Вести:

понедељак, 15. октобар 2018.

Катаклизма траје: Око 90 шиптарских лекара напустило КиМ у последња три месеца, по један дневно!

понедељак, 15. октобар 2018. | КМ новине 0

Здравственим установама шиптарских сепаратиста прети несташица лекара што је последица како екстремног сиромаштва које их тера у земље запада, тако и опште неспособности на свим нивоима.

Фото: илустрација





 
Такозвани "Лекарска комора Косова", "Синдикат здравства" и "посланици Скупштине" при сепаратистичком систему на Косову и Метохији изражавају забринутост због чињенице да је око 90 шиптарских лекара за последња три месеца напустило Косово и Метохију, а појава поприма све шире размере, јављају шиптарски медији.

Према сепаратистичком "здравственом систему" ако се не предузму хитне мере Шиптари на Косову и Метохији могу остати без довољно лекара а према њима то је резултат "лошег управљања здравственим системом" јер тврде:

"Иако имамо најмањи број лекара, лекари немају посао. Ово показује да ми не знамо који су нам лекари потребни, које специјализације треба да се одобре а то нас кошта много кроз губитак великог потенцијала младих лекара, али и зато што највиталнији део друштва бежи" а тренутно у просеку по један лекар дневно одлази са КиМ.

Као један од корака шиптарски сепаратисти су усвојили повећања плате лекарима али се чека реализација одлуке.


Међу Шиптарима на Косову и Метохији последњих година влада потпуно расуло и они у огромном броју одлазе са КиМ што драстично утиче на смањење броја Шиптара који у покрајини живе. Према слободним проценама сумња се да их већ сада може бити и до четири пута мање од званичног броја на КиМ око 1.8 милиона.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине