Вести:

четвртак, 5. јул 2018.

''Рикошет'' око Вучића

четвртак, 5. јул 2018. | КМ новине 0

Конференција за новинаре тима "Рикошет - ко је убио Оливера" подигла је прашину у режимским медијима какву могу само небројене лажне вести о "државним ударима" и "претњама смрћу" Председнику Србије.

Баба - рога ипак постоји, и зове се "Рикошет"...

Разлог томе може да буде што открића новинара "Рикошета" нису лажне вести већ сазнања поткрепљена чрвстим доказима. По свему судећи Александар Вучић то зна, што се може закључити из високе опрезности са којом приступа овом (по њега лично) великом проблему.

Након намерно прећутаних и погрешно интерпретираних навода и изјава са јуче одржане пресс конференције, затим "виђених" чланова продукције и тамо где их није било, уклоњених вестију о овом догађају чак и са сајта агенције "Бета" те покушаја Вучићевих медија да скрену пажњу са централне теме - зашто власт одбија да одговара на питања о овом убиству и израженим основаним сумњама да је то због спреге криминалаца и политичко - медијских следбеника Александра Вучића, данас се огласио и он лично.

Вучић је у Смедереву изјавио да је "нешто о томе данас видео у новинама, али није имао времена да чита" тако да нема никакву информацију. То што је нема није га спречило да изјави да је "готово сигуран" да ће убиство Оливера Ивановића бити откривено.

"Не знам колико је времена потребно, али готово сам сигуран да то злодело неће бити неоткривено", рекао је Вучић одговарајући на питања новинара у вези са јучерашњом конференцијом за штампу продукције "Рикошет".

На ових 86 - 87 процената Вучићеве убеђености одговорио је и тим "Рикошета" кратким саопштењем на својој званичној Фејсбук страници (клик на везу) Ricochet special:

"Председник Србије Александар Вучић није још стигао да прочита шта је Рикошет објавио у вези убиства Оливера Ивановића али је потврдио да је чуо за то. Надамо се да ће и помоћи својом изјавом и утицајем на поменуте потенцијалне саговорнике да документарни филм добије све потребне информације и одговоре.

Ми, као грађани Србије, тражимо одговорност свих јавних функционера и наше право је да као новинари добијемо информације и одговоре на питања која смо припремили" наводи се у том саопштењу.

Тим "Рикошета" је до сада у више наврата доказао да неће правити компромисе по питању истине о томе ко је убио Оливера Ивановића, злочину који је потресао Србију.

Продуценти овог документарно - играног серијала најавили су у неколико наврата да су дошли до сазнања која потврђују умештаност најближих сарадника Александра Вучића⇗ у ово убиство. Све то их је без сумње довело на водећу позицију режимских непријатеља што потврђују и отворене претње смрћу једном од продуцената овог серијала, Саши Мирковићу недавно објављене на интернету. Ако знамо да је од 2012. године, са доласком СНС-а на власт и почетком фактичке владавине Александра Вучића, у Србији почињено 123 убиства са мафијашким одликама, да је решено тек 9 а да су починиоци непознати у 86 случаја, овакве претње се не смеју схватити ни мало безазлено!

Оно што видимо је да Вучић по први пут у својим изјавама показује изузетно велику опрезност и не покушава да дискредитује новинаре "Рикошета" што је једноставно запрепашћује када знамо да се ради о некоме ко не преза од тога да сваког неистомишљеника назове "олошем", "будалом", "криминалцем"... Тиме што "не зна" о чему се ради себи оставља простор да не одговара на незгодна питања. Очигледно је да се јако труди да у јавности не остави утисак непријатељског односа према овим новинарима. Но и то није његова метода, Италијани ће лако потврдити.

Блага нервоза која се осећа у оваквом његовом понашању чврсто нас уверава да Вучић верује Рикошету. И да је баш то оно шта га највише плаши. У Србији је настало ново стање. Човек који је навикао да влада тако што паралише страхом, сада је и сам паралисан последицама расплета који ће убрзо уследити.


http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.