Вести:

петак, 29. јун 2018.

Информер - Ристић прети председнику: Вучић ће завршити као Ђинђић уколико буде покушао да направи мир!

петак, 29. јун 2018. | КМ новине 0

Народни посланик Славиша Ристић упутио је председнику Русије Владимиру Путину писмо, у којем председнику Србије Александру Вучићу прети да ће, уколико покуша да постигне мир и потпише споразум са Приштином, завршити као убијени премијер Зоран Ђинђић
Славиша Ристић (десно)


 
Ристић у писму подсећа да су се Срби "у историји руско-српских односа, руским владарима жалили на бројне српске непријатеље", и додаје да они то први пут сада морају да чине због српских власти.
(Извињавамо се због латиничних натписа)
Он указује да се председник Републике Србије спрема да потпише свеобухватни мировни споразум са Приштином и упозорава Вучића, позивајући се на "трагичну судбину покојног премијера Србије Зорана Ђинђића", шта може да му се деси.
„Скоро сви прорежимски медији у Србији истичу русофилство Александра Вучића“, каже Ристић у писму Путину, које су пренели поједини портали, и наводи да се Вучић дичи тиме што се до сада тринаест пута састао са њим.
Ристић признаје да би "мисија Путина код актуелних власти у Београду била деликатна", али га ипак позива да им објасни да никакве евро-интеграције не могу да компензују губитак територије, као што је Косово и Метохија, те да, ако и буде постигнут споразум о нормализацији односа, Путин не подржи такво решење.




Ђурић: Ристићева претња Вучићу је злочин мржње!

Напад на председника Александра Вучића на Видовдан, кроз претње писмом народног посланика Славише Ристића, је ништа мање него злочин мржње, изјавио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић

Народни посланик Славиша Ристић упутио је председнику Русије Владимиру Путину писмо, у којем председнику Србије Александру Вучићу прети да ће, уколико покуша да постигне мир и потпише споразум са Приштином, завршити као убијени премијер Зоран Ђинђић.


Ђурић је у изјави новинарима у Косовској Митровици, где је поводом обележавања Дана Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, казао да Ристићу не само да није свет Видовдан, као празник који треба да уједињује Србе, већ је добио налог да се тако понаша.

- То је срамотан злочин мржње који говори сам за себе и колико је некоме стало да, користећи људе који су по имену и презимену Срби, покуша да у тешком тренутку разједини наш народ и додатно ослаби наше позиције у веома тешким околностима када се боримо да очувамо оно што се након владавине таквих као што су Славиша Ристић и слични може очувати - казао је Ђурић.

Подсетио је да је Славиша Ристић, како каже, човек који је у своју средину доводио албанске институције, а сада не преза да на најсветији српски празник прети смрћу председнику српске државе.

- Српска држава његова очигледно није пошто да јесте не би се на тај начин на овај дан који треба да окупља и обједињује све у Србији понашао - казао је Ђурић и додао да му је жао што се на овај начин, по нечијем налогу Ристић понаша.

Директор владине Кацеларије за КиМ је истакао да овакве претње неће поколебати поверење у Вучића, човека који се бори за српске интересе на КиМ, те да Србију неће поколебати претње убиством од човека који се већ доказао деловањем против интереса Србије и Срба на најсветији празник.




Ђорђе Вукадиновић: У питању је класична СНС-таблоидна подметачина
Ристићев скупштински колега из посланичког клуба НС - Покрет за спас Србије Ђорђе Вукадиновић осудио је начин извештавања медија блиских власти о писму Народног покрета "Отаџбина" Владимиру Путину, оценивши да је у питању класична СНС-таблоидна подметачина.
"Било је само питање дана када ће ударити. Док се припрема за потписивање "правно-обавезујућег" споразума са Тачијем и Харадинајем, режиму сметају аутентични представници српског народа са КиМ. Пуна подршка Славиши!" поручио је Ђорђе Вукадиновић на Твитеру.

(Информер - Ало - НСПМ)




http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине