Вести:

петак, 19. октобар 2018.

Шиптарски доктор из Косовске Митровице за напад на кућу без доказа оптужио Србе

петак, 19. октобар 2018. | КМ новине 0

Синоћ око 20.40. дошло је до напада на кућу Ћамила Хајриза, Шиптара који ради као доктор при сепаратистичким институцијама а са ћерком и супругом живи у северном делу града.

Šiptari #Kosovska_Mitrovica #Kosovo #Metohija #Srbija #napad #km_novine
Место напада.





 
У време напада у кући су се налазиле његова супруга и ћерка. Доктор је одмах посумњао да су нападачи Срби и без икаквих доказа изнео такву тврдњу  јавност путем шиптарских медија који су његову изјаву пренели.

"Било је и раније таквих напада али у скорије време не. Жена ћерка су у почетку чуле буку, а онда је избила ватра. Изашли су на балкон и позвале комшије у помоћ које су покушале да зауставе пламен. Штета је прилично велика, али на срећу нико у породици није повређен", рекао је Хајризи.

Несрећа би остала само то а напад посао за такозвану "косовску полицију" да Хајризи није почео да тумачи догађај националистички, кроз огољену мржњу према Србима.

"Већ смо трпели нападе и они су долазили из српског дела. Наравно, и овај вечерас су они извели, јер једино они пролазе овуда" изјавио је Хајризи и онда додатно нагласио "Напад је дошао од Срба".

Иако тзв "косовска полиција" није у јавност изашла са било каквим доказима нити тврдњама, доктор се није устручавао да се и на њихове "налазе" позове у својој изјави те је додао: 

"Знаци које је потврдили полиција говоре да је напад дошао са ове стране. Потврђено је да је напад изведен Молотовљевим коктелом и да је намерно изведен" наводи доктор.

С обзиром на то да Молотовљев коктел не може да се пошаље поштом ни путем интернета, наравно да је неко морао да приђе довољно близу да га баци. То не говори баш ништа о нападачима.

Много тога је проблематично у изјави нападнутног доктора. У суштини, он нема ни један једини доказ да су то урадили Срби је све оно на основу чега он то "тврди" су заправо најпровидније и најбаналније спекулације.

Проблематично је и то што се медији не устручавају да такве изјаве преносе јер се конкретно у овоме - нису позвали ни на један полицијски налаз нити има било какву изјаву из служби такозване "косовске полиције" што је озбиљан недостатак који се не може назвати непрофесионалним извештавањем већ злонамерним, ратнохушкачким и који потпирује немире.

Уколико се извештај своди на тврдње на основу места боравка и окружења, довољно је рећи да не постоји ни једно шиптарско насеље урбаног типа на Косову и Метохији где би поред Шиптара живели и Срби. Са друге стране, у једином делу града у коме живе већински Срби, Шиптари такође насељавају чак три насеља на том простору. Конкретно су то Бошњачка махала, Три солитера и Микро-насеље. На северу КиМ их има на још неколико места а нарочиту агресивност су исказали у насељу Брђани, на ободу Косовске Митровице.

Управо у тим насељима је долазило до напада али Шиптара на Србе и врло често су у нападима конкретно и намерно повређивана деца и покушавано да буду убијена што бомбашким нападима, што ватреним а што хладним наоружањем из непосредне близине. Наравно, бројни су и напади на српске објекте, цивиле свих узраста као и на објекте у власништву Срба! Шиптарски напади на Србе, у односу српске нападе на Шиптаре, бројнији су до неколико стотина пута док се српски могу избројати на прсте једне руке и то не они за које се може поуздано увтрдити већ они за које се "сумња" на основу извесних околности!

У великом броју случајева, када је долазило до напада на Србе, нападачи који су били примећени увек су се повлачили у јужни део града насељен Шиптарима и то, што је јако занимљиво и карактеристично, не показујући знаке страха, панике нити угрожености. Најчешће су ходали тако опуштено као да шетају. Нападачи су и у нападима у којима су Шиптари повређивани често одлазили опет у јужни део града, на основу изјава очевидаца.

Оваква изјава Шиптара, који као доктор треба да представља професију која можда највише држи до етике и хуманости, представља огољени и безрезервни облик вековне мржње Шиптара према Србима староседеоцима чију територију покушавају и желе да отму не бирајући средства, начин, не презајући од жртава које могу да изазову нити штете а све зарад свог искључиво националистичког циља.
 
Такође се мора имати на уму да у последње време све више вестију о томе да велики број Шиптара показује жељу да оде у неку од земаља западне Европе јер је сиромаштво достигло екстремне границе међу сепаратистима на Косову и Метохији. Нарочито доктори одлазе што представља велики проблем лажној монструм-творевини. Због тога је све теже отићи управо због великог броја Шиптара који то покушавају па је један однајлакших начин управо лична угроженост, живот под претњом и слични изговори.

Зато се несме искључити ни да је ово напад изведен у режији самог доктора (који, ето, није био код куће у том тренутку) како би имао основу да затражи боравак у неку од земаља где би боље зарађивао. Ипак је то посао за такозвану "косовску полицију" ако уопште уме и да уради нешто а по садашњим резултатима може се рећи да је то једна потпуно непотребна служба.

Уосталом, да је он сигуран па чак и да верује да су Срби нападачи то никада не би изјавио медијима јер живи у српском делу града. Постојао би страх да накнадно угрози безбедност своје ћерке и супруге или себе, управо онако како се плаше и због тога не смеју јавно да говоре о злочинима над собом Срби који живе у шиптарском окружењу. Оваква изјава показује управо супротно, он зна да то нису учинили Срби.



КМ Новинама је потребна ваша подршка - КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине