Вести:

недеља, 19. август 2018.

Зоран Влашковић: За Чехе Косово је срце Србије

недеља, 19. август 2018. | КМ новине 0

У Чешкој су се појавиле интересантне маице са поруком - Косово је срце Србије. Изванредно дизајниране и са правим асоцирањем на поруку која је устаљена код Срба.

Вацлав Дворжак у Прагу на протесту против отимања КиМ



















Припремио: Зоран Влашковић




Много пута до сада Чеси су долазили на Косово и Метохију да дају подршку Србима и Србији да је Косово саставни део државе Србије. Такође су више пута испред моста, са северне стране, истицали чешку заставу у знак недељивости Србије.
Мајице, чешки дизајн
Чувени чешки режисер Вацлав Дворжак, који је више пута долазио на КиМ после 1999. године, редитељ документарног филма "Отето Косово" и покретач петиције против лажне државе Косово, каже да више од 80 одсто Чеха тражи да Праг повуче признање Косова!

Вацлав Дворжак годинама организује протесте у Прагу и другим градовима против такозваног независног Косова.

Чешка држава још није успоставила дипломатске односе са Приштином. 


Чешка застава  се дуго вијорила испред моста против такозваног независног Косова





























author-pic Аутор: Зоран Влашковић

Дугогодишњи је новинар листа "Јединство" који се до 1999. године штампао у Приштини. Вишеструки је добитник награде матичног листа за најбољег новинара године. Аутор је три књиге о Косову и Метохији.

Први је обишао караулу Кошаре после окупације КиМ од стране НАТО-а, први фотографисао немачке војнике окупаторских снага на бункерима из Другог светског рата које су такође Немци саградили на северу КиМ. Данас је сарадник многих гласила у Србији али и широм света где се издају листови на српском језику.

Рођен је и живи у Косовској Митровици.

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине