Вести:

среда, 24. октобар 2018.

За напад на Србе код Истока 11 Шиптара ухапшено па одмах ослобођено

среда, 24. октобар 2018. | КМ новине 0

Такозвана "косовска полиција" за регион Пећи на окупираном Косову и Метохији, интервјуисала 11 особа које су ухапшене због напада на Србе, преносе шиптарски медији.

#Kosovo #Metohija #Uhapšeno #Napad #Srbi #Albanci #Šiptari #KMnovine #km_novine #Istok #studenica_Hvostanska
Фото: Илустрација






Два аутобуса са верницима из Београда каменована су јуче приликом обиласка Студенице Хвостанске у околини Истока у Метохији. 

Такозвана "косовска полиција" је издала саопштење за медије у коме наводи да је свих 11 особа након узимања изјава, а у консултацији са такозваним "јавним тужиоцем" при сепаратистичким органима, пуштено на слободу у оквиру "регуларне процедуре".

Тешко је поверовати да деценијама уназад Шиптари користе исте методе за некажњавање злочина над Србима. Наиме, и у овом нападу за причињену материјалну штету на аутобусима, тзв "полиција" је идентификовала три "малолетна" лица!

Неписано је правило да се код Шиптара починиоци за нападе на Србе увек проглашавају малолетним или малоумним како би избегли казне.

Шиптарски лист "Бота сот" наводи да су верници за посету и обилазак светиња на Косову и Метохији "добили дозволу Министарства спољних послова Косова"! На тај начин ови несретни верници дојавили су Шиптарима правац и сатницу свог кретања али, што је много горе од тога, они су признали шиптарске сепаратистичке власти као регуларне органе неке "државе"! Веће срамоте од тога себи нису могли да приуште али ни већу увреду светињама нису могли да причине него на тај начин!

Исти лист преноси да се око 50 до 60 житеља села Студеница окупило са намером да блокира пут "услед незадовољства" овом посетом.

Према писању од јуче, лист преноси изјаву "лидера села Студеница" који вернике оптужују да су 1999. починили масакр у том селу и да су то "они исти" који сада долазе као верници. Овакве тврдње све су чешће и смелије од како је режим у Србији одлучио да Шиптарима преда све на столу у Бриселу. Самим тим, остатк Срба у покрајини као и онај део који би повремено дошао у посету, изложен је најгорој мржњи која брзо може да ескалира у нови талас насиља.

Ту се не сме изузети кривица "верника" који у посету светињама за свој пут траже дозволу од шиптарских сепаратистичких органа као од неке независне и туђе државе. таквим приступом скрнави се светиње и пре него што је посећена. 



КМ Новинама је потребна ваша подршка - КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине