Вести:

уторак, 3. јул 2018.

Предраг Јакшић: Референдум - који метар земље да изаберемо?

уторак, 3. јул 2018. | КМ новине 1

Каже лик како би и и метар земље на Косову за Србију био добитак, а то је отприлике као када бисте рекли да је и кап крви вашег детата које вам отимају за вас добитак.

Предраг Јакшић


















Пише: Предраг Јакшић, ФБ




Сумњам да би ти који маштају о једном метру када би им отимали њихову рођену децу били задовољни том једном капљицом крви.

Да ова аналогија није сувише јака доказ је то што на Косову и Метохији живи данас више од 100.000 нечије деце, па замишљам колико би капљица њихове крви стало на тај метар земље који ће за Србију бити "добитак".

Метар земље или безграничност неба? - Светиње на Косову и Метохији бројније су него било где друго на простору српских земља

И онда да још овај метар натопљен њиховим капљицама изложимо у Народном музеју и дамо бесплатан улаз да сви осете тај добитак.

Можда чак да претходно на референдуму људи изаберу који то метар земље да нам поклоне отимачи. Ево ја предложио овде неколико метара. Има и неких других вероватно. Можда и нема. Не знам. Можда ништа и не постоји. Ни ми.





http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине   :: © 2014 - 2018 ::   Хвала на интересовању

1 коментар:

  1. Волео бих да су ови из преговарачког тима упознали мог покојног течу који је знао цео косовски циклус напамет,знао је и да гуди у гусле(то је мени једном учинио зато што смо имењаци.На КиМ никад није био, а 1941 заробљен је код чачка и провео 4 године у Немачкој.
    Како ће они изаћи пред Милоша

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине