Вести:

уторак, 14. август 2018.

Уставни суд да одговори која овлашћења имају грађани у спречавању издаје Косова и Метохије!

уторак, 14. август 2018. | КМ новине 1


"На који начин можемо као грађани Србије бранити Устав ако дође до његовог грубог кршења односно цепања територије Републике Србије и издаје Косова и Метохије" је питање које је Уставном суду Републике Србије упутио Српски народни покрет “Наши”.







 
Преамбула Устава РС каже: “Полазећи од државне традиције српског народа и равноправности свих грађана и етничких заједница у Србији, полазећи и од тога да је Покрајина Косово и Метохија саставни део територије Србије, да има положај суштинске аутономије у оквиру суверене државе Србије и да из таквог положаја Покрајине Косово и Метохија следе уставне обавезе свих државних органа да заступају и штите државне интересе Србије на Косову и Метохији у свим унутрашњим и спољним политичким односима” подсећају из СНП Наши.

- Пошто као грађани Републике Србије видимо да председник Александар Вучић најављује поделу Косова и Метохије и цепање територије и грубо кршење Устава РС, постављамо питање која су наша законска овлашћења како би спречили издају и кршење Устава. Постављамо питање да ли се грађани могу самоорганизовати и привести лицу правде оне који буду покушали да изврше цепање територије РС и кршење Устава РС кроз против уставне споразуме и велеиздају. Молимо Вас да нам одговорите у најкраћем року како би наше деловање било под оквирима закона и Устава Републике Србије – захтевају из овог Удружења.


КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

1 коментар:

  1. Леонид Војиновић15. август 2018. 17:19

    Закон о облигационим односима:

    Дозвољена самопомоћ

    Члан 162

    (1) Ко у случају дозвољене самопомоћи проузрокује штету лицу које је изазвало потребу самопомоћи, није дужно надокнадити је.

    (2) Под дозвољеном самопомоћи подразумева се право сваког лица да отклони повреду права кад непосредно прети опасност, ако је таква заштита нужна и ако начин отклањања повреде права одговара приликама у којима настаје опасност.
    Изволи народе, мој, и само храбро и напред за РОД свој!

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине