 

Ваша следећа изјава, према доњем чланку:

"U ovom trenutku nemam šta bih mogao da kažem. Mislim da je to fer i odgovoran pristup", је неистинита и неодговорна.

Неистинита је јер Ви имате шта да кажете и  једино што има смисла да кажете јесте следеће:

"Ја, Александар Вучић, својом слободном вољом, свестан своје одговорности што сам деловао противуставно и што не извршавам уставне дужности, због чега народ није прихватио моје противуставне предлоге, подносим неопозиву оставку на положај и функције председника Републике Србије."

Ваша изјава је неодговорна. Њоме показујете не само да покушавате себе да представите као човека који је поштовао и поштује народну вољу и народно опредељење записано у Уставу, већ нам говорите да сте толико упропастили Србију и народ да ни кроз 15, 20, година нећемо моћи да надокнадимо штете које сте нам нанели. Ваша изјава доказује да Ви сматрате да сте ослобођени одговорности за своја противуставна дела и за неизвршавања уставних дужности председника Републике. Ви потпуно одбацујете своју одговорност за гажење, одбацивање, не само своје раније заклетве члана Владе, већ и Ваше добровољне двоструке председничке заклетве.


Др Љубомир Т. Грујић
У свој мојој тузи изазваној Вашим упропашћавањем, растурањем, наше државе, укидањем слободе народа, јачањем окупаторског режима, бахатом распродајом наших добара, узимањем кредита, прихватањем противуставних закона, растућим финансијским обећањима после сваког сусрета с неким чланом породице Сорош, итд., изражавам Вам и жаљење што сте своје таленте и способности подредили својој необузданој каријериској амбицији по сваку цену, и по цену растурања државе и понижавања народа. Довољно је да Вас подсетим да сте у војничком ставу МИРНО прихватили понизно забрану неког службеника нелегитимне по Уставу шћиптарске власти да не можете да наставите потпуно ненаоружан кретање да би сте посетили место на Косову и Метохији где Вас је народ очекивао! Зар Вам само то, као човеку који командује Војском Србије, није довољно да поднесете оставку?

Ви говорите о томе да је то "фер". Ви добро знате шта та енглеска реч "фер" значи. Читам да сте били годину дана у Енглеској на усавршавању (истовремено када сте били на одслужењу војног рока у Сарајеву!?). Зашто је онда злоупотребљавате?

Пошто хоћете да будете "фер", и да наступате одговорно, онда треба да схватите да сте у веома великом закашњењу с подношењем Ваше добровољне неопозиве оставке.

С потпуним поштовањем председника Републике Србије,

Др Љубомир Т. Грујић,

редовни професор у пензији




КМ Новинама је потребна ваша подршка - КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине