Вести:

недеља, 9. септембар 2018.

У сусрет Вучићу око хиљаду људи кренуло пешице из Звечана у Косовску Митровицу (ФОТО)

недеља, 9. септембар 2018. | КМ новине 0

"Замисли, стигла нам је порука да дођемо обучени у тренерке и патике" каже један од запослених за КМ Новине који је испред зграде општине у Звечану схватио и због чега.

#Kosovska_Mitrovica, #Vučić, #Zvečan, #Kosovo, #Metohija, #Poseta, #Govor, #Foto

  • Нешто пре 12.00 часова, предвођени "градоначелником Звечана" по систему такозване "републике Косово" Вучином Јанковићем, запослени у овој општини кренули су пешице како би присуствовали скупу на коме ће им се обратити Председник Србије Александар Вучић.

Текст и фото: Иван Максимовић




Колона дужине неколико стотина метара која је подсећала на погребну поворку исто колико и на колону партизана какве смо виђали у југословенским ратним филмовима, упутила се ка 3 километра удаљеној Косовској Митровици. Међу њима било је и оних који су у поодмаклим годинама којима је ово, уз стајање на скупу, озбиљно могло да угрози здрваље. Ипак се надамо да није. Али како то никога од Вучићевих посилних није натерало да се забрину за њихово стање, озбиљна је и опасна чињеница.

На примедбу да нико не би рекао да је толико људи из Звечана запослено, помало заатечен старији човек одговара "Нису сви запослени, дошли су људи и "онако"... Да виде Председника" каже.

Чак је помало и збуњен тиме да неко може да сумња у добру вољу народа. Смирено излажући "аргументе" којима поткрепљује "своја" убеђења, запрепашћујуће прецизно цитира Вучићева телевизијска излагања наводећи његове "успехе" иако о њима ништа не зна, нити је видео некога задовољног тим резултатима али је "било на телевизији".

Било какав покушај указивања на манипулацију олако изазива гнев, идентично Вучићевим телевизијским наступима... ипак, не може а да се не сагласи да је од Бриселског споразума све горе и да овако лоше никада није било. Збуни се мало али убрзо дода да су то "они жути дали"... И хода, без гунђања, без противљења, без негодовања док готово болно сакупља очи од бљештавог сунца које, скоро у зениту, већ прилично пече.

Неки од њих носе флашице воде у рукама, знали су да ће тако бити или су се припремили за стајање на сунцу док буду слушали говор. Млади се међу собом смеју, неки отворено неки јер су озлојеђени због оваквог понижења. Ћуте и трпе, проћи ће и ово... Чак се и не буне кад хоћете да их фотографишете, као да желе да казне себе што су дозволили да им се ово деси. И сами су у чуду, као да не верују.

Улицом пролазници стоје и нетремице гледају. Немо са полуотвореним устима. Једни се смеју питајући се да ли је све ово стварно, други чекају "да се пробуде из сна". Не могу да схвате да пред њиховим очима заиста промиче колона која ће пола сата ходати по подневном сунцу да би још толико на ногама позирала пред камерама. Али дешава се, прихватају са подсмехом и окрећу главу од њих... Као да су видели некога ко је желео да се докаже пред свима па скоком у воду пао у плићак и разбио се, направио будалу од себе и свима је смешно али нико то не жели да му каже.



Окупљање пред зградом Општине у Звечану

Колона пролази кроз центар Звечана.

Од зграде општине до кружног тока протезала се колона пешака.

Главни путни правац кроз Звечан ка Косовској Митровици блокиран је ако би пешаци могли да се крећу.

Издржаће... и ово данас.

Због релативно мале удаљености од Косовске Митровице вероватно је одлучено да се уштеди на оволиком броју људи изнајмљивањем аутобуса који превозе статисте за данашњи скуп у Косовској Митровици. Ионако их је дошло више десетина, можда чак и стотина. Још један од оних историјских Вучићевих догађаја који народу баш ништа добро неће донети. Напротив.



https://www.gmail.com/imaksmax@gmail.comauthor-picАутор: Иван Максимовић   l     Контакт


Одмах по завшретку студија почиње да ради као новинар, што постаје његово основно занимање, па тако његове фотографије и текстови бивају објављивани у свим водећим српским медијима.

По нападу Шиптара на север КиМ и подизању барикада, поново се самостално активира покривајући оне теме које су медији представљали лажно или их скривали. Постаје једини новинар на Косову и Метохији који отворено критикује државну власт и њену велеиздају почињену Бриселским споразумом.
>
Рођен је и живи на Косову и Метохији.

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::  Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине