Вести:

четвртак, 13. септембар 2018.

Осам година стара претња наоружаних шиптарских екстремиста о ''размени'' територија поново ''свежа''! (ВИДЕО)

четвртак, 13. септембар 2018. | КМ новине 0

Медији у Србији су објавили видео са наоружаном екстремистичком групом Шиптара, која се представља као "Албанска национална армија", а тражи да се не "тргује" територијама.


Осам година стара објава поново "свежа"






Видео је на свој Твитер налог поставио холандски новинар Винсент Триест, који ради у Албанији и који је превео све на енглески.

Винсент је овај видео објавио под ознаком "Breaking" што је у медијима ознака на енглеском  за свеже вести. Међутим, видео није ни мало свеж. Напротив, на Јутјубу се налази већ пуних 8 година, тачније објављен је 13. маја 2010. године.

  ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:  📽

Текст који маскирани мушкарац изговара на албанском новинар је превео и према њему он каже следеће:

"Тражимо од политичара да прекину да продају или тргују територијом зарад својих личних интереса. Треба да притиснемо политички и економски Грчку да повуче ратни закон (са Албанијом). Треба директно да протерамо поглавара албанске православне цркве (Грка). Морамо директно да зауставимо разговоре о трговини територијом Северног дела Косовске Митровице и Прешевске долине", поручио је наоружани маскирани екстремист на снимку.

Новинар Триесте је отишао даље и навео да реч о "мањинској екстремистичкој групи коју већина становништва и политичара не узима за озбиљно", али ипак, како каже, треба водити рачуна о томе да они постоје и да би лако, уз добар тренинг и набавку још оружја, лако могли постати озбиљна претња. За ових осам година нема назнака да су постали опасна група...


Без икакве провере, у трци за спектакуларним и сензационалним вестима, медији су брже боље пренели као да је реч о новој вести. овај непромишљени потез додатно уноси страх и панику међу ионако намучене и разним притисцима истраумиране Србе, нарочито последњих месеци како се све више говори управо о "размени територија" окупираног Косова и Метохије са остатком Србије.

Последњих дана новинари су масовно тражили осуду напада Албанаца на неколико новинарских екипа на подручју Косова и метохије од стране Албанаца. Овај пут ми тражимо од колега новинара да не реагују исхитрено и да са добром намером извештавају о догађајима на КиМ што захтева прибраност и разумно приступање том послу а никако учешће у трци за сензационалним вестима.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине