Вести:

четвртак, 7. јун 2018.

Албански нападачи на српску децу у Сувом Долу, приведени па пуштени на слободу (ВИДЕО)

четвртак, 7. јун 2018. | КМ новине 0

Група Албанаца у уторак увече црним џипом ушла је у двориште српске школе у Сувом Долу код Липљана и напала српску децу која су се ту играла.

#Косово, #Метохија, "Напад, #Албанци, #Суви, #До, #школа, #Суви_До, #Липљан,
Фото: Архива



Око 17 сати и 15 минута, када су деца по завршетку наставе остала у дворишту школе да се поиграју, наишао је црни џип са четворицом Албанаца који су на њиховом и енглеском језику почели да прете и псују. Притом су рукама показивали како би их клали - каже директор истуреног одељења ОШ "Браћа Аксић" из Липљана у оближњем Сувом Долу Братислав Ђедовић.

Он је за медије описао инцидент који се догодио 5. јуна.

Нападачи, углавном младићи од двадесетак година, насрнули су потом на школска врата, а ученици су узнемирени позвали родитеље да дођу по њих...

- Ђаци су били прибрани и њихово возило су снимили мобилним телефоном, па су виновници неколико сати касније ухапшени, али их је наредног јутра тужилац из необјашњивих разлога пустио на слободу - објашњава директор Ђедовић.

Један од нападача је држављанин Албаније а занимљиво је да су претећи деци узвикивали како је то "њихова територија" потврдиле су жртве тог напада.

- Ово је једино место где се деца окупљају и друже, сада очигледно ни то није безбедно. Забринутост је велика, а наше могућности ограничене. Када би биле чешће паторле у вечерњим сатима то би значило за безбедност не само деце већ и становника у Сувом Долу“, казао је Ђедовић.

Срби у овом делу продају имања, што је тренд који се иначе интензивирао од 2013. године након потписивања Бриселског споразума. Након овог напада овдашњи Срби су још одлучнији у намери да продају и то по многоструко нижој цени не би ли успели да обезбеде себи неко мирније место за живот ван Косова и Метохије.

  ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:  📽
Омогућиле КМ новине.


http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине   :: © 2014 - 2018 ::   Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине