Вести:

недеља, 8. јул 2018.

Устанак режимских таблоида против серијала ''Рикошет - ко је убио Оливера''

недеља, 8. јул 2018. | КМ новине 3

Водећи режимски таблоидни лист, "Информер", упослио је своје капацитете у прогон и клеветање продукције серијала "Рикошет - ко је убио Оливера".





Продукција серијала "Рикошет - ко је убио Оливера" нападнута је фронтално. Режимски лист "Информер" објавио је текст који обилује огорчењем, острашћен, благо прикривене али јасно исказане претње и отвореног позива на линч, а у коме нема устручавања ни од употребе простачких и уличних израза којима се вређа и сам Ивановић кога наводно бране. Подсећајући читаоце на трагичну судбину овог политичара, лист наводи да је он јануара месеца испред седишта своје странке у Косовској Митровици - "изрешетан".

Централно место у тексту дато је удовици покојног Ивановића, Милени, која је изјавила да неће дозволити "да од убиства мог Оливера праве ријалити-шоу"!

У стилу својих свакодневних организованих хајки и овде се највернији медијски пас актуелног режима чељустима хвата за једно име, за одређену личност не би ли и овај покушај враћања поверења у институције државе Србије, представио тек као лични сукоб и тако умањио сваки значај доприноса правди. Главни "осумњичени", тачније оклеветани, у овом случају је Саша Мирковић, један од продуцената серијала коме је недавно, путем интернета, јавно упућена претња смрћу.⇗

Саша Мирковић




На недавно одржаној конференцији за новинаре⇗ продукција серијала "Рикошет" је изнела низ информација и сазнања до којих су дошли новинари који раде на овом серијалу а између осталог и да су у убиство Оливера Ивановића учествовали и најближи тражећи на овај начин јавно, након игнорисања, одговоре и од Милене, удовице покојног Оливера.
"Не допуштам да се од историјске личности направи забава за лаковерне. У прљавим играма и злоупотребама Оливеровог страдања нећу да учествујем. Сви који пласирају дезинформације о томе мораће на суду да објасне мотиве и открију своје наводне изворе" изјавила је Милена, како преноси "Информер".

Продуценти серијала "Рикошет", путем званичног Твитер налога, одговорили су Милени подсећањем:

"Обавештавамо госпођу Милену да Рикошет није никада био неозбиљан серијал! Управо сте показали да сте Ви таблоидни, обзиром да сте дали изјаву за Информер, а упорно бежите од новинара Рикошет тима! 

Зашто? Зар Вам није стало да се пронађе убица? Причали сте другачије!" и то илустровали преписком од првог јуна ове године:





Нико од "заштитника" лика и дела Оливера Ивановића није објаснио како се инсистирање на расветљавању његовог убиства може назвати "злоупотребом његовог страдања?

Продукција "Рикошета" за КМ Новине подсећа да "ако ћемо говорити истину свакако не смемо да се кријемо иза жртве коју је Оливер положио. Зато треба подсетити јавност да је управо Милена редовно објављивала фотографије свог супруга, детета па чак и пса "колико је порастао за време док је Оливер био у затвору" а све време дотеране фризуре, лакираних ноктију... При том без јасно дефинисаног циља осим привлачења пажње јавности што сваки ријалити - шоу и јесте у својој основи. Ако је и имала неки циљ који тада није умела да дефинише, зашто сада одбија да разговара са новинарима наше емисије и да сама изнесе све што жели. пружамо јој прилику да побије све наше тврдње. Нама се ипак чини да је то пре свега зато што зна да би морала да одговара на питања зашто се није раздвајала од Марка Ђурића, што је оливер знао и сасвим "јасно" показивао да му се то не допада!" кажу из продукције "Рикошета" за наш портал.

Марко Ђурић

Злоупотреба Оливеровог страдања би се пре могла приписати бројним потезима режима, попут сусрета Александра Вучића са Србима у Лапљем Селу управо након убиства Ивановића, од чега је направљен прави правцати ријалити - шоу за милионски аудиторијум телевизијских гледаоца широм света, не само на простору Србије. Једини циљ био је прикупљање политичких поена и, што је општи утисак, јаком жељом да се "оправда" пред народом иако нико не због чега...

Александар Вучић је један од српских политичара који одбија да одговори на питања новинара "Рикошета" због чега су му нека од њих јавно упутили попут оног "Зашто нисте заштитили Оливера Ивановића кад Вас је обавестио о свему, него сте дозволили својим блиским сарадницима да изврше његово стрељање"?

Осим тога Оливерово страдање употребљено је у сврху промоције шиптарске "творевине" на КиМ пре свега у молби коју је лександар Вучић упутио Хашиму Тачију да овај дозволи српској полицији да учествује у истрази. То је експресно одбијено чиме се у медијима истакла сувереност албанских сепаратиста. Овог месеца дошло је до првог сусрета представника српске полиције и онога што шиптарски сепаратисти називају "косовском полицијом" а директни је изданак терористичке "ОВК", и то је представљено као висок степен у развоју односа "Косова и Србије". Овај издајнички подухват сакривен је иза "жеље" да се пронађу Оливерове убице што је још једна у низу режимских злоупотреба његове сдубине. За све то време, колико год се учесници овог политичког ријалитија скривали иза немогућности давања изјава док истрага траје, сасвим је очигледно да баш никаквих конкретних резултата нема.

Ипак, са поднасловом "Прљаве игре" а без објашњења зашто је тако, у поменутом тексту "Информер" на непрофесионалан начин покушава да дискредитује читав тим новинара ове продукције називајући их "Мирковићевим такозваним новинарима" и додаје да су у среду одржали конференцију за медије на којој су промовисали свој ТВ серијал у ком су "без икаквих доказа изнели низ увреда и оптужби на рачун Оливерове удовице" цитирајући део саопштења још једном истичући име Саше Мирковића као продуцента овог серијала а који се на тој конференцији за новинаре није чак ни појавио.

Очигледно је да се на овај начин, без икаквих увида у доказе за сазнања која су новинари "Рикошета" изнели, покушава да упорним етикетирањем Мирковића позове јавност на евентуални линч како би "чистих руку" решио по власт поблем изношења доказа за тврдње које новинари "Рикошета" најављују.

Уредник "Информера" како га карикатуриста Коракс види



У прилог овоме иде чињеница да упркос истицању опасности и страховитим притисцима којима су изложени новинари "Рикошета" од изношења првих сазнања о овом убиству у јавност, лист "Информер" ни једном једином речју ово и не помиње.

У наставку лист објављује још један део саопштења са поменуте конференције за новинаре где "Рикошет" наводи да је њихов тим новинара дошао до података "да су неки из непосредног Оливеровог окружења учествовали у припреми убиства. По исказима наших саговорника, однос између Оливера и Милене није био онакав какав се јавности представљао. Реакција јавности и медија након сазнања о убиству пажљиво је испланирана од стране неких медијских тајкуна, као и представника једне званичне политичке опције. Један високи функционер из Београда имао је интензивне контакте са Миленом".

Милена каже да јој јако тешко падају спекулације о Оливеровом убиству, наводи "Информер".

- Мене једино занима ко је убица. Верујем да ће убице и налогодавци бити пронађени и да ће бити кажњени - изричита је Ивановићева, додајући да ће тужити сваког ко пласира дезинформације.

Ово неодољиво подсећа управо на готово идентичну недавну изјаву Александра Вучића који је рекао: "Не знам колико је времена потребно, али готово сам сигуран да то злодело неће бити неоткривено", такође одговарајући на питања новинара у вези са конференцијом за штампу продукције "Рикошет".

Већ у наставку поменутог текста следи прави ријалити - шоу бисер који је за овај таблоид легитиман онда када брани интересе својих финансијера. Наводећи изјаву адвоката Небојше Влајића који је на суђењу пред ЕУЛЕКС-овим Судом заступао покојног Ивановића, "Инфомер" би да "ломи њушке" како каже "опскурним ликовима"! 

- Наравно да Саша Мирковић злоупотребљава Оливерово убиство! Он је један безобразник којем би требало сломити њушку. Међутим, пошто тражи тужбу, свакако ће је добити - подвлачи Влајић како каже "Информер" опет не наводећи на који начин се може сматрати злоупотребом инсистирање на расвељавању убиства.

Занимљиво је да "Информер" у неколико наврата буквално заступа политичке ставове српске власти али и стил у народу познат као "напад је најбоља одбрана". Како пменутим сличностима у изјавама саговорника који одбијају да одговоре на питања "Рикошета" тако и салвом увреда на рачун Мирковића и то на начин истоветан Александру Вучићу који најгрубље извређа свакога ко помене неку од његових очигледних политичких грешака. Овакав речник "Информер" имплицира баш сваком саговорнику укључујући и адвоката Тому Филу коме се за све време трајања његове каријере никада ништа слично није "омакло".

У степену острашћености којим "Информер" пише осећа и јака лична расрђеност. Иако ни једном једином речју овај лист то не помиње али је сасвим извесно да долази од устрашености изазване недавно објављеним сазнањем продукције "Рикошета" да су у убиство Оливера Ивановића такође на одређени начин умешани режимски новинари⇗ од којих управо уредници "Информера" и телевизије Пинк.

Д. Ј. Вучићевић
Наиме, током децембра месеца у једној кући надомак Лепосавића на Косову и Метохији боравили су власник и главни и одговорни уредник Информера Драган Ј. Вучићевић и власник, директор и главни и одговорни уредник РТВ Пинк Жељко Митровић и. Том састанку поред њих двојице присуствовало је и функционера Српске листе, као и један оперативац из извршног одбора Српске напредне странке.

Тема састанка је била, како новинари овог серијала откривају, наставак медијске криминализације Оливера Ивановића и припрема медијског простора уколико се "НЕШТО" деси Оливеру, како је Митровић изговорио - припрема кризног саопштавања за јавност! Данас су ови медији нагласнији у "одбрани" лика и дела Оливера Ивановића али је иза њиховог непочинства остао јасан траг и то видео спот који је емитован управо на овој телевизији:



У свом саопштењу поводом убиства Ивановића, Народни покрет Срба са КиМ "Отаџбина" између осталог каже:

„Отаџбина“ је те изборе бојкотовала али као објективан посматрач је са стране била сведок једне невиђено бруталне кампање против Оливера Ивановића као учесника избора у режији актуелне власти из Београда. Кампања је била толико прљава да је некада изгледала као позив на линч. Гледајући данас крокодилске сузе које над Оливером Ивановићем лије телевизија Пинк човек не може да се не сети гнусних спотова против Оливера Ивановића које је емитовала управо наведена телевизија. Питање је одакле тако нагла промена у односу према Оливеру Ивановићу и шта је заправо циљ садашње кампање којом се око његовог лика гради мит?".

На крају је битно додати још неке чињенице. Таблоидни лист "Информер" познат је по свом спектакуларном, простачком и сензационалистичком извештавању у коме се најчешће ни мало не држи истине. Истраживање сајта који се бави лажним вестима fakenews.rs⇗, показало је да је на 302 насловне стране, Информер прошле године објавио чак 362 лажне вести.

"Насловнице "Информера" у претходној години испунили су пристрасни, једнострани или сасвим неистинити и измишљени наводи а упркос томе изостала је свака реакција тужилаштва и полиције" наводи се у овом извештају. То ипак није представљало сметњу да "Информер" на београдском конкурсу⇗ буде један један од три режимска листа, поред "Српског телеграфа" и "Ало!" који су добили највећу суму новца од целокупног износа намењеног медијима, тачније по пет милиона динара.

Када се укрсте сазнања продукције "Рикошет" и одбијања спских политичара да на њихова питања одговоре са цензуром, нападима и шаблоном који се у њима примењује, неодољиво се стиче утиасак да је на сва питања већ одговорено и то врло експлцитно. Ипак, остаје нада да ће према закону и одговорности коју сносе али и поштујући новинарску етику, сви који су позвани да на питања одговоре то и учинити. На тај начин би смо избегли свакву сумњу и "спорадичне закључке" у поменуте и језиве наводе за које имају прилику да их оборе они који су се у њима пронашли. Опет се отвара питање, имају ли поред прилике и аргументе којима би их могли оборити?


http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

3 коментара:

  1. Анониман9. јул 2018. 15:01

    Сасвим је јасно зашто је Милена "окренула плочу". Милену је режим запослио и уценио.

    ОдговориИзбриши
  2. Ма треба питати главног и одговорног уредника Информера ЗАШТО никад не објављује о протестима малинара, да му није финансијер власник хладњаче

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине