Вести:

среда, 8. август 2018.

Мештани села црногорског официра: Велика брука и срамота за цијело племе!

среда, 8. август 2018. | КМ новине 0

„Мој син Иван није славио „Олују“, већ је тамо морао да буде по протоколу. Хајка која се дигла на њега и нашу породицу нема упориште, јер иза нас стоји држава Црна Гора. Жалимо српске жртве, али да он није био тамо, нашао би се неко други. И шта онда“?

Мештани села црногорског официра: Велика брука и срамота за цијело племе!


Овако, за „Новости“, говори Лука Машуловић (77), отац официра црногорске војске Ивана, који је представљао Црну Гору на прослави „Олује“ у Книну:

„Није мој Иван једини који се обрео на том скупу, јер су се тамо нашли војни представници 52 државе које имају амбасаде у Хрватској, а поред Црне Горе, има и других из региона па се на њих није подигла оволика граја. Он је у Загребу по одлуцу Владе Црне Горе, и тачка! Добио је наређење своје државе и доследно га спровео. А све друго била би издаја интереса Црне Горе“.

На питање да ли се чуо са сином након жестоке реакције једног дијела јавности, Лука каже да јесте и да је разговор текао уобичајено.


„Рекао ми је да га нападају они који хоће да руше државу Црну Гору. Па да ли је то могуће? То ме је питао. Остао сам нијем, јер знам да дио опозиције који је спремао државни удар сада од њега и мене брани Црну Гору! Иван живи у Загребу, дио је друштва наших комшија и то се мора поштовати. Биле су ратне деведесете, остале су многе ране које боле. Можда ове дипломатске највише“.

Фото: В.Кадић
Двадесетак километара сјеверније од Никшића, у селу Прага, налази се постојбина Машуловића. Братственици нису били расположени да било шта кажу осим – „сви ћемо доћи пред Божји суд“. Од малобројних мештанина затекосмо Радована Гезовића, комшију, који није могао сакрити огорчење овим чином.

„Иван је стао у ред Секуле Дрљевића, кога је уз своје скуте привио Анте Павелић, а данас имамо нашег племеника Машуловића који је стао уз ратног злочинца Анту Готовину. Ово је велика брука и срамота за цијело наше племе, јер нисам вјеровао да ће то направити син Луке Машуловића“.

Гезовић с огорчењем прича да је Иван стао у колону оних злочинаца који су „протјерали српски народ, нашу браћу“.

„Исти ти крвници звјерски су убили војнике ЈНА из Никшића и Шавника у злогласној „Лори“, а да Црна Гора никада њима почаст није одржала. Не знам да ли ће се икада наша држава моћи опрати и усправити због непочинстава режима у Подгорици“.

КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: ИН4С    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.