Вести:

петак, 31. август 2018.

Вучићева мистериозна економија: Драматичан економски напредак ако решимо питање КиМ а не добијемо ништа

петак, 31. август 2018. | КМ новине 0

Вучић је искористио још једно своје појављивање у медијима да покуша да убеди  јавност да је решење питања КиМ, које многи сматрају огољеном и историјски неупоредивом издајом, најбоље за Србију.

#Вучић, #Косово, #Метохија, #Ништа,
Вучић је некада волео КиМ а воли сада и Мајданпек



Одговарајући на питање новинара како види то што после форума у Алпбаху, у Аустрији, разграничење више није табу тема, али и то да канцеларка Немачке и даље не мења став против ове идеје, председник Србије и лидер СНС-а је још једном успео да себе постави изнад свих проблема у којима Србија грца.

Како
преноси лист "Политика", од реаговања политичких противника у Србији много је занимљивији став који су тим поводом изнели политичари у региону, укључујући премијере Хрватске, Црне Горе и Босне и Херцеговине. Поновио је да став Ангеле Меркел није ником непознат али да је "интересантно како су против 'разграничења' многи у земљи, али и комшије".

„Разумем све који имају нешто против. Ја њен став знам већ више година, то није новост, није тајна. То само они злобни којима је жеља само да пропадне Вучић, па макар пропала и Србија, подижу као тему, иако смо то годинама слушали”, рекао је Вучић.

Није желео да коментарише то што се идеји разграничења противи Рамуш Харадинај јер, како је рекао, неће да улази у "њихове интерне ствари" када су у питању Косово и Метохија!

„Ако можемо да се договоримо добро, ако не можемо да се договоримо, опет добро. Не би то био први неуспели покушај" иако би он волео да се то једном заувек реши.
"На крају, ми смо далеко од било каквог решења, од било чега. Ако будемо имали прилику, људи ће се изјашњавати. Ако не буде, неће се ни изјашњавати. Нема потребе за било каквом нервозом. Економски гурамо, била би дивна ствар да можемо да решимо јер бисмо онда имали драматичан економски напредак. Ако не, опет ником ништа”, казао је председник.

На питање шта ако Србија не добије ништа, Вучић је одговорио да „ако сме да прогнозира”, тако ће и бити акључио је новинар "Политике" коме није ово било круцијално већ је изабрао за наслов да ће решење проблема КиМ аутоматски значити "дрматичан економски напредак".


Са друге, како би Вучић рекао, његови "политички противници" а заправо америчка медијска кућа на српском језику Н1 ово је ипак дословније пренела:


"Ако нам не дају ништа, шта да радимо... Ја ако смем да прогнозирам - тако ће и бити", рекао је Вучић а преноси ова телевизија.

"Мени је важно да људи знају шта сам желео у једном тренутку, шта смо и могли да остваримо, па нека цене за 30 и 40 година јесам ли, или нисам, био у праву, поручио је председник Србије" преноси, опет полумистериозно, "Политика" док Н1 наводи да је на захтев да објасни у чему је то у праву одговор био да се овде преплићу многи страни интереси не само домаћи.

Овако баналан одговор садржи и дозу увредљивог јер је више него познато да је проблем са албанским епаратистима и покренут и доведен до овог момента управо уплитањем страних, односно Западних, чиниоца. Што није још од краја 19. века када се о овом делу српске територије одлучивало на Берлинском конгресу.

На друштевним мрежама ово је изазвало масовне рекације и питања - шта би са победом 5:0? Куд се дену онај "један метар" што смо имали на КиМ и слична председникова уверавања да ће бити добро да макар нешто добијемо од сопствене територије.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине